ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Meksikossa ehdotetaan 60 vuoden vankeusrangaistusta homofobisista rikoksista

Lassijuhani • 02.04.2013 20:16 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Movimiento Ciudadano-puolueen koordinaattori Ricardo Monreal on kertonut puolueensa esittävän Meksikon parlamentin edustajainhuoneelle uudistuspakettia, jonka tavoitteena on muuttaa liittovaltion rikoslain pykälää 294 ja 306 niin, että ”viharikoksista” voi saada 30 – 60 vuoden vankeusrangaistuksen. Raskauttavana asianhaarana pidettäisiin sitä, että syyllinen on toiminut uhrin seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin kohdistuvien ennakkoluulojen perusteella.

Tätä lakiuudistusta Meksikon sateenkaariväestö on vaatinut jo pitemmän aikaa, atsteekkivaltiossa kun tehdään toiseksi eniten homofobisia rikoksia Latinalaisessa Amerikassa; 20. vuosisadan kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana yli 50 murhaa vuodessa. Näihin rikoksiin on lisättävä tähän ryhmään kohdistuneet väkivallanteot: 222 hyökkäystä teräasein, 116 ihmistä mukiloitiin ja 101 kuristettiin.

Monrealin sanoin ”näiden viharikosten taustalta löytyvä suvaitsemattomuus, tietämättömyys ja yhteiskunnalliset ennakkoluulot merkitsevät selvää uhkaa yhteiskunnalliselle tasapainolle ja rauhalle, minkä takia on perusteltua kiristää väkivaltaan syyllistymisestä annettavia liittovaltion rikoslain mukaisia rangaistuksia tällaisten tuomittavien tekojen ehkäisemiseksi”.

Zacatecasin osavaltion kansanedustaja alleviivasi lehdistötiedotteessa, miten tärkeää on taata ihmisten perustavaa laatua olevat oikeudet, varsinkin heikossa asemassa sekä syrjinnän, hyökkäysten ja väkivaltaisten tekojen kohteena olevien. Nämä väkivallanteot romuttavat Meksikon Magna Cartan ensimmäisessä pykälässä lukkoon lyödyt periaatteet.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
ilmeisesti kymmenien vuosien tuomiota ei tule pelkästään homottelusta? mutta 30 vuotta murhasta on ihan ok. varsinkin jos on viharikos.
  puppeliassi • 02.04.2013 20:31
YESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!! Ei muuta kuin usvaa putkeen!! :))

Viva Mexico!!!

Kommenttia muokattu: 02.04.2013 klo 23:27
  Xx_Val_xX • 02.04.2013 23:27
Vähemmistöihin kohdistuvien vihatekojen tuomitseminen rikoksina on aivan paikallaan. On asetettu rajat. Mutta...

Ehdotus 60 vuoden rangaistuksista on järjetön. Homovihaa ei kitketä ylipitkillä rangaistuksilla. Asiaa ei ole hoidettu tuolla tavoin pois päiväjärjestyksestä. Muutoksen on lähdettävä etupainotteisesti vaikuttamalla niihin tekijöihin, joista tuo viha kumpuaa. Panostusta asennekasvatukseen ja vähemmistöjen myönteiseen yhteiskunnalliseen näkyvyyteen tarvitaan niin Meksikossa kuin meilläkin.

Perustelen kielteistä asennettani kohtuuttoman pitkiin rangaistuksiin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa niissä osavaltioissa, joissa on voimassa kuolemanrangaistus, tiettyjen rikostyyppinen vähenemistä ei ole voitu osoittaa. Vanha tarina Englannista kertoo myös, että taskuvarkaiden hirttotilaisuuksissa tapahtui eniten taskuvarkauksia.

En siis ole mitenkään taputtamassa käsiäni tuollaisille mielestäni kohtuuttomille lakiehdotuksille.
  JuhaniV • 03.04.2013 09:18
Mut Juhani, joskus uhkauskin kovista tuomioista voi rauhoittaa. Ei se tarkoita, että se pitäisi olla.
  Xx_Val_xX • 03.04.2013 12:16
samaa mieltä junain kanssa, ei nyt ihan pienestä ruveta 30 vuoden tuomioita jakelemaan, kyllä ihmisen pitää saada mahdollisuus parantaa tapansa, eli suomen maksimituomiot reilu 10 vuotta voisi vähän nostaa erityistapauksissa ja myös alhaiset tuomiot esim seksuaalirikoksista pitäisi myös nostaa(ei tietenkään mitään kymmentä vuotta, mutta reilu vuoden ehdollinen raiskauksesta on musta uhrille nauramista.

sitten taas tuomiot tekijänoikeusrikoksista(joiden nimi pitäisi olla tekijänoikeusrikkomus) joista ehdotonta monta vuotta ja satojen tuhansien korvaukset vahingosta jota ei edes tutkimuksilla voi perustella(voitte lukea kirjan jokapiraatinoikeus ihan laillisesti ladata pdf, itse tosin ostin kun oli sopiva kirja mulle josta hyötyä vuosienkin päästä)
  puppeliassi • 03.04.2013 14:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy