ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kreikka: Samaa sukupuolta olevien parisuhteiden rekisteröinti alkoi

Sami Mollgren • 26.01.2016 18:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ateenan pormestari Giorgos Kaminis vahvisti maanantaina maan ensimmäisen samaa sukupuolta olevien välisen parisuhdesopimuksen.

Kaupungintalolla pidetyssä allekirjoitustilaisuudessa pormestari kuvasi päivää Kreikan kansalaisoikeuksien kannalta hyvin tärkeäksi.

Kreikan parlamentti hyväksyi joulun alla samaa sukupuolta olevien rekisteröidyt parisuhteet. Kreikan 300-jäsenisestä parlamentista 194 edustajaa äänesti lakiuudistuksen puolesta. Vastaan äänesti 55 edustajaa. Samaa sukupuolta olevat parit eivät voi adoptoida lasta, mutta adoptiokysymykseen on määrä palata tulevaisuudessa. Parisuhdelain uudistus tuo kuitenkin selkeyden esimerkiksi perimiseen liittyviin kysymyksiin.

Lakiuudistus koski vuonna 2008 avioliiton ohelle luotua rekisteröity parisuhde -instituutiota, joka on avioliitosta erillinen instituutio. Lakia laadittaessa sen kaavailtiin koskevan erityisesti homopareja, mutta lain vesittäminen johti siihen, että homoparit rajattiin lain ulkopuolelle ja laki jäi koskemaan vain heteropareja. Vuonna 2013 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi lainsäädännön syrjiväksi ja alkuvuodesta 2015 Kreikan hallitus on ilmoitti, että se pyrkii tunnustamaan samaa sukupuolta olevien väliset parisuhteet.
Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy