ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri esittää "Tahdon kovempaa" -kansalaisaloitetta

Sami Mollgren • 01.12.2014 16:13 • 12 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä esittää "avioliiton palauttamiseen" tähtäävää kansalaisaloitetta Uuden Suomen blogissaan.

Maanselkä toivoo uuden kansalaisaloitteen alullepanoa heti, kun tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä koskevat pykälät on joulukuussa hyväksytty osaksi lainsäädäntöä. Maanselkä vaatii, että sen käsittelyn tulee olla "tasa-arvoista nyt nähdyn kanssa".

- Mielestäni arvokkaampi tapa estää lakimuutos on tehdä uusi kansalaisaloite. Tahdon- kansalaisaloite voidaan kumota hallituksesta riippumatta toisella Tahdon kovempaa - kansalaisaloitteella, koska lainsäädäntöä voidaan muuttaa hallituksesta riippumatta eduskunnassa, kirjoittaa Maanselkä.

- Eduskunnan kokoonpanon muuttuessa vaalien jälkeen ei ole lainkaan varmaan miten uudelle aloitteen kävisi eduskunnassa. Jos kansa tahtoo niin aloite voidaan perua hyvissä ajoin ennen vuotta 2017, päättää Maanselkä kirjoituksensa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi pian eduskunnan hyväksyttyä tasa-arvoisen avioliittolain, että eduskunnan hyväksymä avioliittolain muutos on mahdollista kumota, jos seuraavasta eduskunnasta ja hallituksesta löytyy siihen riittävästi tahtoa. Puolueiden kannatuskyselyiden perusteella tulevien vaalien voittajaksi ennakoidun Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on jo ilmaissut kunnioittavansa eduskunnassa nyt tehtyä päätöstä.

Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain perjantaina äänin 105-92. Aloite siirtyy seuraavaksi suureen valiokuntaan, ja toista käsittelyä suuressa salissa odotetaan vielä ennen joulua.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eikös perusoikeuksien vastaiset kansalaisaloitteet voida jättää käsittelemättä?
  Homopallero • 01.12.2014 17:50
Kyllä minun mielestäni aloitteet on lähtökohtaisesti käsiteltävä. Aloitteesta on sitten kiinni sen menestyminen.

Argumentit tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön puolesta ovat vahvemmat kuin sitä vastaan.
  smo • 01.12.2014 17:57
Eduskunnan sivuilla annetaan ymmärtää, etteivät valiokunnat sinänsä edes ole muodollisesti velvollisia käsittelemään aloitteita. Puhemies on myös velvollinen olla ottamatta asiaa käsittelyyn, jos se on selvästi perus- ja ihmisoikeuksien vastainen.

web.eduskunta.fi
  Homopallero • 01.12.2014 18:05
Lisäksi. Ei voi ehdottaa sellaista lakialoitetta joka heikentää perusoikeuksia tai jotka on jo kirjattu perustuslakiin. Nyt ehdotettu muutos nykyiseen avioliittolakiin oli parannus ei heikennys.

Jos perussuomalaiset tai kd:t kampanjoivat vaaleissa sellaisten lakien puolesta, jotka ovat ristiriidassa perusoikeuksien kanssa, niin sellaisten lakialoitteiden läpimeneminen on hyvin epätodennäköistä.
  Annu (ei rekisteröitynyt) • 01.12.2014 18:49
Miten olisi, jospa umpikristityt keräisivät nimiä aloitteeseensa

"jeesuskin naimisiin"

tai

"jumalallekin aviopuoliso"

tai

"jumalallekin vanhemmat ja jeesuksellekin sisaruksia"

: )

Kommenttia muokattu: 01.12.2014 klo 19:41
  human • 01.12.2014 19:35
Nuo voisivat sopia perussuomalaisten vaaliohjelmaan :)

Timo Soini on patologinen tapaus, pahempi kuin olisin voinut koskaan kuvitella. Hän kirjoittaa omassa plokissaan, että sananvapaus tarkoittaa sitä, että kanssaihmisiä saa nimitellä.

Sitten hän luettelee: juoppo on juoppo, kommunisti on kommunisti, fasisti on fasisti, pakana on pakana ja homoliitto on homoliitto. Perussuomalaiset käyttävät kovaa kieltä, jos on tarvis, hän tähdentää. Entäpä jos tätä samaa soinilaista kielenkäyttöä käytettäisiin hänen lähimmistään? Sananvapauden nimiin solvattaisiin hänen perhettään ja perheenjäseniään. Hän loukkaantuisi. Mutta hänellä ei ole älyä riittävästi ymmärtääkseen, että hän loukkaa puheillaan muita ihmisiä ja vielä yllyttää muita samaan.

Patologisena kiusaajana häntä ei saa rajoittaa, paheksua alatyylisestä kirjoittelusta ja nimittelystä. Se on vain hänen oikeuksiensa rajoittamista.
  Annu (ei rekisteröitynyt) • 01.12.2014 20:44
Muutos 2011:n eduskuntaryhmä vaatii neuvoa-antavaa kansanäänestystä "homoliitoista" tai jotain.
www.hameenkaiku.fi

Eduskuntaryhmän ainoa kansanedustaja James Hirvisaari osoittaa aggressiivisuutensa: "Olisin antanut homojen elää rauhassa omaa elämäänsä parisuhteissaan. Mutta nyt suhtaudun vihamielisesti, koska he varastivat minulta pyhän."
twitter.com
---
Hirvisaaren sanomisilla ei ole tietenkään mitään merkitystä. Vaikuttaa seonneen lopullisesti.
  Havainnoija • 01.12.2014 21:22
Itkupotkuraivareiltahan nuo reaktiot näyttävät.

Seuraan kiinnostuneena, kuinka kauan lakia vastustaneet ja tässä äänestyksessä hävinneet jaksavat kiukutella.
  JuhaniV • 01.12.2014 21:32
Olen myös seurannut, siis vai seurannut. En kommentoi, koska se on useimmiten täysin turhaa.Olen ajatellut, että jospa se pahamieli ja ahdistus siitä aikaa myöten taittuu.

Näistä yllyttäjistä ja panettelijoista en pidä, Soinin ja myös Räsäsen olen laskenut niihin. Kansanedustajan on mielestäni oltava erityisen tarkka miten mistäkin puhuu.

Erilaiset uskonnolliset lahkot ja hyvin fundamentalistiset kristityt vaikuttavat menneet ihan sekaisin, jotkut hyvin lohduttomastikin. Sitten on joukko änäs älymystöä, jotka maalailevat näennäisen fiksulla ajattelullaan tuhokuvitelmia ja yhteiskunnan rappiotarinoita. Ahdistus ja pelko ovat miltei samankaltaista kuin uskonnollisilla fanaatikoilla.

Kyllä meidän pieni vähemmistö vaikuttaisi niiden juttujen perusteella pystyvän vallan ihmeellisiin tekoihin, heh, kas kun ei ilmastonmuutoskin ole myös meidän syytämme.
  Annu (ei rekisteröitynyt) • 01.12.2014 23:10
Timo Soini kiukuttelee edelleen. Tuoreimmassa plokissaan kutsuu Iltalehden pääkirjoituksen laatijaa ääliöksi. Koko kirjoitus todistaa, ettei Soini ole sopiva mihinkään vastuulliseen tehtävään.

timosoini.fi

Kommenttia muokattu: 02.12.2014 klo 08:00
  Havainnoija • 02.12.2014 07:57
On jotenkin "freudilainen" tuo vaatimus.. Well, if it ain't stiff it ain't worth a fuck.
  SaintJudy • 02.12.2014 11:44
Todelliset vitsit ovat joskus keksittyjä ihmeellisempiä.
  Rokkihomo • 02.12.2014 13:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy