ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansanedustajaehdokkaat voivat sitoutua yhdenvertaisuuden edistämiseen Syrjimätön Suomi -kampanjassa

Sami Mollgren • 20.03.2015 08:57 • päivitetty: 21.03.2015 17:48 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Syrjimätön Suomi -sivustolla eduskuntavaalien ehdokkaat voivat allekirjoittaa vaalilupauksen, jossa he sitoutuvat edistämään kaikkien suomalaisten yhdenvertaisuutta laaja-alaisesti.

Kampanjan taustalla on yhdeksän kansalaisjärjestöä ja toimijaa: Seta, Rasmus-verkosto, Uskontojen Uhrien Tuki ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kynnys ry, Rikosuhripäivystys, Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto, Liikkukaa! ry ja SINUIKSI -tuki- ja neuvontapalvelu.

Lupauksessa sitoudutaan konkreettisesti edistämään ihmisten yhdenvertaisuuteen liittyviä asioita:

Allekirjoittamalla lupaan edistää kaikkien suomalaisten yhdenvertaisuutta riippumatta syntyperästä, etnisestä taustasta, iästä, sukupuoli-identiteetistä, terveydentilasta tai sairaudesta; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustasta; kansalaisuudesta, elämänkatsomuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta, kielestä, perhemuodosta, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta.

Kampanja jatkuu eduskuntavaaleihin 19.4. saakka, johon asti ehdokkaat ehtivät tehdä yhdenvertaisuuslupauksen.

- Kaikki pyrimme kasvamaan parhaimmiksi versioiksi itsestämme ja moninaisuudelle on annettava tilaa niin itsessä kuin muissakin. Moniperustainen syrjintä on arkipäivää Suomessa. Myös rakenteelliseen piilosyrjintään tulee pystyä puuttumaan, sanoo Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää.

Ehdokkaat ovat myös itse muotoilleet ajatuksiaan yhdenvertaisuudesta. Osa haluaa muun muassa taata paperittomien terveydenhuollon, ILO 169 -sopimuksen ratifioinnin, vammaisten ihmisten oikeudet itsenäiseen elämään, erimuotoisille perheille yhtäläiset oikeudet ja steriloinnin poistamisen transsukupuolisilta.

Kampanjan toteuttajien mukaan jotkut ehdokkaat haastavat tammikuussa uudistettua yhdenvertaisuuslakia ehdottamalla positiivisesta erityiskohtelusta ja pakkoruotsista luopumista tai vastaperustetun yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston lakkauttamista. Myös maahanmuuttokriittisyys nostaa päätään yksittäisten lupauksen tekijöiden joukossa.

Yhdenvertaisuuskampanjan toteuttajat kehottavat tarkistamaan millaista yhdenvertaisuutta ehdokkaat ajavat.

- Yhdenvertaisuuslupauksen on tehnyt muutama yllättävä nimi. Kehotan äänestäjiä selvittämään tarkkaan millaista ajattelua kukin ehdokas ajaa. Ehdokkaaseen voi aina olla myös suoraan yhteydessä, jos lupauksen sisältö jää epäselväksi tai tulkinnanvaraiseksi, sanoo valtakunnallisen Rasmus ry:n puheenjohtaja Christian Thibault.

Kampanjan toteuttajat muistuttavat, että eduskuntavaalien jälkeen äänestäjät voivat seurata miten hyvin valituksi tulleet kansanedustajat pitävät kiinni antamastaan yhdenvertaisuuslupauksesta.

Päivitetty 21.3., lisätty lupaus-tekstin alapuolinen osuus, jossa esimerkiksi Seta ry:n ja Rasmus ry:n puheenjohtajien kommentit.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Allekirjoittajina mm. Mikael Elmolhoda et al.

Mitä merkitystä on tällaisella lupauksella, jos allekirjoittajien joukossa on Elmolhodan kaltaisia ehdokkaita?
  JAMPPA • 15.04.2015 17:19
Saattoi käydä niin, että sitoumus oli turhan maailmojasyleilevän ympäripyöreä, eikä sisällöllä ollut kunnollista konkreettista kärkeä. Harmi.
  smo • 15.04.2015 19:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy