ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jos translakia ei uudisteta, lisää huomautuksia tulee - Huovinen

jnsto • 26.12.2014 01:57 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sdp) arvioi, että juridisen sukupuolen vahvistamista koskevan lainsäädäntömuutoksen kariutuminen voi vaikuttaa Suomen kansainväliseen kuvaan. Pääministeri Stubb (kok) katsoo, että hanke etenee vain, jos hallitus on yksimielinen. Sisäministeri Päivi Räsänen vastustaa uudistusta, ”koska se ei sisälly hallitusohjelmaan”. Hallituspuolueiden puheenjohtajat keskustelevat asiasta vielä tammikuussa.

– Olemme usein vaatimassa ihmisoikeuksien kunnioittamista muilta mailta. On falskia sulkea silmät ihmisoikeusrikkomuksilta omassa maassamme. Tämä voi viime kädessä vaikuttaa Suomen julkikuvaan kansainvälisellä tasolla, sanoi Huovinen Ylelle 23.12.

Huovinen reagoi myös kannanottoihin sen puolesta, että eduskunnan tulisi loppukaudellaan keskittyä mm talouskysymyksiin. – Ymmärrän, että eduskunnalla on paljon tekemistä, mutta en pidä tällaisesta vastakkainasettelusta. Ihmisoikeusasioiden käsittely ei sulje pois isojen kysymysten ratkaisemista, Huovinen sanoi.

Suomi sai Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetulta huomautuksen juridisen sukupuolen vahvistamista koskevasta lainsäädännöstään vuonna 2012. Nykyinen laki edellyttää transsukupuoliselta ihmiseltä hedelmättömyyttä ja naimattomuutta, jos hän haluaa sukupuolelleen juridisen vahvistuksen.

Ministeri Huovisen mielestä translain uudistaminen osoittaisi, että suomalainen päätöksenteko on kiinni ajassa. Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut Huovisen johdolla luonnoksen lain muuttamisesta. Siinä ehdotetaan hedelmättömyys- ja naimattomuusvaatimusten poistamista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tulee huomautuksia ja tulee huomautuksia jne. Mitään ei silti tapahdu, ellei tätä viedä korkeammalle tasolle, kuten Suomi syytteeseen ihmisoikeuksien rikkomisesta!!! Nyt on jo todettu, että huomautuksista ei ole mitään hyötyä, sama kuin puhuisi seinille!
  Xx_Val_xX • 01.01.2015 18:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy