ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kiinan televisiosta siivotaan "moraalittoman sisällön" muassa homot

Sami Mollgren • 05.03.2016 14:29 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kielletty kaupunki Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.
Kiinan hallitus kieltää moraalittomaksi katsomansa sisällön esittämisen televisiossa. Esimerkiksi homoseksuaalisuus on kiellettyjen aiheiden listalla.

Asiasta kertoo The Guardian.

Kiellettyjen aiheiden listalla on lukuisia aihenimikkeitä, joita hallitus pitää "vulgaarina, moraalittomana ja epäterveellisenä sisältönä" ja jotka "liioittelevat yhteiskunnan pimeää puolta". Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi alkoholin käyttäminen, tupakointi, seksuaalisesti vihjaileva pukeutuminen, avioliiton ulkopuoliset suhteet ja reinkarnaation kuvaaminen.

Homoseksuaaliset suhteet on vallanpitäjien listassa niputettu samaan "epänormaalien seksuaalisten suhteiden tai käyttäytymisen" kiellettyjen aihepiirien kategoriaan kuin esimerkiksi insesti, seksuaaliset perversiot, seksuaaliset hyökkäykset, seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalinen väkivalta.

Kiinan hallitus poistatti edellisviikolla kiinalaisilta nettisivustoilta suositun Addicted -tv-sarjan, joka kertoo kahden miehen välisestä rakkaussuhteesta. Syksyllä 2015 sensuuri iski nuoresta kiinalaisesta homosta kertovaan Mama Rainbow -dokunmenttiin.

Kulttuurisensuuri on lisääntynyt Kiinassa marraskuun 2012 jälkeen, jolloin Xi Jinping nousi valtaan presidentiksi.

Uudet säännökset ovat suututtaneet hlbti-vähemmistöjen puolesta toimivat aktivistit, jotka ovat kahden vuosikymmenen ajan pyrkineet vähentämään epäluuloja homoseksuaalisuutta kohtaan. Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Kiinassa vuonna 1997 ja poistettiin sairausluokituksesta vuonna 2001. Monissa oppikirjoissa homoseksuaalisuus kuvataan edelleen pyskologiseksi häiriöksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuleeko tuosta Kiinasta nyt sitten biseksuaalien onnela, kun ei suoraan mainita bannattavan? Vai sisältyvätkö bisset tähän kohtaan: avioliiton ulkopuoliset suhteet, "vulgaarina, moraalittomana ja epäterveellisenä sisältönä" ja jotka "liioittelevat yhteiskunnan pimeää puolta".
  human • 07.03.2016 00:53
Kiinassa on vääristyneen sukupuolijakauman vuoksi todella paljon enemmän nuoria miehiä kuin naisia, joten siellä olisi potentiaalia (moraalittomalle) homoliikkeelle. Ehkä se on yksi syy pitää homous kiellettyjen aiheiden listalla televisiossa ja elokuvissa. Veikkaan että Pekingissä on ihan mukavasti tarjontaa homo- ja biseksuaalille miehille.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 08.03.2016 22:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy