ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Myös entiselle kansanedustajalle Outi Ojalalle perjantai oli ilon päivä

vaeltaja2006 • 30.11.2014 17:57 • 3 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Outi Ojala kolme vuottta sitten, kun vietettiin rekisteröidyn parisuhdelain 10-vuotisjuhlaa
Tasa-arvoinen avioliittolaki on käynyt pitkän taipaleen eduskunnassa ennen perjantaista hyväksymispäätöstä. Ent. kansanedustaja Outi Ojala (vas) oli ensimmäinen kansanedustaja, joka lähti ajamaan rekisteröityä parisuhdetta vuonna 1993.

Nyt Outi Ojala kertoo tunnelmiaan. Hän ei päässyt perjantaina eduskuntatalolle, mutta sai kuulla eduskunnan äänestyksen tuloksen heti tuoreeltaan. On vielä huolehdittava, että laki todella toteutuu ja yleisemminkin, että ihmisoikeuksia ei uudelleen aleta polkea.

Näin Outi Ojala kommentoi sunnuntaina tasa-arvoisen avioliiton voittoa (audio, lesto n. 3 min).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa työtä! Kiitos isosti Outi, sanoo yks näkymätön setaveteraani. Työ ihmisoikeuksien parissa ei pääty tähän, jatyötä riittää kaikilla meillä omassa arjessamme. Tehdään se työ, luodaan se elämä. Ihan oikeesti Hei!

Ihmisoikeudet tapetille. Aina!
  Maisa (ei rekisteröitynyt) • 30.11.2014 22:02
Hyvä Outi!
Muistan, kun vedimme bisset Porin Jazzissa asialle entisen kundifrendini ja sinun kanssasi asialle, ja kuinka keskustelimme teemasta ja ihmisoikeusnäkemyksistäsi myöhemmin Brysselissä.
Cheeeeeers!
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 30.11.2014 23:00
Hienoa, Outi!

Sinun esimerkkisi kannustamana liityin Kallion Vasemmistoliiton jäseneksi vuonna 1996 ja sitten muutin itse Kallioon. Toimin Kallion Vasemmistoliiton hallituksessa lyhyen aikaa sinun aikanasi. Sen jälkeen pyrin ja pääsin Kallion seurakuntaneuvostoon vuonna 2010. Eilen oli Kallion srk-neuvoston viimeinen istunto minun osaltani (2010-2014).

Toimikauteni aikana osallistuin Kallion kolehtikapinaan, otin kantaa homodemonien ulosajamista vastaan kirkossa, sain co-toimitettua teoksen Saanko olla totta? (Gaudeamus 2011), toimin sillanrakentajana Setan ja kirkon välillä, Teemu Laajasalo lähetti minut virallisesti lähettämään kirkon terveiset Hesetalle. Huippu oli kun rovasti Liisa Tuovinen antoi pienen ikonin kumppanilleni ja minulle tuen osoituksena. Toiminnan mallia sain kirkkoherra John Weatherhoggilta Vermontissa olevan Rutlandin kaupungin Grace Church -kirkolta, jossa elämäni eka mies Gus toimii ruohonjuuriaktivistina:

www.gracechurchvt.org

Olen tehnyt parhaani edistääkseni nuorten sateenkaari-ihmisten itsehyväksyntää ja yhdenvertaisuutta. Olen tehnyt sen periaatteen vuoksi. Kannatan vapaaehtoista kansalaisaktivismia.

Olin myös Kai Sadinmaan tukiryhmässä kun hän pyrki ja pääsi Kallion seurakuntaneuvostoon vuoden 2015 alusta. Mutta sen pidemmälle reaalipolitiikkaan ja julkisuuteen en mene.

Itse en suostu astumaan avioliitto-nimiseen instituutioon, vaikka ryssän panssareilla uhattaisiin.

Olen tutkija ja tietokirjailija. En ole poliitikko.

Kommenttia muokattu: 03.12.2014 klo 17:53
  Olli Stålström • 03.12.2014 17:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy