ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

OAJ: Opettajat prideen

Sami Mollgren • 20.06.2017 12:06 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ kannustaa opettajia osallistumaan Helsinki Prideen. Järjestö perustelee suositustaan opettajien keskeisellä roolilla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten arjessa.

OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka kannustaa kaikkia järjestön jäseniä osallistumaan tasa-arvon juhlaan.

Ilman muuta opettajat näyttävät suuntaa. Jo opetussuunnitelmissa korostetaan opettajan roolia yhdenvertaisuuden, suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden edistäjänä, sanoo Misukka.

OAJ:n strategiaan kuuluu oikeudenmukaisuuden edistäminen. Se tarkoittaa jokaisen yhdenvertaista ja tasa-arvoista kohtelua.

Monissa muissa maissa, kuten Ruotsissa, opettajat ovat osallistuneet Pride-kulkueisiin vuosia.

Sekin on tärkeää, että eri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat opettajat voivat rohkeasti olla omia itsejään. Opettaja tekee töitä omalla persoonallaan, Misukka korostaa.

Nykyinen opetussuunnitelma tuo esiin moninaisuuden aiempaa laajemman esiintuomisen opetuksessa.

Helsinki Pride 2017 -viikkoa vietetään 26.6.-2.7.. Pride-viikko huipentuu lauantaina järjestettävään kulkueeseen ja sen jälkeiseen puistojuhlaan. Suomessa järjestetään kesän aikana eri paikkakunnilla kaikkiaan toistakymmentä pride-tapahtumaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pride-seminaari

Akava järjestää yhteistyössä SAK:n, STTK:n ja EK:n kanssa pride-seminaarin yhdenvertaisuudesta työelämässä tiistaina 27.6. kello 16.30-18.00, tässä ohjelma:
www.akava.fi
SAK, STTK ja Akava osallistuvat myös kulkueeseen.
  Havainnoija • 20.06.2017 15:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy