ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lapsiasiavaltuutettu kehottaa aikuista kohtaamaan omat pelkonsa ennen kuin kohtaa lapsen

Sami Mollgren • 07.02.2017 08:20 • 16 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kuvakaappaus Lapsiasiavaltuutetun verkkosivulta.
Lapsiasiavaluuttu Tuomas Kurttila ottaa kantaa kohuun, joka syntyi, kun kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) vaati lastensuojelua puuttumaan siihen, että alaikäinen Tuure Boelius vastaanotti gaygaalassa Vuoden homo -kunnianosoituksen.

- Tänään yhteydenottoja kansalaisilta ja eduskunnasta Vuoden homo -palkinnon myöntämisestä 16-vuotiaalle. Lapsen yksityisyyttä täytyy aina kunnioittaa - tässä lasta on suojeltava. Mutta lapsella on myös täysi oikeus ilmaista itseään - tähän lasta on kannustettava. Mitä enemmän lapsille puhutaan avoimesti seksuaalisuudesta ja annetaan tähän liittyvää kasvatusta, on jokaisen helpompi hengittää. Ja aikuinen - kohtaa omat pelkosi ennen kuin kohtaat lapsen, kirjoittaa Kurttila Facebookissa.

Myös kansanedustaja Silvia Modig (vas) on kommentoinut kohua.

- Homoutta ei voi typistää pelkkään seksuaalisuuteen. Tuurea ei palkittu siitä, että hän on homoseksuaali, vaan kannustavan ilmapiirin luomisesta, Modig sanoi MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Ronkaisen mielestä ehdokkuudelle olisi pitänyt olla 18 ikävuoden raja.

- Ongelmalliseksi asian tekee, kun julkisesti seksuaalisuuden kanssa painii alaikäinen, suojaikärajan alittava lapsi, jota koskee lainsäädännön erityinen suoja. Vielä ongelmallisemmaksi tilanne muuttuu, kun lapsi seksualisoidaan vuoden homo –tittelillä aikuisten järjestämässä tilaisuudessa, kirjoitti Ronkainen.

Modig puolestaan totesi Huomenta Suomessa, että seksualisoiminen on tapahtunut vasta kohun myötä.

Myös kansanedustaja Mika Niikko (ps) on ottanut tapaukseen kantaa Facebook-viestillä, ja aikoo ottaa yhteyttä lastensuojeluun. Niikon mukaan "tuskin poika päätti homoksi 15 vuotiaana ryhtyä", ja hän pitää mahdollisena taustalla olevan "Setan aivopesua" ja epäilee, että on "vanhempi homomies vaikuttamassa". Niikko jopa väläyttelee seksuaalisen hyväksikäytön mahdollisuutta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ronkainen ja Niikko siis ajattelevat 16-vuotiasta pelkästään seksuaalisena olentona... Tuohan on suorastaan ääripervoa.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 07.02.2017 10:02
Suuret kiitokset Tuomas Kurttilalle, että toit järkeä keskusteluun. Ja näiltä arvon kansanedustajilta (ps) haluaisin kysyä, missä iässä he "päättivät" ryhtyä heteroiksi ja minkälaisten vaihtoehtojen välillä he silloin pohtivat?
  Anton (ei rekisteröitynyt) • 07.02.2017 13:26
Ja Niikko toimii vapaaehtoisena ohjaajana nuorten poikien liikuntaryhmissä. Vetää sählyjoukkueita.
  Nimetön (ei rekisteröitynyt) • 07.02.2017 20:01
Lapsiasiavaltuutetun blogi: Kasvurauhaa sateenkaarilapsille

blogi.lapsiasia.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 07.02.2017 21:14
Ei tämä mikään voitto ollut kenellekään, ei myöskään Tuurelle. Kuutelin piispa Askolaa tänään Radiodeissä ja hän olisi jutellut järjestäjien, Tuuren ja selvittänyt vanhempien näkökulman, jos olisi tiennyt kenen nimi kuoresta tulee. Tilanne yllätti. Ehkä piispaa itseään käytettiin hyväksi tilaisuudessa?
www.seurakuntalainen.fi
  Gentle (ei rekisteröitynyt) • 08.02.2017 18:24
Sanoo Tuomas Kurttila, Silvia Modig ja piispa Askola mitä tahansa, tärkeintä on, että KANSA on tuominnut tämänkin tempauksen. MTV3:n äänestyksessä yli 85 % Suomen kansasta on ilmaissut mielipteensä ja sanonut, että alaikäisen valinta vuoden "homoksi" oli väärin.
  Jochanan • 08.02.2017 19:52
Maikkarin tai muidenkaan toteuttamat viihdekyselyt eivät kuvasta kansan mielipidettä. Ja vaikka kansa olisikin jotain mieltä, niin tämä on ennen kaikkea Tuure Boeliuksen asia. Hän käytti oikeuttaan ilmaista itseään.
  smo • 08.02.2017 20:11
Hyvin ovat "viihdekyselyt" kelvanneet, kun tulos on ollut agendanne mukainen. Saavat luvan kelvata nytkin. Kansa on puhunut!
  Jochanan • 08.02.2017 20:20
Aijaa? Itseäni tuollaiset viihdekyselyt eivät ainakaan ole koskaan vakuuttaneet, suuntaan taikka toiseen. Sen sijaan asiallisesti toteutettuihin mielipidetiedusteluihin uskon suuntaa-antavalla tasolla, ja esim. vaalien äänestystulosten kanssa pitää elää. Jälkimmäisissä kansa on puhunut.
  smo • 08.02.2017 20:25
Tähän hätään ei nyt parempaa saatu ku tämmönen "viihdekysely", joten senkin kanssa pitää elää. Parempaa odotellessa, pankaa vaan tempausta tempauksen perään!
  Jochanan • 08.02.2017 20:34
Niiden kanssa voi elää. Ei pidä ottaa tulosta vakavasti, vaan viihteenä.
  smo • 08.02.2017 20:38
Viihde on aika kova sana nykyään! There's no business like show business!
  Jochanan • 08.02.2017 20:47
Aivan niin.
  smo • 08.02.2017 20:53
Gentle, itsehän näen tässä useitakin voittajia. Tässä muutamia:

- Tuure Boelius huomaa voivansa vaikuttaa omalla esimerkillään
- Moni hlbti-nuori saa Boeliuksesta tarvitsemansa esikuvan; kaapissa ei tarvitse olla
- Homo-ongelmaiset saivat taas kerran paikan päästellä painietaan

Keskustelu heräsi taas kerran. Lopulta yhteiskunnsta tulee parempi paikka, kun ihmiset voivat avoimesti olla omia itsejään, kun tällaisista asioista ei enää tarvitse tehdä mitään kysymystä.
  smo • 09.02.2017 07:49
JOchanan ja kumppanit;

Lapsiasianvaltuutettu on hyvin kommentoinut asiaa kun häneltä on kommenttia kyselty. Maikkarin tai minkään muun viihdeoperaattorin"mielipidevaalit" eivä ole edelleenkään meillä se päättävä taho. Ja eiköhän tässä viimeisen ja parhaan kannan ota poika itse eli tubettaja Tuure: lapsella ja nuorella on oikeus ilmaista itseään ja hänet palkittiin siitä rohkeudesta ilmaista itseään. Näiden muutaman kansanedustajan ajatusmaailma on aika seksikeskeinen kaikesta päätellen ja se ei liene Tuuren eikä muidenkaan nuorten ongelma, vaan ao. edustajien ongelma.
  Kristiina (ei rekisteröitynyt) • 09.02.2017 12:32
Imin munaa ekaa kertaa 13v ja tiesin täsmälleen, missä mennään.
Maistui.
Kun nussittiin himassa, isäpuoli avasi tietämättään 'lastenhuoneen' oven, totesi, että "sori".
En koskaan kokenut, että minua näissä 'suojeltiin', kyse oli enemmänkin muille ongelmallisesta asiasta.
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2017 23:54
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy