ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lehti otti näkyvästi kantaa Indianan "uskonnonvapauden palauttamisen lakiin"

Sami Mollgren • 01.04.2015 07:32 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Indianapolis Star -lehti omisti etusivunsa kannanotolle kiistellystä laista.
Yhdysvaltain Indianan osavaltion pääkaupungissa ilmestyvä Indianapolis Star -sanomalehti omisti tiistaina etusivunsa kannanotolle osavaltiossa hyväksytystä "uskonnonvapauden palauttamisen laista". Lehden viestissä vaaditaan korjaaman laki välittömästi.

Laki estää osavaltiota rajoittamasta ihmisten oikeutta uskonnon harjoittamiseen, mutta sen varjolla liikkeenharjoittaja voi myös kieltäytyä palvelemasta asiakkaita omaan uskonnolliseen vakaumukseen vedoten, esimerkiksi koska tämän uskonnollinen maailmankatsomus ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Myös eri etnisiin tai uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvat voivat joutua syrjityiksi. Sukupuolisyrjintäkin on mahdollista; etenkin naisasiakkaan kohdalla.

Lehden kannanoton lisäksi monet liikkeenharjoittajat Indianassa ovat ottaneet kantaa lakia vastaan laittamalla yrityksensä ikkunaan tarran, jossa luvataan palveltavan kaikkia. Lakia on moniäänisesti vaadittu kumottavaksi tai korjattavaksi. Lain vastustajiin ovat liittyneet esimerkiksi Applen toimitusjohtaja Tim Cook sekä kauhukirjoistaan tunnettu Stephen King.

Indianan kuvernööri Mike Pence on ilmoittanut, että heinäkuussa voimaan astuvaa lakia korjataan, vaikka hän ei katso sen tällaisenaankaan mahdollistavan syrjintää.


Tiistaina Arkansasin osavaltion parlamentti hyväksyi sisällöltään vastaavanlaisen lain "uskonnonvapaudesta". Arkansasin kuvernööri on aiemmin antanut ymmärtää allekirjoittavansa lain, mutta tiedossa ei ole, ovatko Indianan äänekkäät reaktiot mahdollisesti vaikuttaneet tämän kantaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hupsista. Uskonnonvapauden harjoittamisen nimissä The First Church of Cannabis Inc. on saanut toimiluvat. Ehkä täälläkin ehotettu homoudesta uskonta saa pian virallisen statuksen.


www.washingtonpost.com

Eläköön uskonnonrauha ja rakkaus!
  SaintJudy • 02.04.2015 06:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy