ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Latvian uusi ulkoministeri ilmoitti twitterissä: Olen homo

vaeltaja2006 • 07.11.2014 11:35 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Rinkēvičs parlamentin kuvassa
Jonkinlainen uutissensaatio Latviassa oli torstai-iltana uuden ulkoministerin Edgars Rinkēvičsin ilmoitus. Hän ilmoitti olevansa homo. Paikallinen valtiollinen tv kertoi, että twitter-viesti oli aito.
Hän on Latviassa ensimmäinen johtavassa asemassa oleva poliitikko, joka tulee kaapista.

Latviankielisissä twitter-viesteissään hän vakuuttaa taistelevansa homojen oikeuksien puolesta. Hän haluaa jonkinlaisen kumppanuuslain. Mm. Riian kaupunginjohtaja Nils Ushakov kiitteli Rinkēvičsiä rohkeudesta.


Rinkēvičs sai lokakuun parlamenttivaaleissa jatkokauden kansanedustajana. Ulkoministerinä hän on ollut vuodesta 2011. Vaalitaistelun aikana reformipuolueen suunnalta tuli jo juoruja hänen homoudestaan.

Rinkēvičs on jo jonkin aikaa päässyt uutisotsikoihin, kun hän on antanut maahantulokieltoja venäläisille homofobisille taiteilijoille. Yksi näistä, kovan luokan homofobi ja näyttelijä Ivan Oklobystin, on sanonut, että homot kuuluvat polttouuniin, koska he ovat vaaraksi lapsille.

Latviassa ei ole rekisteröityä parisuhdetta, ja perustuslain mukaan avioliitto kuuluu vain nais-mies -parille.

Latvian ulkoministerin asema vahvistuu tammikuun 2015 alussa, kun Latvia toimii EU:n isäntämaana. EuroPride 2015 on Riiassa kesäkuun 15.-21. päivinä.

Latviankielisessä viestissä hän ilmoittaa ajavansa parisuhdelakia.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius twiittasi onnittelut "Edgars, ystäväni, ihailen sinun rohkeuttasi ja vilpittömyyttäsi".

Samoin Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves twiittasi, että Rinkēvičs on "erittäin rohkea mies ja erittäin hyvä ulkoministeri".
  human • 07.11.2014 21:09
Hyvät naapurimaiden kommenteille!
  Rokkihomo • 07.11.2014 22:28
Ensimmäisestä twiitistä saa kirjoittajan puutteellisen englannin vuoksi vähän tällaisen kuvan: "Julistan ylpeänä, että olen homo... onnea matkaan teille kaikille... (tulette sitä tarvitsemaan kun ulkoministerinne on homo)"

Kommenttia muokattu: 08.11.2014 klo 02:45
  Is • 08.11.2014 02:45
Onnea tarvitaan myös keskustellessa yksittäisten ihmisten (homo)seksuaalisuudesta.
  Frankieboy • 08.11.2014 11:58
Tämä on tapaus, joka nostaa hlbti-teeman keskustelun aiheeksi Latviassa. Viron myönteinen päätös parisuhdelaista ja tämä ovat isoja askelia eteenpäin.
  smo • 08.11.2014 20:44
Suomi uhkaa jäädä Fennoskandian lisäksi Baltiastakin jälkeen, lähemmäksi Putinin hallintoseurakunnan valtapiiriä, kun nuo persut, kepulit ja konservatiivi-kokkareet nuoleskelevat venäläisten ja vatikaanin persuksia vaan.
  human • 09.11.2014 01:29
Olihan "meillä" presidenttiehdokkaana avoimesti homomies, mutta taisi olla väärän puolueen ehdokas monille (homoille)?

Mutta hieno ulostulo Latviasta, jossa käsittääkseni ollaan Puolan tavoin ahtaalla homokysymyksessä.
  SaintJudy • 09.11.2014 14:43
human, ilmeisesti Paavia ja Putinia nuoleskelevat näköjään myös Irlanti, Saksa, Itävalta ja Sveitsi. Puhumattakaan Italiasta ja Kreikasta jotka eivät salli edes rekisteröityä parisuhdetta.
  Riga Balsamisa (ei rekisteröitynyt) • 09.11.2014 18:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy