ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Iran väittää homoseksuaalisuutta ”lepraksi”

Lassijuhani • 16.03.2012 12:56 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdistyneiden kansakuntien Ihmisoikeusneuvoston edustaja Ahmed Saheed on tuominnut Iranin hallituksen harjoittaman sateenkaariväestön oikeuksien loukkaamiset. Islamilaisvaltion viranomaiset ovat torjuneet YK:n tuomion väittäen, että homoseksuaalisuus on eräänlainen ”lepra”.

Iranin hallituksen mukaan nuorista tulee homoseksuaaleja ”murrosiän aikana tai sen jälkeen”. Hallituksen mukaan tällainen seksuaalinen suuntautuminen johtaa ”kaikenlaiseen moraalittomaan käyttäytymiseen perheen ja yhteiskunnan piirissä”. Iranilaisviranomaisten mukaan homoseksuaalisuus on ”luonnon vastaista, muutettavissa olevaa, epänormaalia ja moraalitonta”. Heidän mukaansa kansainvälinen yhteisö ei saa ”helpottaa tällaisen lepran tyypin leviämiselle myötämielisen ilmaston syntymistä”.

Iranin hallitus on homoseksuaalisuuteen viitaten julistanut ”Meidän on tehtävä kaikki voitavamme jarruttaaksemme ja valvoaksemme sitä turvautuen rankaisukeinoihin.” Islamilaisvaltio pitää homoseksuaalisuutta ”korjattavana olevana perversiona”. Iranin hallitus väittää: ”Kuten esimerkiksi ex-homojen tapaukset osoittavat, seksuaalipervertikot voivat tehdä tietoisen päätöksen luopua homoseksuaalisuudesta rajoittaen tai muuttaen aktiivista seksuaalista käyttäytymistään ja alistuen korjaavaan terapiaan tai vastaavaan.”

Islamilaisvaltion viranomaiset ovat kertoneet useiden ihmisten, heidän joukossaan homoseksuaaleja, tullen teloitetuksi viime vuosina, ja väittäneet, että nämä hallituksen toimenpanemat murhat on pantu toimeen, koska ”islam pitää tärkeänä ylläpitää yhteiskunnan turvallisuutta ja moraalia”.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy