ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Itävallassa uusitaan presidentinvaali

vaeltaja2006 • 03.12.2016 18:22 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Wieniläiskahvila
Itävallassa pidetään sunnuntaina 4.12.2016 presidentinvaalien uusintakierros. Viime kevään vaalitulos, jossa entinen vihreiden johtaja Alexander Van der Bellen voitti niukasti, kumottiin vaalitoimituksen virheiden vuoksi. Sunnuntain vaaleilla on vaikutusta hlbti-ihmisten kohtelulle.

Suuri itävaltalainen homojärjestö HOSI (Homosexuellen Initiative) suosittelee äänen antamista Van der Bellenille. HOSIn mukaan jokainen ääni on nyt tärkeä. HOSI Linzin tiedottaja sanoo, että Van der Bellen edistää vähemmistöystävällistä politiikkaa. Huomisissa vaaleissa luodaan poliittista suuntaa pitkälle tulevaisuuteen. Van der Bellen haluaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt tunnustetaan normaaleina eikä heitä pakoteta yhteiskunnassa sivustakatsojan rooliin.

Kyseessä on kahden ehdokkaan kamppailu, ns. ”Stichwahl”. Van der Belleniä vastassa on populistisen Vapauspuolueen eli FPÖ:n ehdokas Norbert Hofer. Hän torjuu ajatuksen seksuaalivähemmistöjen tasa-arvosta. Hän sanoi pari päivää sitten ”Cafe Puls” -tv-ohjelmassa, ettei hän ole ”homoavioliiton ystävä”. Avioliitto on luotu lasten tekoa varten. Avioliitto suojelee lasta. Lapset tarvitsevat heteroparin kasvattajakseen. Norbert Hofer hyväksyy rekisteröidyn parisuhteen, vaikka hänen puolueensa FPÖ sen torjuu. ORF:n vaalikeskustelussa Norbert Hofer hyökkäsi homo- ja lesboparien adoptio-oikeutta vastaan. Maan perustuslakituomioistuin on tehnyt päätöksen homo- ja lesboparien adoptio-oikeudesta, mutta Hofer uhkaa viedä asian parlamentin arvioitavaksi.


HOSI Linzin mukaan Hoferin voitosta voi olla seurauksena, että itävaltalaisessa yhteiskunnassa leviää suvaitsematon ilmapiiri, jossa esim. rekisteröidyssä parisuhteessa olevien asema voi heikentyä. On vain vähän aikaa siitä, kun rekisteröityjä parisuhteita on voinut mennä solmimaan maistraattiin. Aikaisemmin se oli virkamiestyötä ilman seremenioita.


Itävallassa liittopresidentti on tärkeä sovittelija puolueiden välillä erityisesti, kun on kyse yhteiskunnan perusarvoista kuten vapaudesta, ihmisarvosta ja solidaarisuudesta. Esim. nyt vielä toimessa olevan presidentin Heinz Fischerin uskotaan vaikutusvallallaan rauhoittaneen joissain osissa maata ilmennyttä vihamielisyyttä romaneja kohtaan.


Muotitaiteilija on saanut kokea vihamielisen ilmapiirin


Nuori muotitaiteilija, Karl Michael, on saanut kokea Norbert Hoferin kannattajien vihaa. Hän itse on avoimesti kertonut olevansa homo ja kannattavansa Van der Belleniä. Karl Michaelilla on oma muotiliike Mariahilfer Straßen lähellä ja hän on ollut jo mukana Wienin muotiviikolla. Hän teki puolitoista mimuuttia kestävän videon ja jakoi sitä facebookissa. Hän kehottaa äänestäjiä antamaan äänensä ihmisyyden puolesta, vihaa vastaan.Norbert Hoferin fanit, FPÖ-puolueen kannattajat ja jopa saksalaisen populistipuolueen AfP:n kannattajat ovat hyökänneet Karl Michaelia vastaan. Vihamiehiä ärsyttää mm. hänen kuvauksensa suunnittelemistaan vaatteista: ”fashion for him, her or whatever you want to be, because unisex is the gender of tolerance“.

Videon kommenteissa ehdotetaan, että hänet pitäisi polttaa, yms. Myös FPÖ-puolueen viralliset sivut Kitzbühelissä ovat ottaneet videon sivuilleen ja pilkanneet sitä avoimesti. Vihapostaukset ovat säikäyttäneet Karl Michaelin, mutta hän ei halua poistaa videotaan. Kurier-lehdelle hän sanoo, että video saa olla pakallaan vaalipäivään saakka. Sieltä kommenteista ihmiset saavat katsoa, millaista törkytekstiä vihaajat sinne liittävät. Ehkä se panee jotkut miettimään asiaa tarkemmin.

kurier.at


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
  Simeone (ei rekisteröitynyt) • 03.12.2016 20:25
Nyt kun kaikki äänet on laskettu, Alexander Van der Bellen johtaa prosentein 53,3 - 46,7 ja häntä pidetään melko varmana voittajana. Ennakkoäänet lasketaan huomenna, mutta niiden ei uskota vaikuttavan tulokseen.

orf.at

derstandard.at

www.hs.fi

Van der Belleniä äänestäneet perustelevat ratkaisuaan:
- kykenee edustamaan Itävaltaa ulkomailla parhaiten
- EU-myönteinen
- oikea suhtautuminen presidentin tehtäviin
Van der Bellen ilmoitti jo vuonna 2005 kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia ja vuoden 2008 parlamenttivaalitentissä hän kertoi toimivansa lain puolesta, jos tulee valituksi.
------
Helpotuksenhuokauksia ja iloa:
derstandard.at
Nyt olisi itävaltalainen puolikuiva Grüner Veltliner ( www.oesterreichwein.at ) paikallaan, mutta valitettavasti en ymmärtänyt varautua.

Kommenttia muokattu: 04.12.2016 klo 22:18
  Havainnoija • 04.12.2016 18:20
Es ist schön, endlich gute Nachrichten zu bekommen.
  Homopallero • 04.12.2016 22:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy