ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Norjan luterilaisessa kirkossa kiistaa avioituneiden homoparien siunaamisesta

Sami Mollgren • 05.01.2014 22:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Suurin osa Norjan piispoista kannattaa homoparien kirkollista vihkimistä avioliittoon. Lokakuussa piispainkokous teki kompromissiehdotuksen mahdollisuudesta liturgisesta rukoushetkestä kirkon työntekijän kanssa.

Asia etenee parhaillaan kirkolliskokouksen päätettäväksi.

Kompromissiesityskin on hermostuttanut vanhoillisimpia ja johtanut kymmenien pappien päätökseen erota pappien ammattiyhdistyksestä (Presteforeningen) viime viikkojen aikana protestiksi sille, että yhdistys on päättänyt asettua kannattamaan piispojen kompromissiehdotusta. Pappien vuonna 1900 perustettuun ammattijärjestöön kuuluu yli 2 500 jäsentä. Joulunpyhien jälkeen syntynyttä tilannetta on päärä käsitellä yhdistyksen ylimääräisessä edustajakokouksessa.

Norjan kirkon kahdestatoista piispasta kahdeksan kannattaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä kirkolliseen avioliittoon. Piispoista loput neljä taas eivät hyväksy edes piispainkokouksen kompromissiehdotusta liturgisen rukoushetken järjestämisestä.

Norjassa parlamentti päätti vuonna 2008, että samaa sukupuolta olevat parit saavat solmia avioliiton vuoden 2009 alusta lähtien. Norjan luterilaisen kirkon piispojen kokous päätti tuolloin kiivaan keskustelun ja äänestyksen jälkeen, ettei kirkossa toimiteta samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä avioliittoon.

Norjalaisista kolme neljästä kuuluu maan evankelis-luterilaiseen kirkkoon, mutta tutkimusten mukaan Norja on yksi Euroopan maallistuneimmista valtioista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Norja ja Suomihan kilpailevat jatkuvasti maailman protestanttisimman maan tittelistä...

Hei Hoo...
  Pete • 06.01.2014 00:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy