ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Miten voimme vaikuttaa Venäjään?

03.09.2013 13:28 • 6 kommenttia. NÄKÖKULMAT

Kansanedustaja Oras Tynkkynen
Venäjän ihmisoikeustilanne on heikentynyt entisestään. Maassa rajoitetaan sananvapautta, kielletään kansalaisjärjestöjä, estetään rauhanomaisia mielenosoituksia ja vainotaan toisinajattelijoita.

Viimeistään niin sanotun homopropagandan kieltävä takapajuinen laki on saanut monen suomalaisen huolestumaan. Moni on tuskaillut, mitä - jos mitään - me Suomessa voimme tehdä ihmisoikeuksien puolustamiseksi Venäjällä.

Venäjän kehitys on ensisijaisesti maan oman johdon ja kansalaisten käsissä. Aivan voimattomia emme mekään silti ole.

Tänään vietetään kansainvälistä toimintapäivää. Tässä kahdeksan vinkkiä tavoista vaikuttaa Venäjään.

1) Vetoa Suomen ulkopoliittiseen johtoon
Suomen ulkopoliittinen johto - tasavallan presidentti, pääministeri, ulkoministeri ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja - tapaavat säännöllisesti venäläisiä johtajia. Vetoa siihen, että ihmisoikeuksia pidetään keskusteluissa esillä.

2) Tue suomalaisia ihmisoikeusjärjestöjä
Suomalaiset kansalaisjärjestöt tukevat monin tavoin ihmisoikeustyötä Venäjällä. Liity Amnesty Internationalin ja Setan tai sen jäsenjärjestön jäseneksi ja tue niiden toimintaa taloudellisesti.

3) Osallistu kansainvälisiin kampanjoihin
Kansainväliset verkostot kuten Avaaz ja All Out kampanjoivat Venäjän ihmisoikeuksien puolesta. Seuraa niiden kampanjoita ja osallistu tarpeen mukaan.

4) Painosta Venäjällä toimivia yrityksiä
Välillä poliittista painetta tehokkaammin toimii taloudellinen. Painosta Sotšin olympialaisten pääsponsoreita kuten Coca-Colaa, Visaa ja McDonald’sia vaikuttamaan Venäjän johtoon.

5) Vaadi ystävyyskaupunkeja puolustamaan ihmisoikeuksia
Kymmenillä suomalaisilla kunnilla ja alueilla on ystävyyskuntia ja -alueita Venäjällä. Vaadi niitä pitämään ihmisoikeuksia ystävyystoiminnan keskiössä - tai arvioimaan ystävyyssuhde uudelleen.

6) Auta venäläisiä järjestöjä
Moni venäläinen ihmisoikeusjärjestö on saanut tuntuvia sakkoja ”vieraan vallan agentteina toimimisesta”. Voit tukea pienellä tai isommalla summalla esimerkiksi pietarilaista Coming Out -järjestöä tai HLBT-elokuvafestivaalia Side by Side.

7) Järjestä tempauksia edustustojen edessä
Venäjällä on lähetystö Helsingissä ja konsulaatteja Turussa, Lappeenrannassa ja Maarianhaminassa. Järjestä niiden edustalla rauhanomaisia ja laillisia tempauksia.

8) Painota ihmisoikeuksia suorissa kohtaamisissa
Jos kohtaat työn tai vapaa-ajan merkeissä venäläisiä, juttele heidän kanssaan ihmisoikeuksista. Keskustelu voi auttaa myös ymmärtämään, miksi ihmisoikeuksien on annettu taantua.

Oras Tynkkynen


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
TUrussa konsulaatti saikin jo kerran terveisiä. :)

www.ts.fi
  turkulainen (ei rekisteröitynyt) • 03.09.2013 15:32
Kilautappa Tarjalle ja pyydä häntä tuomitsemaan homolait suoraan hyvälle ystävälleen Vladimirille...
  Roskakuski • 03.09.2013 15:45
Eikös to ole itsenäinen valtio saapi sinnepäin suuta piestä ja sormia heristää vaa ei siitä hyötyä ole niillä on näet omat lait joten kunniottakaamme niitä
   (ei rekisteröitynyt) • 03.09.2013 16:05
Venäjän ohella voit myös neuvoa kuinka vaikuttaa Barack Obamaan painostamaan Niinistöä ryhtymään aktiiviseksi homoliittojen puolesta Suomessa koska aiheella viime eduskuntavaalien alla ratsastaneet pettivät lupauksensa.
  Roskakuski • 03.09.2013 16:54
Englannin ulkoministeriö vahvistaa että pääministeri Cameron ottaa homolait esille tapaamisessaan Putinin kanssa ja vahvistamattoman tiedon mukaan myös Obama tekee samoin.
www.pinknews.co.uk
  Roskakuski • 03.09.2013 19:28
Varmaan samalla tavalla vaikutetaan kuin vaikutetaan oras r.. eikun tynkkyseen tämän ja muiden vehreiden potemassa populistisessa autovihassa.
  seurakuntapastori (ei rekisteröitynyt) • 03.09.2013 22:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy