ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Liettuan parlamentti äänestää homopropagandalaista torstaina

Sami Mollgren • 11.11.2015 22:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Vilna, Liettua
Liettuan parlamentti äänestää torstaina laista, jolla tehtäisiin rangaistavaksi niin pride-tapahtumat kuin julkinen puhuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista.

Lakia pidetään vertaisena Venäjällä vuonna 2013 voimaan tulleelle ns. homopropagandalaille. Lailla kiellettäisiin perustuslakiin kirjattujen moraalisten arvojen julkinen panettelu. Liettuan perustuslaissa avioliitto on määritelty miehen ja naisen väliseksi, ja perhekäsitykseen liittyväksi.

Lain rikkomisesta koituvan tuntuvan sakon uhan arvioidaan vaientavan niin aktivisteja kuin mediaakin. Sakon suuruus on 300 - 900 euroa, ja toistuvien tapausten kohdalla jopa 1 800 euroa. Liettuassa keskimääräinen kuukausiansio on 500 euroa.

Lakiesitys näyttää tulleen monille hlbti-aktivisteille yllätyksenä. Esityksen taustalla on parlamentaarikko Petras Gražulis, joka tunnetaan homovastaisesta toiminnastaan. Kesällä 2013 Gražulis esimerkiksi hyökkäsi Baltic Priden yhteydessä tapahtumaa suojanneita poliiseja vastaan.

Mikäli parlamentti päätyy hyväksymään lakiesityksen, voi vielä presidentti Dalia Grybauskaitė keskeyttää sen voimaantulon vetoamalla sen olevan EU-lakien vastainen.

Vastaavanlaista lainsäädäntöä on pyritty saattamaan voimaan voimakkaan katolisessa Liettuassa aiemminkin, esimerkiksi vuonna 2010. Tuolloinkin lakia edisti Petras Gražulis.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nämä entiset neukkuvallat ovat omiaan lypsämään EU:n rakennerahastoja. Olis kiva vähitellen nähdä, mikä on se lisäarvo, minkä toivat 'Fundamenal Values' -politiikkaan EU:ssa.
Rahhoo sieltä ei ole ainaskaan tulossa vuosikymmeniin.
Kaiken tuon sanottuani:
Eivät kuitenkaan pääse ihan hillumaan. Esim. unkarilainen sivistyneistö olisi jo uurnilla (ja nyt ei puhuta vaaleista), kuten 2. maailmansodan aikaan, ilman EU:n tuomaa suojaa.
Toisaalta taas voisi kuvitella, että tämä kaikki on just sitä Venättän trollailua, jolla pyritään lyömään kiilaa EU:n sisälle.
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 11.11.2015 23:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy