ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ministeri vastasi kansanedustajan kysymykseen Opetushallituksen oppaassa esillä olevasta sukupuolen moninaisuudesta

Sami Mollgren • 29.05.2016 00:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on vastannut kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps) kirjalliseen kysymykseen Opetushallituksen Tasa-arvotyö on taitolaji - Opas sukupuolten tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa -julkaisussa mainitusta useammasta kuin kahdesta sukupuolesta ja sukupuolen moninaisuudesta.

Raatikainen vaati ministeriltä perustelua sille, että "Opetushallituksen oppaassa väitetään ihmisen sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi" ja selitystä oppaassa esitetylle käsitteelle "sukupuolen moninaisuus". Lisäksi hän peräänkuulutti toimenpiteitä, "jotta oppaan epäkohdat korjataan".

Ministeri Grahn-Laasonen kirjoittaa 18. toukokuuta päivätyksessä vastauksessaan oppaan terminologian noudattavan tasa-arvolain yksityiskohtaisissa perusteluissa ja perusopetuksen perusteissa ilmaistua terminologiaa. Vastauksessa hän myös taustoittaa sukupuolen moninaisuuteen liittyviä ilmiöitä.

- Sukupuolten tasa-arvoa edistettäessä on tärkeää varmistaa, että koulussa on tilaa erilaisille tytöille ja pojille sekä niille lapsille, jotka eivät koe olevansa syntymässä määriteltyä sukupuolta. Tasa-arvolaissa velvoitetaan ennaltaehkäisemään sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää sekä ottamaan huomioon tämä oppilaitoksen tasa-arvosuunnitelmassa, kirjoittaa ministeri Grahn-Laasonen vastauksessaan.

Hän toteaa katsovansa, ettei Opetushallituksen opas vaadi korjauksia, eikä opetus- ja kulttuuriministeriö siten ryhdy toimenpiteisiin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kaikista raivostuttavin piirre homo- ja transfobisten lobbarien keskuudessa on omien ennakkoluulojen perustelu "lasten parhaalla". Miksi ihmeessä lapsi kärsisi, jos opetuksessa huomioitaisiin erilaiset ihmiset?
  Homokundi 1999 (ei rekisteröitynyt) • 29.05.2016 15:17
Sukupuoliahan on tosiaan monia, kuten itsekin olen sanonut, eli ei ole vain nainen tai mies, vaan on muitakin sukupuolia, kuten vaikkapa transsukupuoliset ja intersukupuoliset, joita ei pidä tunkea naisiksi tai miehiksi vaan antaa heidän olla omaa sukupuoltaan.

Taitaa noilla umpiuskovaisilla muillakin, katolisten lisäksi, olla vaan lapset mielessä. Syyttelevät muita lapsiuhista, vaikka juuri nuo umpiuskovaiset käyttävät lapsia pahakseen sekä henkisesti että varsin monesti fyysisestikin.

umpiusikseltahan voi lapsi kysyä että minne minä joudun jos pyrin olemaan kaikinpuolin hyvä, mutta en usko siihen jumalaan yhtään?

Kommenttia muokattu: 30.05.2016 klo 00:25
  human • 30.05.2016 00:23
Onneksi Suomen kouluissa biologia on vielä kaikille yheinen oppiaiane perusopetuksessa, sillä lukio-opetuksessahan ollaan siirtymässä tuntijakouudistukseen, missä oppilaat voivat halutessaan jättää kokonaan poiskin biologian ja/tai historian opiskelun, mutta uskontoa/ET:tä on pakko opiskella. Eli lukion uudessa tuntijakouudistuksessahan, ensi syksystä alkaen, oppilaat voivat valita pakolliset kurssimäärät (9) ympäristö- ja luonnontieteiden oppiaineryhmästä (biologia, maantiede, fysiikka, kemia), sekä humanistis-yhteiskunnallistiedeoppiaineryhmästä (filosofia, psykologia, historia, yhteskuntaoppi) ja jättää noista em. oppiaineita kokonaan poiskin.

www.minedu.fi
  human • 31.05.2016 18:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy