ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista valmistellaan

Sami Mollgren • 21.01.2013 22:25 • 107 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tasa-arvoisen avioliittolain säätämiseksi aiotaan tehdä kansalaisaloite, koska eduskunnassa tehty lakialoite ei ole edennyt. Kannatusilmoitusten keruun on määrä käynnistyä tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta 2013.

Tällä hetkellä Tahdon2013-projektiin etsitään vapaaehtoisia, sekä ideoimaan että käytännön tekemiseen.

Kansalaisaloitetta edistävät muistuttavat Suomen olevan viimeinen Pohjoismaista, jossa samaa sukupuolta olevat eivät saa solmia avioliittoa keskenään.

Nykyistä kahden parisuhdeinstituution järjestelyä pidetään epätasa-arvoa luovana ja sen nähdään asettavan sateenkaariperheet heikompaan asemaan.

Lisäksi ihmisten luokittelun eri parisuhdeinstituutioihin huomioidaan aiheuttavan turhaa byrokratiaa ja osoittavan toisten ihmisten liitoille vain puolittaisen hyväksynnän.

Käytännössä avioliittolain muuttaminen koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja mahdollistaisi näille pareille yhteisen sukunimen tai yhdysnimen ottamisen käyttöön pelkällä ilmoituksella ja toisi mahdollisuuden hakea parina adoptiovanhemmuutta. Kirkko saisi jatkossakin päättää itse, miten se suhtautuu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen.

Keväällä 2012 tuli voimaan laki, jonka mukaan Suomen kansalaiset ovat voineet tehdä kansalaisaloitteen, eli lakiehdotuksen eduskunnan käsiteltäväksi tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä eduskunnassa, mikäli vähintään 50 000 kansalaista ilmaisee kannattavansa aloitetta kuuden kuukauden sisällä aloitteen päiväyksestä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No jo oli jo aikakin.

Nimet kertynevät helposti, mutta saa nähdä miten kansanedustajien äänet jakaantuvat.

Voihan olla, että osa häilyväkantaisista on herännyt muualla Euroopassa tehtyihin lakimuutoksiin ja kansalaismielipiteen suopeuteen Suomessa. Kansaahan siellä pitäisi edustaa.

Joka tapauksessa tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi ennemmin tai myöhemmin.
  Homopallero • 21.01.2013 22:35
Nimien kerääminen voi olla iso ja vaikea juttu, ja epäonnistuminen olisi kova takaisku. Mistä löytyy vapaaehtoisia?
  vaeltaja2006 • 21.01.2013 22:40
No vihdoinkin jotain myönteistä. Kyllä tätä on odotettukin. Uskon kyllä, että laki hyväksytään eduskunnan äänestyksessä, kunhan se jonain päivänä sinne saakka päätyy.
Toivottavasti elän niin kauan, että on mahdollisuus kävellä kotikaupunkini katuja täysivaltaisena kansalaisena.

Kommenttia muokattu: 21.01.2013 klo 22:46
  Havainnoija • 21.01.2013 22:42
Todennäköisesti jäisi valiokuntaan tämäkin, sillä lakivaliokunnan enemmistö + puheenjohtaja vastustaa aloitetta. Ymmärrän, että kansalaisaloitteet rinnastetaan hallituksen aloitteeseen, mutta ei sekään siinä tapauksessa auta, jos valiokunnan enemmistö ei ole päätöksen kannalla.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2013 22:54
Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi. Jos aloite tulee eduskunnassa hylätyksi, samasta asiasta voidaan tehdä uusi aloite.

www.kansalaisaloite.fi

Kansalaisaloitelaki:

www.finlex.fi

Lag om medborgarinitiativ:

www.finlex.fi

Kommenttia muokattu: 21.01.2013 klo 23:28
  Havainnoija • 21.01.2013 23:04
"Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi."

Niin? Eduskunnassa valiokunnat käsittelevät aloitteet. Jos valiokunnan enemmistö katsoo, että lakialoite on huono, niin se ei etene äänestettäväksi. Kansalaisaloite rinnastetaan hallituksen esitykseen, jonka niin ikään voi valiokunta vetää pois käsittelystä, jos se niin katsoo parhaaksi.

Todennäköisesti homoliitot eivät menisi muutenkaan läpi nykyisellä eduskunnalla. Jotkut saattavat kannattaa homoadoptiota, mutta haluavat pitää avioliitto-käsitteen miehen ja naisen välisenä; toisille taas avioliitto homojen välille olisi ok, mutta ulkoinen adoptio-oikeus olisi liikaa. Homoliittoaloitteen allekirjoitti vain 76 kansanedustajaa, vaikka kuulemma jokaista kansanedustajaa oikein tyrkyttämällä yritettiin saada allekirjoittamaan ko. aloite ja aloitetta tultiin oikein erikseen markkinoimaan jokaisen vähänkään potentiaalisen allekirjoittajan työhuoneeseen. Tämän olen saanut kuulla useiden kansanedustajien kanssa käydyistä sähköpostikeskusteluista. Minusta tuollainen toiminta kyllä kertoo jotain homoliittojen kannattajien epätoivosta.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2013 23:17
Huomasin muuten, että teidän kansalaisaloitteen luonnoksessa kusetetaan törkeästi:

"Kansalaisaloitteena tehtyä ehdotusta ei voida nimettömänä torpata lakivaliokunnassa, vaan kansanedustajien on pakko äänestää."

Ei pidä paikkaansa. Valiokunta todellakin voi torpata myös kansalaisaloitteena tulleen esityksen. Kysykää vaikka keneltä tahansa eduskunnan toimintaan perehtyneeltä asiantuntijalta, jos ette minua usko.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 21.01.2013 23:27
En ole ihan perillä kaikista kansalaisaloitteen hienouksista, mutta eikös tällaisia varten voida laatia erikoisvaliokunta, eikä ilmiselvästä homo-ongelmaisuudesta kärsivän lakivaliokunnan tarvitse ahdistua tästä?

On selvää, että 50 000 nimen kerääminen on iso projekti. Ei siksi, etteikö halukkaita kannattajia olisi, vaan ihan logistisista syistä.

On myös selvä, että rautalankaa pitää taivuttaa ja saada joukko kansanedustajia käsittämään se, että avioliittolain uudistus on tarpeen, eikä uudistus heikennä kenenkään muun asemaa.

Jos tämä projekti ei ole välittömän tuloksekas, on varmaa, että seuraavissa vaaleissa asia on merkittävä teema. Silloin kysytään, mitä ne sellaiset arvot ovat, joiden perusteella ihmisryhmiä laitetaan kahteen eri kerrokseen.
  smo • 22.01.2013 06:44
Voisko ratkaisu olla se, et rekisteröity parisuhde muutetaan tasa-arvoiseksi avioliittoon nähden, sukunimineen, mutta ei adoptiota. Lisäks täytyis poistaa rekisteröidyn parisuhteen kohta kaikissa virallisista papereista, vaan siinä lukis "liitossa". Avioliittokin liitettäis tähän nimeen.

Rekisteröity parisuhde on erinomainen muuten, sitä pitää vain kehittää.
  Hönötin • 22.01.2013 07:26
"avioliittolain uudistus on tarpeen, eikä uudistus heikennä kenenkään muun asemaa."

Riistää esimerkiksi lapsen synnynnisen oikeuden isään ja äitiin.


"Jos tämä projekti ei ole välittömän tuloksekas, on varmaa, että seuraavissa vaaleissa asia on merkittävä teema. Silloin kysytään, mitä ne sellaiset arvot ovat, joiden perusteella ihmisryhmiä laitetaan kahteen eri kerrokseen."

Olihan se jo teemana viime eduskuntavaaleissa. En näe, miksi se olisi sen suurempi teema seuraavissa eduskuntavaaleissa kuin oli viime eduskuntavaaleissakaan. Punavihreät puolueet tuskin voivat enää tehdä asiasta kovin paljon suurempaa teemaa kuin viime eduskuntavaaleissa.

"Voisko ratkaisu olla se, et rekisteröity parisuhde muutetaan tasa-arvoiseksi avioliittoon nähden, sukunimineen, mutta ei adoptiota."

Itse olisin valmis tähän, mutta homotahoille tällainen on liian pieni askel, sillä he haluavat itselleen myös adoption ja avioliittonimikkeen.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2013 07:39
Mä oonkin jo ihmetelly, millon homoliike saa aikaseks kansalaisalotteen tästä ja osaaks ne ylipäätään muuta ku valittaa, miten niitä aina muka syrjitään joka asiassa.

Kauan se kestikin...

Nimii voi kerätä osotteessa: www.kansalaisaloite.fi

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 07:53
  Riquman1990 • 22.01.2013 07:51
hönötin eikö olisi helpompaa jos vaihdetaan vain että avioliittossa ei ole väliä kumppanien sukupuolella? helppo homma. ja mtä sulle sillä adoptiolla on väliä kun tosi harva maa edes adoptoisi homoparille?? turhaa vouhotusta taas ja joku välimallia ehdotit, eikö rekisteröity parisuhde ollut jo välimallina tarpeeksi? eikö voitaisiin jo mennä loppuun saakka eikä enään välimallia??

ja niinkuin homopallerokin sen sanoi: tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi suomessa jossain vaiheessa, se ei välttämättä nyt tällä eduskunnalla, mutta seuraavalla tai viimeistään sitä seuraavalla :)
  puppeliassi • 22.01.2013 08:03
Viime eduskuntavaaleissa avioliittoasiasta puhuttiin ja jonkin verran kampanjoitiinkin, mutta ei se ainakaan minun mielestäni ollut vielä varsinainen vaaliteema. Presidentinvaalin aikaan taidettiin puhua jopa enemmän.

Vaan... mitenköhän samaa sukupuolta olevien avioliiton salliminen riistäisi lapsen oikeuden isään ja äitiin? Tuohan on aivan absurdi väite. Eihän se mitään riistäisi.

Jos viitataan adoptiokysymykseen, niin mitään adoptioautomaattia ei varmasti ole luvassa. Jokainen adoptio on tähänkin asti ollut oma yksilöllinen prosessinsa, eikä tämä ole muuttumassa.

En näe mitään syytä sulkea kategorisesti samaa sukupuolta olevia pareja adoption ulkopuolelle. Jokainen adoptio on oma yksilöllinen tarkkoihin selvityksiin perustuva prosessinsa. On oletettavaa, että tällaisia adoptioita ei juuri tule eteen. On kuitenkin tapauksia, joissa menettely voi olla paras mahdollinen vaihtoehto - ja silloin kategorinen kieltäminen estäisi sen.
  smo • 22.01.2013 09:08
Voisin hyväksyä adoption homoparille todella poikkeuksellisessa tapauksessa. Se voisi olla esimerkiksi sellainen, että pienen lapsen isä ja äiti kuolevat auto-onnettomuudessa, ja esimerkiksi lapsen äidin sisko elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. En ole minäkään missään vaiheessa sanonut, että kannatan kategorista kieltoa, mutta ehdoton pääsääntö pitäisi mielestäni olla se, että adoptiolapselle etsitään perhe, jossa on mies ja nainen eli isä ja äiti. Tällaista kirjausta taas homotahot vastustavat, sillä homotahojen mielestä homoparien pitää olla adoptiossa ehdottomasti samalla viivalla heteroparien kanssa.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2013 10:55
Todennäköisesti nimet saataisiin helpommin kasaan, jos adoptio jätettäisiin pois. Monille se on varmasti kynnyskysymys.
  draconfly • 22.01.2013 11:03
Mä ainakin allekirjotan, jos siitä jätetään se adoptio pois, samoin hedelmöityshoidot.
  Riquman1990 • 22.01.2013 11:28
Kyse on siitä, että lainsäädännöllä rajataan ja/tai määritellään asioita kategorisesti ja toivottavasti yksiselitteisesti. Jos laki ei salli jotain asiaa, niin ei sitä asiaa voi laillisesti hoitaa poikkeuksellisella (eli lainvastaisella) menettelyllä. Laissa pitäisi sitten olla erityisiä mainintoja poikkeuksista. Yksittäistapauksien kirjaamista lakiin ei kuitenkaan ole syytä tehdä, ellei sillä todella ole vaikutusta esimerkiksi porsaanreiän tukkimiseksi.

Muilla mekanismeilla (viranomaisselvityksillä ja vastaavilla) huolehditaan siitä, että käytännön tasolla yksittäistapauksissa asiat menevät lain puitteissa parhain päin. Koska adoptioprosessi on niin tiukka ja harkinnanvarainen, ei kyllä voi mitenkään nähdä porsaanreiän tai adoptioautomaatin riskiä.

Jos taas ruvettaisiin erityisesti rajaamaan adoptiota samaa sukupuolta olevilta aviopareilta, jouduttaisiin tekemään muutoksia adoptiolainsäädäntöön. Tämä taas ei olisi kovin viisasta. Ja mitä sillä rajoituksella saavutettaisiin? Käytännössä ei mitään muuta kuin rauhoitettaisiin muutama ihminen. Ja sellainen peruste ei ole kovin kestävä.
  smo • 22.01.2013 11:33
voin sanoa että jos porukka vaan viitsii allekirjjoittaa niin kansalaisaloite 50 000 nimeä kyllä täytyy, oli adoptioita tai ei :)

laskekaapa vaikka kuinka paljon ei heteroita on: 6-10 & suomenkansalaisista ja niistä muutama on riqun tapainen kaappibi jotka eivät ymmärrä tasa-arvoa.

eli logistiikka on ainoa ongelma.
  puppeliassi • 22.01.2013 11:38
Riqu: Itse suhtaudun varauksella adoptioon siksi, että lapselle on aika paljon kestämistä jo siinä, että hän on vieraassa kulttuurissa, häntä ei "lasketa suomalaiseksi" (ihonväri jne.) ja todennäköisesti mennyisyyskin on rankempi kuin monella muulla lapsella. Lisäksi hän joutuu elämään sen kanssa, etteivät biologiset vanhemmat halunneet/pystyneet huolehtimaan hänestä eikä todennäköisesti koskaan saa heidän henkilöllisyyttään selville. Omalla kielelläkään ei enää pysty kommunikoimaan, iästä ja synnyinmaasta riippuen. Tähän lisänä se, että vanhempini olisi jokin muu kuin aivan perusperhe, sellainen kuin kaikilla muillakin, olisi aika suuri lisä.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 11:44
  draconfly • 22.01.2013 11:43
”jos siitä jätetään se adoptio pois”
”Todennäköisesti nimet saataisiin helpommin kasaan, jos adoptio jätettäisiin pois”

Mitä tarkoitatte poisjättämisellä? Kuinka se muka tapahtuisi?
Suomen uudistettu adoptiolaki hyväksyttiin tasan vuosi sitten. Siinä ei ole mitään määräyksiä homoudesta esteenä adoptiolle eli adoptiolaki on täysin tasa-arvoinen. Uudistusta valmisteltiin vuosia eikä adoptiolakia oteta uudelleen käsittelyyn sen takia, että siihen ympättäisiin kieltoja homoille ja lesboille. Kuluisi taas vuosia, jos sellaiseen ryhdyttäisiin eli sitä ei tulla tekemään, vaan laki pysyy tasa-arvoisena.

Avioliittolaki puolestaan ei käsittele lainkaan lasten hankkimista eikä se avioliittolakiin kuulukaan. Avioliittolaki käsittää pelkästään kahden henkilön keskinäisen suhteen eikä siihen voi tulla määräystä adoptiosta eli avioliittolakiin ei voi tulla määräystä, että avioliitossa olevat homo- ja lesboparit eivät saisi adoptoida.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 12:54
  Havainnoija • 22.01.2013 12:34
"Mitä tarkoitatte poisjättämisellä? Kuinka se muka tapahtuisi?"

Muutetaan adoptiolakii.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 12:42
  Riquman1990 • 22.01.2013 12:42
Mikä asia olisi paremmin, jos adoptio olisi kielletty?
  smo • 22.01.2013 12:54
"Muutetaan adoptiolakii."

Miksi ihmeessä?
Kansanedustajat hyväksyivät uuden adoptiolain vuosi sitten suurella enemmistöllä, myös kokoomuslaiset ja keskustalaiset äänestivät sen puolesta. Persut olivat tietenkin vastaan. Ei adoptiolakia uudisteta tai siitä äänestetä persujen mieliksi.
Hieman realismia, kiitos.
  Havainnoija • 22.01.2013 12:59
Avioliittolakii ei myöskään uudisteta tai siitä äänestetä Vihreiden mieliks.
Hieman realismii, kiitos.
  Riquman1990 • 22.01.2013 13:04
havannoija kirjoitti: ei adoptiolakia uudisteta tai siitä äänestetä persujen mieliksi. hieman realismi, kiitos

repesin :) hyvin kirjoitettu.

no riquhan voi vastata kun on rannelikkeen virallinen persuliini

tiedän että et ole mutta pakko kirjoittaa silti :)

olitkin näköjään riqu nopeempi kuin mä...

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 13:08
  puppeliassi • 22.01.2013 13:06
No, Ranneliikkeeseen tarvitaan vastakkaisii mielipiteitä tän ikusen viherryksen lisäks.
  Riquman1990 • 22.01.2013 13:29
toi viherrys oli varmaan vitsi? eipä täällä kaikki ole vihreitä, itse olen ihan punainen(siis poliittisesti)

sitten on muutama oikeistolainen ja äärioikeistolainen, kaikkea löytyy, hyvä niin olisi tylsä keskustella jos kaikki olisi samaa mieltä.
  puppeliassi • 22.01.2013 13:44
Muistin virkistämiseksi: tuon kansalaisaloitteella elvytettävän lakiehdotuksen aikoinaan alulle pannutta työryhmää veti Lasse Männistö (kok), ja muina jäseninä olivat Silvia Modig (vas), Susanna Huovinen (sd), Oras Tynkkynen (vihr) ja Astrid Thors (r).

Sen allkirjoittivat ministereistä ainakin Stubb (kok), Urpilainen (sd), Arhinmäki (vas), Niinistö (vihr) ja Wallin (r).

Mikäs tuosta laista nyt yhtäkkiä niin vihreän tekee? Näyttää minusta pikemminkin vaikka kokoomuslaiselta...
  Public eye • 22.01.2013 13:51
public eye se on katsos vasemmistolainen aloite, mutta ei se vihreä ole, se on hyvä että myös kokkarit on valmis tasa-arvoon, ensin homot saa mennä naimisiin ja kohta he huomaavat kannattavansa pääomatulon progrressiota ;)

ainakin jos uskomme kylmän sodan aikaisia republicaaneja usassa.
  puppeliassi • 22.01.2013 14:44
No, eiks Kokoomuskin oo tänä päivänä jonkinlainen Vihree? Järkivihree politiikka vai mikäs se Kokoomuksen politiikka taas olikaan?

Ja vassarit on tuonu tähän maahan käsitteen "punavihreys".

On se kumma, kun kaikki tuntuu kilpailevan siitä, kuka on kaikista Vihrein ja kuka pääsee Vihreiden kanssa samaan hallitukseen. Sori nyt vaan, mut me puhutaan nyt n. 7 % marginaalipuolueesta.
  Riquman1990 • 22.01.2013 14:47
Toisin sanoen käsite "punavihreä" vai onko se nykyään "sinipunavihreä" käsittääkin kaikki muut paitsi kristilliset ja perussuomalaiset?

Kenen joukoissa seisot?
  Public eye • 22.01.2013 15:14
Jokanen voi sitten miettii, miten hyvin sininen, punanen ja vihree sopii yhteen ja millanen ruoansulatuksen lopputuote sieltä takapuolesta ton väristen eväiden nauttimisen jälkeen pöntön pohjalle plötsähtää. Taitaa jotain aika rusehtavaa olla... Niin ku nykynen hallituskin.
  Riquman1990 • 22.01.2013 15:26
Charming Riquman...

Itse pidän enemmän sateenkaarista kuin sanonkominkäruskeista tyhjänpanteista vastuunpakoilijoista, joiden palkka juoksee siinä ihmetellessä että miksei kukaan tykkää meistä.

Yksi väri nykyisessä hallituksessa kuitenkin on liikaa se myönnettäkööt: katumuksen violetti on jo kauan sitten jäänyt pois muodista. Mikä tyylirikko! :O
  Homopallero • 22.01.2013 15:34
No, jokanen voi sitten ite päätellä, miten hyvin nykynen p*skanruskeen värinen hallitus on hoitanu hommansa ja pystyny tekeen vaikeita päätöksii.

On se muuten kumma, kun Persui syytetään vastuunpakoilusta, kun ne ei menny hallitukseen. Jos ne taas ois menny sinne hyväksyyn Kataisen (väärän) tukipolitiikan, ois Persujen ammattivastustajat syyttäny niitä takinkääntäjiks.

Hallituksessa on vaan kaks värii liikaa: Vihree ja verenpunanen. Verenpunanen lähinnä siks, et aika verisii on punikkien teot historian saatossa ollu. Ja Vihreet... *tyrsk*

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 15:50
  Riquman1990 • 22.01.2013 15:44
Perussuomalaisten sietäisi oppia toimimaan monipuoluedemokratiassa. Heillä oli mahdollisuus toteuttaa omaa politiikkaansa, mutteivät vastuunpakoilijoina tarttuneet siihen. Sellaisia hallituskumppaneita ei Suomesta löydy, jotka tanssisivat persujen pillin tahdissa.
  Homopallero • 22.01.2013 15:50
Jos tietäsit jotain demokratiasta, niin sä tietäsit, et vaaleissa jokanen puolue tarjoo äänestäjille oman vaihtoehtonsa. Ja vähemmistöön jääminen ei aina tarkota sitä, et ois väärässä.

Persut asetti tukipaketit kynnyskysymykseks. Kai sä tiedät, miten hallitusneuvottelui käydään? Jokainen puolue asettaa jonkun kynnyskysymyksen.

Vihreille taas kelpaa mikä tahansa hallituspohja ja ne on valmiita tinkiin jopa periaatteistaan, jotta pääsis "kantaan vastuuta". Noh, seuraavissa vaaleissa Vihreet saa taas nähdä, mitä mieltä kansa on moisesta vastuunpakoilusta. Kuntavaaleissakin Vihreet oli yks niistä, jotka otti turpiinsa.
  Riquman1990 • 22.01.2013 15:57
On jokaisen puolueen oma valinta, mihin kynnyskysymykseen päättää hirttäytyä.

Viime kädessä se valinta osoittaa kuinka tosissaan sinne hallituskoalitioon halutaan osallistua.
  Homopallero • 22.01.2013 16:05
On myös jokasen puolueen omalla vastuulla, miten hyvin huolehtii vaalilupausten pitämisestä.

Persujen kannatus voi tästä vaan nousta. Viime vaaleissahan ne vasta löi ittensä läpi, joten tää on vähän niin ku etsikkoaikaa niille.
  Riquman1990 • 22.01.2013 16:13
Vaalilupaukset koskevat hallituspolitiikkaa. Perussuomalaiset ovat pitäneet ainoastaan yhden ainoan vaalilupauksensa jättäytymällä pois hallituksesta.

Niin sanottu jytky suli pois reilussa puolessa vuodessa. Kuntavaaleissa painittiin keskikokoisten sarjassa. Kaikesta päätellen perussuomalaisten kannatus on kaikista epävarmimmalla pohjalla ja puolue on viimeinen, jonka kannattaisi luottaa mihinkään gallup-lukuihin.
  Homopallero • 22.01.2013 16:39
Ei jytky mihinkään oo sulanu. Sen nousuvauhti vaan on vähän hidastunu. Ei kai nyt kukaan tosissaan uskonukaan, et Persut pystys toista kertaa samanlaiseen nousuun? Ne kuitenkin kaksinkertasti kuntavaalikannatuksensa ja se riittää todistaan, et jytkyssä on vielä ruutii jäljellä.

Ei kai nyt mikään puolue pysty satavarmasti luottaan joihinkin 1000 hengen marginaalisiin mielipidekyselyihin?

Vai ei vaalilupaukset koske muita ku hallituspuolueita? ;D Mä en ton kommentin jälkeen enää edes ihmettele, miks viher-vasemmisto on Suomessa marginaaliporukkaa. ;)
  Riquman1990 • 22.01.2013 16:55
Kannattaa lukea kunnolla, ennen kuin yrittää sanoa jotain nokkelaa:

Vaalilupaukset ovat lupauksia hallituksessa toteutettavasta politiikasta. Kukaan itseään vakavasti ottava ei tee vaalilupauksia oppositiopolitiikasta.

Perussuomalaisten vakituinen todellinen kannatus on noin 10-12%, eli ne kannattajat, jotka jäivät tai viitsivät äänestää heitä toistamiseen.

Mielipidekyselyt ovat itseasiassa pitäneet varsin hyvin paikkaansa - paitsi perussuomalaisten kohdalla, jossa ne heittelevät vaaleihin nähden noin 4-7% ainakin.

Kuntavaalit todistivat, ettei puolue todellisuudessa onnistunut houkuttelemaan äänestäjiä enää toista kertaa. Se oli tulikoe, jonka perussuomalaiset hävisivät nolosti ja ansaitusti.

On täysin yhdentekevää, mitä perussuomalaiset voittivat kuntavaaleissa. Se ei ollut heille tarpeeksi. Sen tietää Soini kätyreineen ja sen tietävät muutkin puolueet ja ihan kaikki muutkin.
  Homopallero • 22.01.2013 17:16
Aika noloo muuten, et Kepun kannatus oli huonoin sitten vuoden 1976 kuntvaalien ja siitä huolimatta Kepu esiinty voittajana. Mitenköhän sä luulet, et äänestäjät palkitsee moisen käytöksen.

Kuntapolitiikkaa ei voi verrata valtakunnanpolitiikkaan. Kylmä totuus on se, et Kepun kannatus kuntavaaleissa on perustuu lähinnä siihen, et pikkukunnissa toimii vanhoi partoi, jotka on vuosikymmenii toiminu Kepussa ja näiden vanhojen partojen äänestäjiin, jotka on vuosikymmenii äänestäny Kepuu. Sen sijaan eduskuntavaaleissa vaalialueena on koko vaalipiiri eikä pelkästään joku pikkukylä. Eduskuntavaaleissa myös päästään ottaan kantaa myös Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan. Kuntavaaleissa alhanen äänestysaktiivisuus, joka on yleensä suosinu vanhoi patui, johtuu lähinnä siitä, et kuntapolitiikalla ei oo yhtään mitään merkitystä. Mäkin meinasin jättää äänestämättä.

Loppujen lopuks äänestäjät osaa vetää Kepun politiikasta ihan omat johtopäätöksensä - ja se ei oo äänestäjät moneen kertaan pettäneen Kepun kannalta mitään hyvää. On sanonta, et Kepu pettää aina.

Alla on keskusteluu Suomen liittämisestä sittemmin pannukakuks lässähtäneeseen valuuttaliittoon vuodelta 1998:

www.youtube.com

Tällä politiikalla jokanen voi arvioida Kepun menestystä tulevissa eduskuntavaaleissa.
  Riquman1990 • 22.01.2013 17:49
Persut halusivat jättäytyä takapenkistä huutelijoiksi. Osallistumalla hallitukseen on aina mahdollisuus vaikuttaa asioihin, mutta ensinnäkään persuilla ei olisi ollut yhtäkään ministeriksi passelia, ellei nyt sitten tosiuskovaisten erityisministeriksi, eikä sopivia käytöstapoja omaavia. Täydellinen yhteistyökyvyttömyys kruunasi kaiken.

Hallituksen tärkeimpiin tehtäviin kuului viime vuoden loppupuolella valtion tulo- ja menoarvion eli budjetin laatiminen. Hallitus esitteli sen syyskuussa, eduskunta käsitteli sitä kolme kuukautta ja jouluksi se syntyi:
yle.fi

Budjettiin tuli promillen muutos (1 ‰). Persuilla ei ollut mitään järkevää sanottavaa eikä ehdotettavaa budjettiin.
He keskittyivät ”tärkeämpiin tehtäviin” eli edustaja Kettunen (ps) teki eduskunta-aloitteen budjettikeskustelun aikana ja keräsi siihen kannattajia:
”Vihreille kansanedustajille oma alue UKK-puistosta suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen".
yle.fi

Edellä oleva esimerkki kuvaa mainiosti persujen ”saavutuksia”.
  Havainnoija • 22.01.2013 17:50
Kuten sanottu, vaalilupaukset on tarkotettu pidettäviks. Ja vaalilupaukset annetaan nimen omaan lupauksena tulevasta politiikasta. Politiikkaa tehdään niin hallituksessa ku sen ulkopuolella. Persut piti vaalilupauksen olla tukematta persereikämaita - ja se lupaus piti.

”Vihreille kansanedustajille oma alue UKK-puistosta suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen".

*Reps*

Tää on ehkä paras alote pitkään aikaan. Sinnehän ne Virheet kuuluukin: toivottavasti ne siellä korjaantuu!
  Riquman1990 • 22.01.2013 18:06
riqu kyllä ne gallupit näyttää vielä ensi eduskuntavaaleissa persuille väärin, mutta jos galluppi on vaikka 13 niin ei se tolkuttomasti nouse(ehkä sen homopalleron 4-7) mutta se voi olla myös vähän alempi. ja mä en sano tätä ärsyttääkseni, mutta jytky tuli, minijytky tuli, ja jytky meni :)

mielenrauhaa.

ps itse en ole vihreä ollenkaan. että kyllä se punavihreys on persuliinien ja kokkarien käyttämä termi.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:13

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:13

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:14
  puppeliassi • 22.01.2013 18:12
No kuule, jos Persujen kannatus on seuraavissakin eduskuntavaaleissa n. 20 % luokkaa, niin en mä sanos, et jytky meni, vaan pikemminkin, et se pysy.

Ja kuntavaaleissa 2016 Persut luonnollisesti nostaa kannatuksensa 20 %.

yle.fi
  Riquman1990 • 22.01.2013 18:21
Taloustutkimuksen piirtämä pylväs ei kerro mitään persujen politiikan oikeellisuudesta tai järkevyydestä. Kuten joku aiemmin mainitsikin: olihan natseillakin aikoinaan kova kannatus.
  Havainnoija • 22.01.2013 18:35
Vai parikymmentä prosenttia?

Saahan sitä unelmoida, mutta todellisuus tulee olemaan huomattavasti karumpi.

Jos persujen uniset äänestäjät jättäytyivät kotiin jo syksyllä, he tekevät sen jatkossakin. Gallupit eivät kerro persujen kannatuksesta mitään.
  Homopallero • 22.01.2013 18:37
Samoin myöskään muiden puolueiden enemmistö ei myöskään kerro mitään niiden politiikan järkevyydestä. Tykkäähän miljardit kärpäsetkin paskasta, mut ei se silti tarkota sitä, et paska ois oikeesti hyvän makusta.

Ei Gallupit kerrokaan Persujen kannatuksesta mitään: ne vääristää sen alaspäin.

Kuntavaaleissa on aina ollu alhasempi äänestysaktiivisuus. Niin myös nyt. Miten kuntavaalien alhanen äänestysaktiivisuus vaikuttaa Persujen kannatukseen seuraavissa eduskuntavaaleissa - etenkään niin kauan ku EU ja maahanmuutto säilyy nykysellään.

Mut saahan sitä Virheet toivoo nostavansa virheellisen politiikkansa joskus Suomen ykköskastiin. Ja Kepu samaten.
  Riquman1990 • 22.01.2013 19:08
Persuja kannattaa moni nukkuva äänestäjä. Siksi gallupit vääristävät puolueen kannatuksen yläkanttiin. Persujen äänestäjät ovat muka korkeasta puolueuskollisuudesta huolimatta laiskoja äänestämään. Eduskuntavaalit olivat poikkeus.
  Homopallero • 22.01.2013 20:19
Eduskuntavaaleissa on yleensäkin korkeempi äänestysaktiivisuus ku kuntavaaleissa.

Kuntavaaleilla ei oikeesti oo yhtään mitään painoarvoo.
  Riquman1990 • 22.01.2013 20:22
mielenkiintoista riquman kun muutama kuukautta sitten sanoit kuntavaalien olevan tärkeitä. joko alat menettää uskottavuutesi? lol
  puppeliassi • 22.01.2013 20:54
Millos mä oon niin sanonu? Lol ;D
  Riquman1990 • 22.01.2013 21:04
sori sen taisi sanoa homopallero.

teidän mielipiteet on niin samanlaisia ettei teitä erota toisistaan ;)
  puppeliassi • 22.01.2013 21:15
Sitähän mäkin. ;D
  Riquman1990 • 22.01.2013 21:19
En ole kyllä tietoisesti luonnehtinut niitä ainakaan erityisen tärkeiksi.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 23:19
  Homopallero • 22.01.2013 22:18
"Eduskunnassa valiokunnat käsittelevät aloitteet. Jos valiokunnan enemmistö katsoo, että lakialoite on huono, niin se ei etene äänestettäväksi. Kansalaisaloite rinnastetaan hallituksen esitykseen, jonka niin ikään voi valiokunta vetää pois käsittelystä, jos se niin katsoo parhaaksi."

Ei pidä paikkaansa. Valiokunnan on otettava kantaa tulisiko kansalaisaloite tai hallituksen esitys hyväksyä, hyväksyä muutettuna vai hylätä, ja tuotava se täysistunnon äänestykseen (vain sillä rajoituksella että se on eduskunnan jäljellä olevan kauden puitteissa mahdollista). Se ei voi jäädä hautomaan näitä samalla tavalla kuin kansanedustajien lakialoitteita.
  mie (ei rekisteröitynyt) • 22.01.2013 23:12
Tai sä sit sä et vaan tunnusta, senkin ketku! ;D

Mut eihän ne tietenkään ookaan tärkeitä - paitsi tietenkin, jos niiden tulosta voi käyttää Persujen kannatuksen vähättelyyn.

Jytky on edelleen olemassa: ei se kuntavaaleissa mihinkään sulanu - ja jos nykynen meno jatkuu, niin jytky säilyy jatkossakin nykysellään 39 edustajan voimin.

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 04:53
  Riquman1990 • 23.01.2013 04:48
no katsotaan, mä ennustan että persujen kannatus on alle 16 % seuraavissa eduskuntavaaleissa, paitsi jos homma menee natsien tapaiseksi. pistäpä tämä ylös niin katsotaan miten sitten käy :)
  puppeliassi • 23.01.2013 10:18
Vai natsien tapaseks? ;D

Suomeen ollaan muuten perustamassa ihan oikeeta natsipuoluetta, jota sun kaltanen kansallisSOSIALISTI mielellään varmaan äänestää?

yle.fi
  Riquman1990 • 23.01.2013 10:46
kyllä tiedän että tollainen puolue tulee ja sananvapautta kannatan joten miksi ei, mutta ei ne kannatusta paljoakaan saa eli eipä sunkaan tarvitse pelätä :)

ja edelleenkiin sosialismi ja kansallissosialismi on ihan eri laidalla oikeisto, vasemmisto, konservatiivi, liberaali kentällä.

etkö nyt voisi jo sitä tajuta vai ärsytätkö?

ps tule kaapista ulos niin aivot saa raitista ilmaa :)
  puppeliassi • 23.01.2013 11:27
Sosialismi ja kansallissosialismi mahtuu edelleenkin saman vasemmiston alle. Et sä nyt tajuu sitä?

Lähtisit säkin joskus ulos ja lenkille, niin sais sunkin aivot vähän raitista ilmaa.
  Riquman1990 • 23.01.2013 11:55
Mä olen oikeassa mutta tämä keskustelu ei ole rakentavaa, Sä intät kuin asperger mutta sanomasi älykkyys on kuin autistilla.

rauha
  puppeliassi • 23.01.2013 12:14
Eipä taida puuhamiesten rahkeet riittää natsipuolueen perustamiseen Suomessa. On sen verran pitkään yritetty sitä käärmettä pyssyyn ajaa.

Toinen asia tietysti on liitoksissaan natisevan Perussuomalaisten kohtalo - jos sieltä se kansallissosialismiin kallellaan oleva siipi lopulta kaapin ovet auki leväyttää, niin voi jotain syntyäkin. Selkeyttäisi ainakin asetelmia ja jäisivät selittelyt vähemmälle.
  Public eye • 23.01.2013 12:17
Autistithan on tunnetusti hyvin älykkäitä.

Tiesit sä, et asperger kuuluu autismin kirjoon? ;D

Kuka on sanonu, et Persut natisee liitoksissaan?
  Riquman1990 • 23.01.2013 12:51
"Kuka on sanonu, et Persut natisee liitoksissaan?"

No esimerkiksi nimim. "Public eye" tuossa noin. Toivon samaa.
  Rokkihomo • 23.01.2013 13:23
Ainahan sitä toivoo saa. ;D

Soinii muuten haastateltiin Aamu-tv:ssä tänään.

Mä taas toivosin, et vihurit ja vassarit katois Suomen puoluekartalta. Kuka ylipäätään viittii äänestää niitä enää?
  Riquman1990 • 23.01.2013 13:30
Riquman oikeaseen autismiin taisi olla virallinen nimi ren syndrooma tai vastaava niin kuuluu keskimääräistä alempi äö. Autismi todetaan nykyään jo viimeistään ala asteella, asperger teini tai aikuisiässä. Ja aspergerien äö tutkimuksissa 70-170 keskiarvo 128 ja tavallisen ihmisten samassa tutkimuksessa 70-130 keskiarvo 98. Mutta on autisteilla joitakin kykyjä esim savant ihmiset jotka pystyy yhdellä vilkaisulla piirtämään vaikka maailman pyörän hyvin yksityiskohtaisesti.

vähän valistin sua. ET ole tosin ollut tarpeeksi ranneliikkeessä kun olet vieläkin kaapissa. Mutta ei Se oo sun vika, Se on yhteiskunnan vika ettet uskalla olla oma itsesi, tosin voisit miettiä vähän ketä äänestät että pääset kaapista :)
  puppeliassi • 23.01.2013 13:59
Jos mä oisin täyshomo, niin mä harkitsisin kaapista ulostuloo, mut miks bissukan pitäs turhan takii tehdä elämästä vaikeeta?

Tietääkseni mä en oo asperger enkä autisti.

Helppo muuten syyttää yhteiskuntaa kaikesta. Tosin, oonks mä koskaan valittanu "osaani"?
  Riquman1990 • 23.01.2013 14:07
no eikö se ole yhteiskunnan vika jos on homofobisia? vai onko homojen oma vika että ovat homoja?? se että vika on itsessä tarkoittaisi että homouden voi valita, ja niinhän se ei ole, joten jos yhteiskunta syrjii, ei siitä voi itseään syyttää.

en ole väittänytkään sun olevan autismin kirjoon kuuluva, mistä sä sellaista sait päähäsi? no kai se on teidän nenttien(neurotyypillisten) tapa että jos toinen kertoo jostain asiasta niin tarkoittaa että toinen on sellainen.

no et sä vamaan osaasi ole valinnut, etkä ole valittanut, mutta periaatteessa olet kaapissa omasta halustasi, tosin homofobinen ympäristö saa sut tuntemaan ettei sun kannata kertoa millainen ihminen olet kokonaisuudessasi.

itse ysiluokalla oli vaikeaa niin sanoin kaikille olevani aseksuaali, niin ei tarvinnut kokoajan jutella seksistä.

mut mä säälin sua kun joudut olemaan kaapissa, voi olla että se on tässäelämäntilanteessa hyvä mutta kyllä yhteiskunnan asenteet muuttuu parempaan vielä :) joku päivä voit olla vapaasti oma itsesi :)
  puppeliassi • 23.01.2013 17:36
"mut miks bissukan pitäs turhan takii tehdä elämästä vaikeeta?"

Elätkö homo- ja bivihamielisessä ympäristössä vai halveksitko itseäsi?
  Havainnoija • 23.01.2013 17:47
Vai että oikein aseksuaali? Tuskin suurin osa sun luokkakavereista edes ties, mitä kyseinen sana tarkottaa. Ja oisithan sä aina voinu teeskennellä tykkääväs tytöistä.

Älä turhaan sääli, sääli on sairautta. Mä tulisin ulos kaapista korkeintaan, jos mä oisin täys homo. Muuten siinä ei ois mitään järkee. :)

"Elätkö homo- ja bivihamielisessä ympäristössä vai halveksitko itseäsi?"

En elä enkä halveksi.

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 17:51
  Riquman1990 • 23.01.2013 17:51
kyllä ne sen tajusi kun sanoin ettei mua kiinnosta tytöt eikä pojat, ei mitään ongelmia, jälkikäteen ajateltuna olisin voinut myöntää olevani homo, ei siellä ketään syrjitty(koulu oli erityiskoulu, mun parilla luokkalaisilla oli adhd ja yhdellä touretten syndrooma ja yksi taisi olla assi, tosi hiljainen...
  puppeliassi • 23.01.2013 18:08
Yleensähän erityiskouluissa ollaan kaikkein suvaitsemattomimpii.
  Riquman1990 • 23.01.2013 18:14
jaa ei mulla siellä sellaista ollut... onko sulla omia kokemuksia erityiskoulusta? vai mistä ajattelit että erityiskoulu jossa yläaste olisi homofobinen?

mutta voin vakuuttaa että jos kaapistaulostulo menee hyvin niin sitten on paljon itsevarmempi olo! ja sääli ei ole sairautta, paitsi joidenkin oikeistolaisten mielestä.. ei sitä tarvitse hävetä että on erilainen tai jollakin tavalla heikompi kuin muut.
  puppeliassi • 23.01.2013 19:10
No, aattelin vaan, et yleensähän erityiskoulut on täynnä ongelmanuorii, jotka on homofoobisii ja ahdasmielisii.
  Riquman1990 • 23.01.2013 19:18
ei siellä ongelmanuoria ollut, kaikilla oli joku juttu minkä takia oli katsottu paremmaksi että ovat erityiskoulussa. ei siellä yhtään ollut kiusantekoa tai väkivaltaa yms, mitä kyllä näin ja koinkin(onko se oikea sana vai murretta?) tavallisessa yläasteella, mutta ala-asteella olin esyluokalla ja siellä oli ongelmia, mutta kun olin 5. luokalla ja isokokoinen niin ei kukaan paljoa uskaltanut kiusata niin pääsin tavalliseen kouluun, tosin siellä 6, luokan lopulla oli kiusaamisongelma.

ainoat ongelmat tuli mulla 9 luokalla siellä kun tykkäsin jutella politiikkaa ja yksi oli ilmeisesti ärsyyntynyt siitä niin hän oli poliittisesti eri mieltä kanssani, vähän kuten sä riqu :D tuli väiteltyä mutta ei se kiusaamiseksi kummaltakaan mennyt. ja hän tahtoi olla mun kaa vähän kaikesta erimieltä.. mutta hyvä että olin sen 9 luokan siellä, pahempaakin olisi voinut käydä.
  puppeliassi • 23.01.2013 19:48
Eikä olisi Riquman hauska olla avoimesti oma itsenään, vaikkei miehen kanssa seurustelisikaan?

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 20:46
  draconfly • 23.01.2013 20:45
En mä pysty kuvitteleen "seurusteluu" miehen kanssa ilman, et se perustuu pelkkään seksiin.

Mun nykynen "juttukin" perustuu oikeestaan seksiin ja kaveruuteen.

Miks pitäs tulla ulos kaapista ja leimata ittensä "homoks", kun ei oo homo? Suurin osa pitää bissukoita jonkinlaisina homoina enkä mä pidä siitä leimasta.

Naisten kanssa vois miettii jotain syvällisempää.
  Riquman1990 • 23.01.2013 22:28
Kristillisten Asmo Maanselkä julistaa jälleen idiotismiaan koko kansalle.
Jos teillä on tunnukset US:n sivustolle, niin kommenttia menemään.

maanselka.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  Havainnoija • 24.01.2013 01:54
"En mä pysty kuvitteleen "seurusteluu" miehen kanssa ilman, et se perustuu pelkkään seksiin. "

Onneksi jotkut bit ovat vähän pystyvämpiä tuossa sitoutumisessa. Paras tilanne lienee toki niillä, jotka eivät ole nuoruudessa oppineet, että toinen sukupuoli on vain omaksi leikkikaluksi ja viihdyttimeksi.
  draconfly • 24.01.2013 13:25
Niin ku mä jo sanoin, niin oman sukupuolen kanssa leikitään ja vastakkaisen sukupuolen kanssa perustetaan perhe ja mennään naimisiin.

Miehet nyt muutenkin aika harvoin pystyy keskenään muodostaan mitään hyvää ja kaunista. Miehet on liian samanlaisii keskenään.

Mies ja nainen sopii erilaisuutensa takii hyvin yhteen.
  Riquman1990 • 24.01.2013 13:51
no etsi sitten neitimäinen mies, saat käydä sen kaa shoppailemassa muutaman tunnin päivässä ;)

sä olet niin vanhanaikainen, muuten kun sanoit bissukoita niin tarkoititko ressukoita? ;)
  puppeliassi • 24.01.2013 14:05
Miks ettisin, kun mä en voi sietää sellasta enkä myöskään shoppailuu? Nainen saa käydä tyttökavereidensa kanssa shoppailemassa, jos haluu. Mua ei sellanen kiinnosta.

Miks sulla muuten on noin kova halu parittaa mut jollekin äijälle? :D

Sillon, kun sä sanot ittees homppeliks, niin tarkotat sä tomppelii? ;)

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 14:37
  Riquman1990 • 24.01.2013 14:30
No sori Riquman kun oon homo. Naiset ei vaa kiinnosta, kannattas ajatella muitaki kuin bissejä....ton takia kai bissejä karsastetaa, haluaa käyttää muita leikkikaluina...
  Hönötin • 24.01.2013 14:58
en mä mitään parita, mutta onhan se surullista että olet bi etkä voi olla häpeämättäsi kiinostusta miehiin.

jos tarkoitat tomppelilla että olisin tyhmä niin sen tiedät itsekin ettei se pidä paikkaansa, mutta jos tarkoitat sosiaalisia taitojani niin on mua kehariksikin sanottu vaikka hän joka sanoi sen mulle on älykkyydeltään ei "ihan" einstein, eli normaali tai vähän alempi... mutta hän sanoi sen kun en ymmärtänyt hänen kehonkieltään oikein yms.

osa hönötin varmaan onkin mutta mitä itse tunnen pari bi niin onhan se surullista kun eivät voi olla omia itsejään, toisen kaa olisin voinut seurustellakin meillä oli paljon yhteistä mutta hän pelkäsi mitä kaikki sanoo jos hän olisi miehen kaa, hän oli 25 v..

edit no ne jotka on kaapista ulkona ovat aika usein neitejä.

niin no mulla on vähän paha tapa kertoa asioistani melkein tuntemattomille, eli sun heitto puhua pikkulinnuille ei koske mua, tosin se ei ole hyvä juttu, itsestäni tuntuu tosi pahalta valkoisetkin valheet, vaikka tiedän että toden puhuminen joskus voi tuoda ongelmia jollekulle.

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 15:01

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 15:40
  puppeliassi • 24.01.2013 14:58
Naiset ei kiinnosta, mut naismaiset jutut kiinnostaa?

Just ton takii mua homppelit pahemmin kiinnosta, koska suurin osa niistä on neitei.

Toi tomppeli-juttu oli lähinnä heitto tohon sun ressukka-juttuun.

En mä häpee mun kiinnostusta miehiin. Ei omien yksityisasioiden peittäminen tarkota häpeemistä. Et säkään laula sun kaikkii yksityisasioita naapurikylän pikkulinnuille.
  Riquman1990 • 24.01.2013 15:10
Mäpä en oo neiti :DDD. En oo tosiaankaa neidin maineessa. Et mua tunnistais homoks..ja oon avoin...

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 17:07
  Hönötin • 24.01.2013 17:06
Vaik nyt täytyy sanoo et vähän yliampuvaa mun eka kommentti täs :DD. Joskus aattelen et liian nuori puhuu tästä, tulis sitten aika kiihkopitoista tekstiä... Sanotaa näin et annetaa kaikkien kukkien kukkia ja pidetää mölyt mahassa :)
   (ei rekisteröitynyt) • 24.01.2013 17:12
Täyshomojen onkin helpompaa olla avoimesti homoi, koska ne on... no, homoi. Binä taas ei viitti leimautuu homoks. Suurin osa ihmisistä ei tajuu, mistä biseksuaalisuudessa on kyse, kuten mä oon monesti täälläkin huomannu. Asiat nähdään mustavalkosena - joko sä oot homo tai hetero: todellisuudessa enemmistö on bissukoita. Kinseyn asteikko on kai sulle tuttu?
  Riquman1990 • 24.01.2013 17:13
Kyllä se tuttu on, mutta mä en haluu sijoittaa itteeni tän perusteella mikskää. En nääs tykkää lokeroinnista..vaik sitä just äsken tein :DDD. Kiihkotekstii taas...
  Hönötin • 24.01.2013 17:17
Mä taas pidän molemmista sukupuolista, kummastakin eri tavalla, joten mun on pakko luokitella itteni biks.
  Riquman1990 • 24.01.2013 17:26
Ymmärrän ymmärrän, mut mää en pitäny vaa tosta sun yleistyksest..ei kaikki oo neitejä
  Hönötin • 24.01.2013 17:28
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta minun nähdäkseni "perinteinen" biseksuaalin määritelmä tarkoittaa sitä, että seksi on nautittavaa sekä omaa että vastakkaista sukupuolta edustavan ihmisen kanssa ja rakastumisia tapahtuu kumman sukupuolen tahansa edustajiin.

Toisaalta esimerkiksi mies, joka kaipaa seksiä miesten kanssa ja nauttii siitä, mutta katsoo tarvitsevansa naisen aviokumppaniksi voidakseen perustaa perheen ja esiintyä heterona, on ... hmm... kaappihomo.

Tämä ei tietysti estä ketään määrittelemästä itseään juuri haluamallaan tavalla, tuli vain mieleen luettuani muutamia puheenvuoroja tästä ja aiemmista keskusteluketjuista. :)
  Public eye • 24.01.2013 17:52
Kukas on sanonu, et mä en nauti seksistä naisen kanssa? o:

Tai et mä en vois rakastuu naisiin?
  Riquman1990 • 24.01.2013 17:56
Jaa-a, tuntemanit bit (mikä kauhea sana taivuttaa) ovat kyllä kaikki tunteneet romanttisiakin tunteita _molempia_ sukupuolia kohtaan. Ehkä tämä on sitten yksilöllistä. Sitten on tietysti niitä heterosekoilijoita, jotka harrastavat seksiä saman sukupuolen kanssa, kun se on niin uutta ja jännää, mutta lopulta pPäätttävät" olevansa heteroita. Todennäköisesti he ovatkin.

Tuosta "homoksi leimaantumisesta": luulisi, että lähimmille ihmisille voisi kertoa totuuden ilman pelkoa, että he ymmärtävät asian väärin tai vetävät tästä jotain omia johtopäätöksiään.

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 19:24
  draconfly • 24.01.2013 19:24
No, mä en oo vielä päättäny, et kerroks mä koskaan ja jos kerron, niin millon.

Periaatteessa kyllä mä voisin ihastuu sekä mieheen et naiseen, mut mä en yleensäkään ihastu kovin helposti ja oon tosi tarkka siitä, kehen mä ihastun ja kehen en.

"Jalat maassa ja jäitä hatussa" on mun tunnuslause.
  Riquman1990 • 24.01.2013 19:45
joo ei kannata typerästi ihastua.

mutta kun tulee kaapista ulos ja ketään ei ole hakemassa haulikkoa niin sitten on hyvä olo.

mutta pysyttele siellä homeisessa ahtaassa kaapissasi, mutta terveydelle se ei ole hyväksi.
  puppeliassi • 24.01.2013 19:53
"oon tosi tarkka siitä, kehen mä ihastun ja kehen en."

Oho, miten tämän teet? Itse en ole vielä koskaan onnistunut tätä päättämään, vaikka välillä yritys onkin ollut kova.
  draconfly • 24.01.2013 19:56
En mäkään onnistu sitä päättään, mut aika harvassa on tyypit, joihin mä oon ihastunu. Se vaatii toiselta tietynlaista persoonaa.

Taitaa olla kolme. 1 tyttö ja 2 jätkää.

Puppeliassin ei kannattas pahemmin ruveta neuvoon toisiin kaappikysymyksissä.
  Riquman1990 • 24.01.2013 20:03
miksei, vai vaikuttaako assiuteni siihen? vai ahdistuitko että jospa kuitenkin kaapista ulostulo olisikin hyvä asia?

jos olet ihastunut 2/3 miehiin niin eikö olisi kiva että olisi mahdollisuus olla heidänkin kaa, eikä vain sen yhen tytön?

ja muuten jos harrastat irtosuhteita niin kannattaa kertoa toiselle ettet pysty sitoutumaan, ettei vaan tule turhia odotuksia.
  puppeliassi • 24.01.2013 20:26
Ei vaikuta sun assius siihen. Ei kannata kuitenkaan neuvoo toisii kaappikysymyksissä. Ne on jokasen henkilökohtasii asioita. Tässäkin taas nähdään homoyhteisön suvaitsemattomuus: kaikkien pitäs ajatella samalla tavalla ku te.

Miks irtokumppaneille pitäs kertoo, et ei pysty sitoutuun? Tuskin ne oottaa sulta muutenkaan mitään muuta seksii. Ei ne mitään lässytyksii haluu.

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 21:43
  Riquman1990 • 24.01.2013 21:21
no eikö se ole ihan reilua kertoa, ettei käy niin että toinen odottaa enemmän? mutta se ja kaapistatulosi on sun oma asiasi.
  puppeliassi • 24.01.2013 21:30
Miks toinen oottas enemmän?

On meillä mun nykysenkin jätkän kanssa jonkinlainen seksi- sekä kaveruus-suhde.
  Riquman1990 • 24.01.2013 21:43
Ihmissuhdekuvioiden toimimimiset ovat yksilöllisiä. Yksi haluaa yhtä ja toinen toista. Jos homma svengaa kuin hirvi ja toimii kuin junan vessa, niin hyvä niin.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on kuitenkin viedä eteenpäin yhdenvertaista ja tasa-arvoista mahdollisuutta.
  smo • 26.01.2013 09:28
Aivan, koska toiset meistä pystyvät onnellisiin ja vieläpä ns. yksiavoisiin parisuhteisiin myös homosuhteissa. Itselläkin kesällä tulee viisi vuotta täyteen kokemusta sellaisesta. Tätä tosin taidetaan yleisesti pitää harvinaisuutena varsinkin näin nuorilla, kun mekin ollaan vasta 23 ja 24 v.

Vielä tuohon aiempana mainittuun "kaikki neitejä" -väittämään, että omasta tuttavapiiristä, mitä on toisia homoja tullut tavattua, selvästi suurempi osa on olemukseltaan ja käytökseltään sellaisia, ettei satunnaisesti kohtaava homoksi tunnistaisi. Omasta mielestäni ei siinäkään ole toki vikaa, vaikka olisi neitimäisempikin, mutta kaikkien homojen stereotypisoiminen sen mukaan ärsyttää välillä suunnattomasti.

Olen toistaiseksi hillinnyt sanaista arkkuani, vaikka olen sivustoa seurannut vuosia, mutta nyt näemmä oli pakko liittyä mukaan keskusteluunkin... :D
  DyingFreedom • 26.01.2013 11:17
Jos te ootte onnellisii yhdessä, niin siitä vaan. Mä en kyllä ois pystyny sitoutuun kehenkään, jonka mä oisin tavannu 18-19-vuotiaana. Sillon ois ollu vielä lukiokin kesken ja jatko-opinnot vasta edessä.

Mä "seurustelin" ekan kerran 17-vuotiaana. Se juttu kesti reilun 3 kk:ta ja kaatu mun kröhöm... lievästi sanottuna erilaiseen käsitykseen yhteisestä tulevaisuudesta. Samanikänen ku mä, tosin mua 10 kk nuorempi. Oltiin liian nuorii ja toinen halus roikkuu liikaa. Ei kiitos.

Pisin suhde kesti muuten vuoden verran. Mä olin sillon 18-vuotias ja 19, kun se loppu. Se mua melkein 10 vuotta vanhempi, liian vanha mun sillonen ikä huomioon ottaen. Se oli säälittävä reppana monellakin tapaa.

Nykynen taas ui vähitellen mukaan mun elämään ja asuu muutenkin niin lähellä, et ei oo ollu mitään tarvetta sitoutuu eikä edes miettii yhteenmuuttoo tai mitään muutakaan yhteistä tulevaisuutta. Päivä kerrallaan. 4 vuotta mua vanhempi, sopivan ikänen. Kumpikin saa tulla ja mennä just niin ku lystää.
  Riquman1990 • 26.01.2013 13:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy