ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

´Kristillinen´ hiv-strategia on torjuttava

jnsto • 26.08.2011 12:34 • 1 kommentti. NÄKÖKULMAT
HS esitti jälkiartikkelissaan 26.8 ilmaista kondomijakelua Suomessa. Perustelut olivat sekä eettiset että taloudelliset. Yhden hivpotilaan vuosittaiset lääkekulut ovat jopa 20 000 euroa.

HS:n kannanotto tulee oivaan aikaan ajatellen Suomen julkista keskustelua ja mielipideilmastoa. Kondomien vapaata jakelua - kuten myös esimerkiksi seksivalistusta - ovat kavahtaneet äärikristilliset piirit. Suomen hallitusneuvotteluissakin päätettiin, ilmeisesti äärikristillisille piireille jostain syystä ilman lisääntynyttä vaalikannatusta annetun vaikutusvallan takia, että Suomen hiv-strategiaa selvitettäisiin.

Hyvä, että selvitetään, mutta samalla on julkisella keskustelulla varmistettava, että amerikkalais-kristillinen kieltoihin ja eriarvoisuuteen perustuva "hiv-torjunta" ei rantaudu Suomeeen. USA:ssa köyhillä ei ole varaa kondomeihin, ja saavatkin sitten varakkaampia useammin hivin. Ja kun hoito ei ole ilmaista, köyhien kuolleisuuskin on suurempaa.

"Kristillinen" hiv-torjunta on lähes aina vastustanut mm ilmaisia kondomeja. Samaan tapaan tuo joukko on mielummin nähnyt eitoivottuja raskauksia ja abortteja kuin kannattanut ehkäisyvalistusta. Tätä tarjotaan taas nyt Suomeenkin. Hirveimmässä visiossa kuntien valtionosuuksien leikkaamiset ja muu julkisen terveydenhuollon alasajo voisivat johtaa siihen, että hiv-lääkitys joko ei olisi täysin ilmaista tai sitten osa potilaista jätettäisiin huonompien lääkkeiden varaan ja potilas itse tai hänen työterveyshuoltonsa voisi maksaa ne kalleimmat.

HS nosti hiv-valistuksen esille oikeaan aikaan. Tuo "oike aiika" ei nyt liity tartuntojen kasvuun, vaan siihen, että Suomen hiv-strategiaa on puolustettava ja kehitettävä äärikristillisiä näkemyksiä vastaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ilmeisesti kristillinen strategia eli kaiken edistyksen vastustaminen on jo osittain käytössä. R-kioskin myyjä kertoi jo keväällä, että uusien määräysten mukaan kondomit eivät saa olla enää näkyvillä kuten aiemmin. Täytyy kysellä tarkemmin ja testata lisäksi lähikaupat.

Räsäsen nimitys sisäministeriksi on antanut puhtia kiihkouskovaisille, jotka nyt kuvittelevat hallitsevansa tätä maata. Tyypillistä kiihkoilijoiden huuhailua, joka toivottavasti tyrmätään.

Jari Tervoa oli haastateltu kahden sivun verran viikonlopun Ilta-Sanomissa. Hän sanoi seuraavasti Päivi Räsäsestä:

”Ihminen saa olla Räsänen, kunhan ei toteuta sitä.”
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 03.09.2011 20:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy