ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Malta kohentaa hlbti-vähemmistöjen asemaa vauhdilla

Sami Mollgren • 22.03.2016 11:17 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Maltan pääkaupunki Valletta
Maltan pääministeri Joseph Muscat on ilmaissut kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia. Naisten päivän alla maaliskuun alussa puhunut Muscat sanoi, että nyt on aika keskustella tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Konservatiivisena pidetty Malta on viime vuosina uudistanut merkittävästi hlbti-vähemmistöjen asemaa kohentavaa lainsäädäntöä. Etenkin vuonna 2013 valtaan noussut työväenpuolue on edistänyt pääministeri Muscatin johdolla aihepiiriin liittyviä lakiuudistuksia.

Huhtikuussa 2014 Maltan parlamentti hyväksyi parisuhdelain, jonka myötä samaa sukupuolta olevat parit saivat oikeuden rekisteröidä parisuhteensa. Lakiin kuuluu myös adoptio-oikeus.

Huhtikuussa 2015 Maltan parlamentti hyväksyi yksimielisesti hallituksen esittämän lain sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta ja kehon sukupuolipiirteistä. Lakiuudistuksen myötä juridisen sukupuolensa voi muuttaa omalla ilmoituksella.

Malta on myös ensimmäisenä maana maailmassa kieltänyt intersukupuolisten lasten sukuelinten leikkaamisen miehen tai naisen sukupuolta edustavaksi.

Parhaillaan maassa valmistellaan ns. eheytyshoitojen kieltämistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tällaista Suomeenkin. Suomi lienee varmaan maailman ainoa maa, jossa kansanedustajat ovat itse kansaa takapajuisempia ja hitaampia seuraamaan maailman yleistä kehitystä.
  .,. (ei rekisteröitynyt) • 23.03.2016 16:06
Maltan "emo"maa Britannian kehitys vauhditti varmasti Maltaakin.
  human • 23.03.2016 23:31
Itse asiassa Italia on vielä Suomeakin takapajuisempi. Enemmistö kansasta kannattaa Italiassa samaa sukupuolta olevien avioliittojen laillistamista, mutta näihin päiviin asti Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa sukupuolta olevien suhteita mitenkään (viimeinen isoista Länsi-Euroopan maista). Tässä äskettäin hyväksytty parisuhdelaki vesittyi matkan varrella.
  Shame on you, Italy! (ei rekisteröitynyt) • 25.03.2016 14:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy