ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KHO on kumonnut Maahanmuuttoviraston tekemän iranilaisen homomiehen käännytyksen

Lassijuhani • 17.01.2012 20:13 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Korkein hallinto-oikeus on katsonut, ettei aiemmissa päätöksissä ole riittävästi selvitetty, joutuisiko turvapaikan hakija kotimaassaan mahdollisesti vainotuksi homoseksuaalisuutensa takia.

Maahanmuuttoviraston tekemä päätös käännytyksestä joutuu nyt uusintakäsittelyyn KHO:n ratkaisun seurauksena.

Ranneliike.netin toimitus haastatteli asianajaja Juha-Pekka Hippiä. Hän vahvisti, että Maahanmuuttoviraston käännytys on nyt keskeytetty. Hipin mukaan tämä turvapaikkaa hakenut henkilö on tiettävästi edelleen Suomessa.

KHO:n päätös vaikuttaa avoinna oleviin ja tuleviin tapauksiin, joissa hakija ilmoittaa joutuvansa kotimaassaan vainotuksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo tulkitsee päätöstä siten, että jos hakija haluaa salata homoutensa vaikkapa uskonnollisista taikka kulttuurisista syistä, turvapaikkaa ei myönnetä. Sitä vastoin jos turvapaikan hakija haluaa tuoda julkisesti esille seksuaalisen suuntautumisensa, häntä ei voida käännyttää takaisin kotimaahansa.

YLE Uutiset on kertonut Suomen käännyttäneen homoja takaisin nk. ankarien
rangaistusten maihin, kuten Iraniin, jossa homoseksuaaliset teot on kriminalisoitu ja seurauksena voi olla jopa kuolemanrangaistus. Suomen viranomaiset ovat saattaneet suositella turvapaikanhakijaa salaamaan seksuaalisuutensa, muuttamaan toiselle paikkakunnalla kotimaassaan tai pyytämään apua viranomaisilta.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Gloria in excelsis Deo!
  martin • 18.01.2012 21:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy