ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kanada epäsi maahan pääsyn ugandalaisilta homoaktivisteilta

Lassijuhani • 25.05.2014 21:31 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanada on kieltäytynyt myöntämästä viisumia kymmenelle Ugandan sateenkaariaktivistille, jotka oli kutsuttu puhumaan Torontossa ensi kuussa järjestettävään WorldPride ihmisoikeuskonferenssiin. Hallitus pelkää ugandalaisten hakevan turvapaikkaa Kanadasta.

Ainoa ugandalainen, joka päästetään Kanadaan, on Frank Mugisha.

ENDhatelaws-järjestön edustaja Andrea Houston kertoi Toronto Starille: "Olemme järkyttyneitä ja hämmästyneitä. Nämä Ugandan kansalaiset ovat niitä rohkeimpia sankareita. He ovat täällä jakamassa kertomuksiaan ja heidän vakaa aikomuksensa on palata kotiin konferenssin jälkeen, koska heillä on töitä tehtävänä Ugandassa. Hallitus luulee heidän olevan täällä turvapaikkahakemuksen toivossa."

Konferenssin toinen puheenjohtaja Brenda Cossman sanoi: "Konferenssissa käydään maailmanlaajuinen keskustelu sateenkaariväen ihmisoikeuksista. On todella tärkeää, että ugandalaiset ovat täällä, niin että saamme kuulla suoraan heiltä, mitä Ugandassa todellisuudessa tapahtuu. On vaara, että menetämme heidän äänensä."

Torontolainen kansanedustaja Craig Scott kertoi Toronto Starille keskustelevansa maahanmuuttoministerin kanssa ryhmän hakemusmenettelyn uudelleen aloittamiseksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy