ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Olitko Sinä - ensi-ilta torstaina

vaeltaja2006 • 17.03.2009 17:17 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Torstaina 19.3.2009 saa ensiesityksen gayteatterin uusin näytelmä. Ruotsalaisen QX:n suomalainen kirjeenvaihtaja on käynyt haastattelemassa käsikirjoittajaa Kim Gustafssonia. Kim kertoo tulleensa kaapista Tove Janssonin ansiosta. Hän laulaa gaykuorossa ja pitää drag queen -kursseja.

"Olitko sinä" koostuu henkilökohtaisista tarinoista. Kirjoittaja on joutunut perehtymään suomalaiseen gayhistoriaan, ja tarinasta löytyvät mm. ensimmäinen homomielenosoitus, H2O:n ensimmäinen homoterassi ja muuta suomalaisten homojen kokemaa. Tarinat päättyvät vuoteen 2007 ja silloin nähdään, miten heteroa syrjitään. Tarinan nimi tulee tv-dokumentista vuodelta 1969. Silloin dokumenttia ei saanut esittää, vaan ensiesitys siirtyi vuoteen 1999. Nyt, 10 vuotta myöhemmin, Helsinkiä markkinoidaan gaykaupunkina.

"Olitko sinä" on etsinyt vuosien varrelta merkkipaaluja. Kim itse tuli kaapista 18-vuotiaana. Silloin hän matkusti Hollantiin vaihto-oppilaana ja hankki ensimmäisen piercingin, värjäsi tukan ja löysi ensimmäisen poikaystävän. Toinen merkkipaalu oli, kun Kim näytteli homoa. Se oli Johanna Sinisalon romaanin mukaan dramatisoitu esitys.

Koko juttu (på svenska)
www.qx.se


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Helsingin Uutiset kertoi viikonvaihteessa gay-teatterin uudesta produktiosta. Haastateltavina ovat ohjaaja Eero Enqvist, esityksessä näyttelijänä toimiva Mikko Autio ja äänisuunnittelija/näyttelijä Pekka Saukkonen. Ensi-iltaesitys alkaa klo 19.


www.helsinginuutiset.fi
  vaeltaja2006 • 19.03.2009 08:23
Radio Helsingin aamuohjelmassa olivat haastateltavina ohjaaja Eero Enqvist ja näyttelijä Veli Toppinen. Haastattelusta kuultua:
- Näytelmässä käsitellään homohistoriaa kivikaudesta vuoteen 2026 saakka
- Yksi muistiinpainuvimpia yksiityiskohtia on varmaan tuntemattoman homosotilaan monologi
- Näytelmä on kunnianosoitus tavishomoille

Tänään sattuu olemaan tasa-arvon päivä. Toinen haastateltavista kertoi esimerkin epätasa-arvosta: Hän oli näyttelijänä eräässä produktiossa ja sai 300 euroa enemmän palkkaa kuin naispuolinen kolleega. Miksi? Koska hänellä oli munat - homon munat!
  vaeltaja2006 • 19.03.2009 08:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy