ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intian korkeimman oikeuden päätös kyseenalaistaa homosuhteiden kiellon

Sami Mollgren • 24.08.2017 19:43 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Mumbain satama, Intian portti
Intian korkein oikeus on päättänyt, että myös homoseksuaalisilla henkilöillä on oikeus yksityisyyteen. Päätös kyseenalaistaa samaa sukupuolta olevien väliset intiimit suhteet kieltävän lainsäädännön. Joidenkin arvioiden mukaan oikeuden ratkaisu johtaa lakimuutokseen.

Korkeimman oikeuden ratkaisu liittyy biometrisen tunnistamisen ohjelman kyseenalaistavaan linjaukseen. Ohjelman perusteella on tallennettu yli miljardin intialaisen silmien iiriksen kuvat sekä sormenjäljet. Nyt oikeus katsoo, että kaikilla kansalaisilla on oikeus yksityisyyteen, ja asiantuntijoiden mukaan sillä on vaikutusta myös hlbti-vähemmistön vapauksiin.

Britannian siirtomaavallan aikaisen rikoslain pykälän 377 mukaan intiimit miesten väliset suhteet ovat Intiassa laittomia, ja sellainen voi johtaa lain mukaan jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Alempi oikeusasti päätti vuonna 2009, että "luonnonvastaisen seksin" kieltävä lainkohta rikkoo perusoikeuksia ja Delhiläinen ylemmän tason oikeusistuin teki vastaavan päätöksen vuonna 2012. Korkeimman oikeuden joulukuussa 2013 antaman päätöksen mukaan lain kumoaminen vaatii kuitenkin Intian parlamentin päätöksen.

Nyt yhdeksän tuomarin antamassa ratkaisuussa todetaan seksuaalisen suuntautuneisuuden olevan keskeinen osa yksityisyyttä, ja että seksuaaliseen suuntautuneisuuteen perustuva yksilön syrjintä loukkaa syvästi yksilön arvokkuutta ja itsetuntoa.

Intiassa hallitus on ollut haluton edistämään samaa sukupuolta olevien suhteita koskevan lainsäädännön kumoamista.

Vuonna 2015 homosuhteet kieltävän lain perusteella Intiassa pidätettiin 1 491 henkilöä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy