ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Miten Venäjällä otetaan vastaan homosuhdetta kuvaava Irlannin euroviisuesitys?

Sami Mollgren • 17.03.2018 09:40 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Irlannin euroviisuesityksenä nähdään tarina miesparista. Venäjän lainsäädäntö kieltää homoseksuaalisen kanssakäymisen esittäminen julkisuudessa. Venäjän television mahdollisista toimista ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Asiaa on kuitenkin pohdittu sekä sosiaalisessa mediassa, blogeissa että perinteisissäkin tiedotusvälineissä.

Irlannin eduskuskappaleena kevään 2018 laulukilpailussa oleva Together kertoo samaa sukupuolta olevien välisestä suhteesta. Vaikka sanoitukset eivät suoranaisesti viittaa suhteen osapuolten samaan sukupuoleen, käy asia ilmi kappaleen virallisesta musiikkivideosta jossa nähdään tanssijat Alan McGrath ja Kevin O’Dwye. Videon on ohjannut Christian Tierney ja koreografioista vastaa Ciaran Connolly.

Kappaleen esittää Britain's Got Talent -finalisti Ryan O’Shaughnessy.


Vielä toistaiseksi ei ole tiedossa liittyykö kappaleen live-esityksen taustatanssijoiden koreografioihin sellaisia yksityiskohtia, jotka Venäjällä voitaisiin tulkita paikallisen ns. homopropagandalain vastaisiksi. Viime vuosina äänenpainot Euroviisujen hlbti-teemaisesta sisällöstä ovat Venäjällä koventuneet.

Eurovision laulukilpailujen säännöissä mainitaan, että kunkin osallistujamaan on näytettävä kilpailuesitykset kokonaisuudessaan.

Euroviisuissa on aiemmin nähty esimerkiksi samaa sukupuolta olevien suudelmia, avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia esiintyjiä ja drag-esitys. Lisäksi yleisöllä on kansallisten lippujen lisäksi sateenkaarilippuja liehutettavanaan. Venäjän ns. homopropagandalain syntyyn vaikuttanut Vitali Milonov on antanut laulukilpailulle liikanimen "Eurovision sodoma show". Hänen mielestään esitysten hlbti-viitteet ovat homopropagandaa.

Spekulaatioihin Venäjän TV:n reaktioista Irlannin kappaleeseen on kuitenkin vastattu esimerkiksi muistuttamalla Suomen Saara Aallon olevan avoimesti lesbo - ja virallisen videon luonteen kuvaamisella.

Irlannin esitys kilpailee samassa ensimmäisessä semifinaalissa kuin Suomen Saara Aalto kappaleellaan Monsters. Ensimmäinen semifinaali järjestetään 8. toukokuuta, toinen semifinaali 10. toukokuuta ja finaali 12. toukokuuta 2018 Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Vuoden 2018 laulukilpailuun osallistuu yhteensä 43 maata.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sen nyt arvaa miten esitys otetaan Venäjällä vastaan. Kostonhimoisena tietenkin.

Ehkä Kiero Venäjä keksii jonkin aivan uuden myrkytysohjelman, myyvät Pohjois-Korealle jotain aivan uutta ydinasetietämystä, suunnittelevat uudenlaisia dopingkonsteja tai manipuloivat Sinun Youtube-suosituksia & Facebook-uutisia.

Kyllä Kiero Venäjä jotain keksii. Heillä kun on aikaa ja varallisuutta sellaiseen.
  caster (ei rekisteröitynyt) • 21.03.2018 18:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy