ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Mozillan johtaja Brendan Eich päätti erota

Sami Mollgren • 04.04.2014 07:14 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Firefox-selaimen taustalla olevan Mozillan toimitusjohtaja Brendan Eich on eronnut tehtävästään. Mozillan hallituksen puheenjohtaja Mitchell Baker kertoo tiedotteessa, että Eich päätti erostaan vapaaehtoisesti. Eich luopui myös paikastaan Mozillan hallituksessa.

Kun Mozilla ilmoitti 24. helmikuuta 2014 valinneensa johtajakseen pitkäaikaisen teknologiajohtajansa Brendan Eichin, käynnistyi pian keskustelu uuden johtajan suhtautumisesta hlbti-yhdenvertaisuuteen, sillä Eich oli lahjoittanut rahaa Kalifornian homoavioliittoja vastustavalle kampanjalle vuonna 2008.

Keskustelu syttyi, kun Rarebit-sovelluskehittäjäyrityksen toimitusjohtaja ilmoitti hänen ja samaa sukupuolta olevan puolisonsa yrityksen vetävän vastalauseena kehittämänsä sovellukset FireFox-kaupasta. Myöhemmin myös Mozillan työntekijöiden piiristä alkoi kuulua erovaatimuksia. Verkossa käynnistyi myös boikottikampanjoita Mozillaa ja Firefox-selainta kohtaan.

Eich pyrki rauhoittamaan tilannetta blogikirjoituksellaan, jossa hän vakuutti Mozillan kunnioittavan hlbti-yhdenvertaisuutta ja luetteli keinoja, joilla hlbti-vähemmistöihin kuuluvat otetaan Mozillan kaikessa toimissa jatkossakin huomioon. Eich ei kuitenkaan ilmaissut kirjoituksessaan kantaansa avioliittokysymykseen tai käsitellyt yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön vastustajille tekemäänsä rahalahjoitusta.

Hallituksen puheenjohtaja Baker korostaa tiedotteessaan että Mozilla uskoo tasa-arvoon ja sananvapauteen.

Eichin seuraajasta ei tietojen mukaan ole päätetty. Eichin valintaan johtanut prosessi kesti vuoden.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Chrome meni ohi boikotin takia ja nyt erosi, hienoa.
  puppeliassi • 04.04.2014 12:42
Minusta kyllä sai ihan kohtuuttomat mittasuhteet tämä jupakka.
  Pesuvati • 04.04.2014 16:23
Pesuvati kirjoitti: "Minusta kyllä sai ihan kohtuuttomat mittasuhteet tämä jupakka."

Niinpä. Hänet käytännössä savustettiin ulos tehtävistään (homolobbyn ansiosta?).
  kala86 • 04.04.2014 17:42
Kannattaa lukea tuo Mozillan hallituksen virallinen tiedote asiasta. Yhtiön toimitusjohtaja ei noudattanut yhtiön itse määrittelemiä arvoja. Lisäksi historiasta löytyi muitakin äärikonservatiiivien vaalitukia, jotka istuvat yhtä huonosti Mozillan liberaaliin ja avoimeen maailmankuvaan. Mutta ihan varmasti löytää töitä vanhoillisemmista yhtiöistä bible beltillä. Taisivat olla varsinaiset onnenpotkut hänellekin.
  jovain (ei rekisteröitynyt) • 04.04.2014 19:08
Mikä hitto tämä kala86 oikein on?
Uusi Riquman uudistuneella vuodella?
  Pete • 04.04.2014 19:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy