ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kajaani saa ensimmäisen pride-tapahtumansa heinäkuussa

Sami Mollgren • 30.05.2016 11:05 • 6 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Ensimmäistä Kainuu Pridea juhlitaan 8.7.2016. (kuva: Kainuu Pride)
Heinäkussa Kajaanissa järjestetään Kainuun maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma, Kainuu Pride. Tapahtuman pääjuhlapäivä on 8. heinäkuuta, jolloin järjestetään esimerkiksi piknik ja torijuhla.

Asiasta ensin kertoneen Kansan uutiset -julkaisun mukaan tapahtuman suojelija on MEP Merja Kyllönen.

Pride-viikolla 4.-10. heinäkuuta on mahdollista osallistua myös Ilar Gunilla Perssonin ja Heidi Lunabban käynnistämään yhteisötaideteokseen Pyykkinaru sateenkaaren väreissä.

- Kainuu Priden järjestää joukko nykyisiä ja entisiä kainuulaisia. Idea Kainuu Pridesta on ollut monen mielessä jo vuosia. Innostus tapahtuman järjestämiseen syntyi kuitenkin kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2016 ja ajatus sai nopeasti kannattajia, kerrotaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Kainuu Pride on homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma ja juhla ihmisoikeuksien puolesta. Kainuu Priden tavoitteena on lisätä avoimuutta ja yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa yhteiskunnassa.

Sosiaalisessa mediassa tapahtuma käyttää ‪#‎kainuupride -aihetunnistetta eli hashtagia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Näyttää asiasta myös uutisoineen Kainuun Sanomien kommenteissa olevan kitkerän sävyisiäkin puheenvuoroja.
  smo • 30.05.2016 18:21
Hienoa! Tuonne Kainuuseenhan karhu-miehet voivat mennä tekemään oikein kunnon karhunkierroksenkin : )

Kainuun usisten heikkohenkisyys toki hieman notkahtaa, kun heille valkenee, ettei Kanuu olekaan uskomuksellisesti ihan vain osa Lähi-itää :D

Kommenttia muokattu: 30.05.2016 klo 18:27
  human • 30.05.2016 18:27
Ei jaksa kiinnostaa. Järjestääköhän ne näitä pian jokaiseen Suomen perähikijään? Koska järjestetään Tuupovaaran pride?
Tollaiset karnevaalit sopivat huonosti Suomalaiseen kulttuuriin ja meillä on väkiluvut niin pieniä että korkeintaan Helsingissä näitä tulisi järjestää.
Ei kannata kainuulaisten nihkeästä suhtautumisesta loukkaantua.Kristittyinä he varmasti ajattelevat että ylpeys on synti.
  Gay but sick of pride (ei rekisteröitynyt) • 31.05.2016 00:25
Kyllä tuota moninaisuuden sateenkaarevaa ilosanomaa on ihan perusteltua tuoda myös kehäteiden ulkopuoliseen Suomeen.

Kainuussa on fiksua väkeä, ja se ymmärtää nurkkakuntaisuuden olevan haitaksi nälkämaan vireänä ja yhä asuttuna pysymiselle.
  smo • 31.05.2016 08:02
Human: Miten sait taas uskonnon vedettyä mukaan tähänkin? Mikä pakkomielle sinulla on uskontoon?
  Zephyr • 31.05.2016 19:24
Päteeköhän uskontofobbareihin se sama tutkimus kuin homofobbareihin, joissa näkyvimpiä ja äänekkäimpiä homofobeja ovat homoseksuaalisia taipumuksia omaavat itse.

Human, oletko kaappikristitty?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 02.06.2016 20:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy