ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kiina: Oikeus hyväksyi käsiteltäväkseen samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta koskevan jutun

Sami Mollgren • 11.01.2016 22:22 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Oikeusistuin Kiinan Hunanin maakunnassa on hyväksynyt käsiteltäväkseen viranomaisia vastaan nostetun oikeusjutun. Kanteen nostaja katsoo oikeuksiaan loukatun, kun hänen ja samaa sukupuolta olevan puolisonsa liittoa ei tunnustettu.

26-vuotias mies ja häntä kymmenen vuotta vanhempi poikaystävänsä olivat suhteensa yksivuotispäivänä yrittäneet rekisteröidä parisuhteensa, mutta virkailija totesi sen olevan mahdollista “vain yhden miehen ja yhden naisen välillä”. Joulukuun puolivälissä nuorempi miehistä nosti kanteen toimistoa vastaan, ja tammikuun 2016 alussa oikeudelta tuli ilmoitus, jossa kerrottiin, että tapaus on hyväksytty käsiteltäväksi.

Kanteen nostanut kertoo Global Times -julkaisulle, että lainsäädännössä puhutaan miehestä ja vaimosta, ei “yhdestä miehestä ja yhdestä naisesta”. Hän kertoo henkilökohtaisesti uskovansa, että pykälä viittaa heteroparien lisäksi myös samaa sukupuolta oleviin pareihin.

Kyse on tiettävästi ensimmäisestä kerrata, kun samaa sukupuolta olevien oikeutta saada tunnustus parisuhteelleen ylipäänsä käsitellään virallisesti Kiinassa. Tuomioistuimen ratkaisua odotetaan noin puolen vuoden kuluessa.

Tapaus on herättänyt huomiota ja paikalliset hlbti-aktivistit ovat olleet tyytyväisiä siitä, että asia on otettu käsittelyyn.

Nuorempi miehistä on kertonut kiinalaisviestimille tienneensä homoseksuaalisuudestaan 14-vuotiaasta lähtien. Hänen kerrottuaan suuntautuneisuudestaan vanhemmilleen, nämä suhtautuivat asiaan halveksuen. Hitaasti hän sai kuitenkin vanhempien asennetta muutettua, ja nyt hänen äitinsä kertoo seisovansa poikansa rinnalla..


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy