ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Naisen ja miehen avioliitto ei uhattuna

31.05.2013 12:40 • 4 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA
Timo Soini kertoi osallistuneensa Pariisissa mielenosoitukseen naisen ja miehen välisen avioliiton puolesta. Asia on tärkeä.

Naisella ja miehellä tulee olla oikeus mennä keskenään naimisiin. Tämän oikeuden puolesta olen itsekin valmis marssimaan.

Naisen ja miehen välinen avioliitto ei kuitenkaan ole uhattuna. En ole kuullut yhdestäkään aloitteesta, kampanjasta tai mielenosoituksesta, jossa haluttaisiin kieltää tai edes rajoittaa naisen ja miehen oikeutta avioitua keskenään.

Soinin ei myöskään ole pakko mennä naimisiin miehen kanssa. Tasa-arvoinen avioliittolaki lisää ihmisten oikeuksia, ei vie niitä keneltäkään pois.

Soini ei osoittanutkaan Pariisissa mieltä naisen ja miehen välisen avioliitto-oikeuden puolesta. Hän osoitti mieltä samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta vastaan.

Tasa-arvoista avioliittolakia kannattaa 58 % suomalaisista ja 63 % ranskalaisista. On jännää, että Soini on valmis marssimaan yhtäläisiä oikeuksia ja kansan enemmistön mielipidettä vastaan jopa toisessa Euroopan maassa.

Ovatko ranskalaisten yhdenvertaiset oikeudet todella Soinin mielestä uhka? Vai löytyisikö kotimaasta tähdellisempää tekemistä?

Oras Tynkkynen


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Minulla on auto. Pidän siitä, olen siihen tyytyväinen. Naapuri ostaa samanlaisen. Enkö enää pidäkään omaa autoani arvossa, koska sellainen on naapurillakin...? Vaihda auton tilalle avioliitto, ja mieti.
  Eks tiä (ei rekisteröitynyt) • 31.05.2013 15:58
Selvähän se. Jos olen saanut jotain, joka nostaa minut naapurini yläpuolelle, se on todella arvokasta. Jos naapuri saa saman kuin minä, en enää voikaan katsoa häntä luontevasti alaviistoon.
  Public eye • 31.05.2013 16:16
Ihan melkein luulin että Soini marssi tomerana Pariisissa kaikkien raskaana olemisen oikeuden puolesta ; )
  human • 31.05.2013 19:06
Itse uskon edelleen, että Soini on täysi feikki.

Hänellä ei ole sen enempää mitään perussuomalaista "aatetta" (mikä se nyt sitten lieneekään) tai todellista katolista uskoa. Hän vain on yksinkertaisesti ammatinharjoittaja/helppoheikki, ja ammatinharjoittaja/helppoheikki tarjoaa asiakkaille niitä tuotteita, mitä nämä haluavat, tai mitä ammatinharjoittaja/helppoheikki on uskotellut heille heidän haluavan mainospuheissaan.
Korostan edelleen; ihminen ei yksinkertaisesti VOI olla maailman luterilaisimmassa maassa "perussuomalainen", jos on katolinen.
Soini perustelee kaikkein takapajuisimpaan väestönosaan vetoavaa asennemaailmaansa uskonnollisella vakaumuksella, joka antaa hänelle legimiteetin sanoa lähes mitä tahansa perusperäkammarinpoikasuomalaista houkuttelevia argumentteja. Katolisessa kirkossa kun nämä ovat jokapäiväisyyksiä.
("Helevetin homppelot. Sikshän se ei Ryynästen Tiina miulle varmaan antanu vuonna -72, ku oli varmannii lepso...")
Mikäli Soini taas olisi luterilaisen kirkon jäsen, hänen täytyisi perustella jollakin tavoin valtionkirkkomme näkemyksistä poikkeavat päätelmänsä.

Myös hänen koko muu poliittinen toimintansa on täysi vitsi. Ei oteta hallitusvastuuta, haukutaan kaikkia ja aina ilman kunnollisia perusteita, ja sitten vaan olla möllötetään itse kehitetyn suosioauringon paisteessa.

Veikkaan, että Soini asettuu ehdolle EU-parlamenttiin, pääsee läpi, istuu edustajakautensa mitään sanomatta ja pääsee eläkkeelle hiton hyvillä elinikäisillä eduilla, ja se on ollut hänen tavoitteensa koko ajan.

Miksi "EU-kriittinen" yleensä haluaa europarlamenttiin?!

EDIT: Soinin ulosanti saattaa vaikuttaa lupsakalta, mutta kun sitä vertaa ilmeisen esikuvansa Adolf H:n polemisointiin, yhteneväisyys on selkeä; kaikki muut ovat väärässä ja me oikeassa. Muka omien saavutusten hehkutus on myös samaa.
Esim. Hitler ei lopettanut talouskriisiä tai aloittanut moottoriteiden rakentamista. Molemmat olivat Weimarin tasavallan hallituksen ansiota.
Antaas vaan katsoa, mitä Soini nykyisestä talouskriisistä vielä sanoo...

Kommenttia muokattu: 31.05.2013 klo 22:56
  Pete • 31.05.2013 22:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy