ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Lahti viettää pridea torstaista lauantaihin

Sami Mollgren • 28.01.2014 06:08 • päivitetty: 30.01.2014 17:12 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Lahti Pride -tapahtumaa vietetään 30.1. - 1.2.2014. Tapahtuma on kaupungissa ja samalla koko Päijät-Hämeen maakunnassa lajissaan ensimmäinen. Tapahtuman teemana on tasa-arvo urheilussa. Lahti tunnetaan etenkin talviurheilukaupunkina.

Tapahtuman suojelijana toimii Lahdesta lähtöisin oleva Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen.

Torstaina 30.1. järjestetään Lahden ensimmäinen sateenkaarimessu. Kello 18 alkava messu pidetään NNKY:n salissa.

Perjantaina 31.1. kello 20.00 näytetään elokuva American Vagabond Kino Iiriksessä. Perjantain alkuillaksi aiottu keskustelutilaisuus peruuntuu keskustelijoiden peruutusten vuoksi.

Lauantaina 1.2. keskipäivällä alkaa Lahden keskustassa kokoontuminen kello 13.00 käynnistyvään Lahti Pride -kulkueeseen. Kulkue lähtee liikkeelle Lahden pääkirjaston takaa pysäköintialueelta. Lahti Priden päiväjuhla alkaa kulkueen jälkeen kello 14 ja tapahtuman päätös on iltajuhlassa ravintola Tivolissa.

Lahti Pride -tapahtuman järjestää Lahden Seta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pride-tapahtumissa on usein mielikuvitusolentoihin suuntautuva osuus. Lahdessa sateenkaarihartaus pidetään ohjelman mukaan NNKY:n tiloissa. Pari vuotta sitten Lahden kirkkopäivien yhteydessä (uutinen silloin tässä palvelussa) kaupungin srkyhtymä esitti toivomuksen, ettei sellaista järjestettäisi srkyhtymän tiloissa. Ei kaiketi järjestetty sitten muuallakaan. Mutta siis NNKY:stä on löytynyt vastakaikua nyt. Ja siis NNKY-tilat ovat ainakin lahdessa seurakuntayhtymän kiinteistömassan ulkopuolella.

Suomen NNKY:n historiasta löytyy tasa-arvovaiheita. 30-luvulla naispuolinen suurlahjoittaja ja hänen naispuolinen elämäntoverinsa lahjoittivat suuren summan Pohjoisen Rautatienkadun kiinteistöä varten. Ainoa ehto oli, että he saisivat taloon yhteisen asunnon -
ja saivat.
  jnsto • 30.01.2014 11:28
Lahden Setan puheenjohtaja Katriina Lampinen kertoo, että Priden viesti on yksinkertainen: jokaisen pitää saada olla sellainen kuin kokee itse olevansa. Lampisen mukaan heteronkin on syytä tarkastella maailmaa laajasta näkökulmasta, sillä on kaikkien etu, että ketään ei syrjitä. Lampinen nostaa esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain, jota ajetaan nyt kansalaisaloitteella:
- Jos kansalaista voidaan syrjiä yhdessä asiassa sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen takia, se antaa signaalin, että ihmisiä voi syrjiä myös jossakin muussa asiassa esimerkiksi mutu-tuntuman tai vakaumuksen perusteella.
Lampinen ottaa esille myös homosaatio-termin, jota käyttämällä yritetään leimata niitä, jotka ajavat kaikkien oikeuksia.

www.ess.fi
  Havainnoija • 30.01.2014 18:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy