ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kiistaa alastonkuvista

Memmingerissä Etelä-Saksassa on taas kulttuurikiista. Kaupunki sijaitsee n. 60 km Münchenistä länteen. Kaupungin taidemuseossa esitellään paroni Wilhelm von Gloedenin taorminalaisia alastonkuvia. Von Gloeden (1856-1931) asui Sisiliassa 50 vuotta, ja hänen luonaan vieraili mm. Oscar Wilde, kruununprinsssi August ja Friedrich Albert Krupp. Von Gloeden tuli kuitenkin tunnetuksi alastonkuvista, joihin hän etsi poikia, useimmiten teini-ikäisiä. Jo Italian fasistit takavarikoivat niitä kuvia ja nyt samat kuvat hämmentävät taidemuseossa.

Näyttelyn vastustajat sanovat, että nyt käydään ottamassa samanlaisia kuvia Thaimaassa ja Kambotsassa. Lehtikirjoituksissa näyttely tuomitaan pedofilian propagandana. Rikospoliisikin kävi näyttelyssä, mutta sitä ei suljettu. Museon johtaja hämmästyi, että kuvat ovat niin arka aihe. Kuvia on 400. Niitä on saatu mm. Andy Warholin jäämistöstä. Warhol on kertonut kuvista omissa kirjoituksissaan, ja hän on myös työstänyt niitä taiteessaan.

Von Gloeden otti tuhansia valokuvia. Rengit, lammaspaimenet ja kalastajapojat on usein puettu esim. leopardin nahkaan ja kuvissa on etsitty antiikin kauneusihanteita.

Vastaavanlainen näyttely oli Milanossa, ja siellä kirkko ja konservatiivinen pormestari protestoivat äänekkäästi. Memmingenin näyttely jatkuu lokakuun loppuun. Von Gloedenin taidekirjoja on paljon myynnissä mm. internet-kirjakaupoissa. Tässä näyttelyn esittely netistä (muutama kuva):
www.memmingen.de


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy