ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kiinan sensuuri hyväksyi homosuhteesta kertovan elokuvan ensi kertaa

Sami Mollgren • 02.09.2015 20:32 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Seek McCartney -elokuvan julisteet
Kiinalaisen ja ranskalaisen miehen salaisesta suhteesta kertova Seek McCartney -elokuva on saanut kiinassa viranomaisten hyväskynnän ja pääsee levitykseen elokuvateattereihin.

Asiasta kertoo Suomessa Yle.

Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneen kiinalais-ranskalaisen elokuvan on ohjannut Wang Chao. Elokuvan päähenkilöt ovat Li Yi, jota esittää suosittu laulaja Han Geng ja Rohmer, jota esittää palkittu ranskalaisnäyttelijä Jérémie Elkaïm.

Sosiaalisessa mediassa viranomaisten ratkaisusta kertoneen elokuvan ohjaajan mukaan ratkaisu on pieni askel sääntelyviranomaisille, mutta suuri askel elokuvateollisuudelle. Hlbti-aktivisti ja elokuvaohjaaja Fan Popo puolestaan arvioi uutistoimisto AFP:lle, ettei yksittäisen elokuvan saama esityslupa välttämättä ole merkki laajemmasta muutoksesta; yksittäiset ratkaisut riippuvat yksittäisten tarkastajien päätöksistä, eivätkä säännöt ole selvät.

Homoseksuaalisuus poistettiin Kiinassa vuonna 2010 elokuvien pornografisuuteen ja karkeuksiin puuttuvan mustan listan kriteereistä. Aiemmin tänä vuonna viranomaiset hyväksyivät elokuvan, jossa nähdään miespuolisten henkilöiden välinen intohimoinen suudelma. Seek McCartney on ensimmäinen elokuva, jonka aiheena on homoseksuaalinen suhde.

Kiinassa homoseksuaaliset suhteet sallittiin vuonna 1997, mutta seksuaalivähemmistöihin liittyvät asiat ovat yhä pääosin vaiettu asia.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Venäjä, ortodoksi-Putinin halintoseurakuntineen, jää kyllä ihan takapajulaksi tuossa välissä, luonnottomine rakkaus- ja avioliitto-uskomuksineen.

Mahtavatkohan elokuvaa katsoa ortodoksi-juutalaiset, kun tuo Rohmeria esittävä Jérémie Elkaïm on sentään marokonjuutalaisen perheen vesa.

Kommenttia muokattu: 02.09.2015 klo 21:18
  human • 02.09.2015 21:09
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy