ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intersukupuolisellakin on sukupuoli

vaeltaja2006 • 24.09.2009 07:23 • päivitetty: 24.09.2009 07:25 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Setan blogissa sosiaalityöntekijä Maarit Huuska pohtii interseksuaalisuuden olemusta. Syntyvistä lapsista yhdellä kahdesta tuhannesta on sekä tytön että pojan fyysisiä piirteitä. Länsimaisessa kulttuurissa tällainen on medikalisoitu ja koetettu hoitaa pois. Kenenkään ei ole haluttu jäävän intersukupuoliseksi.

Nyt, 2000-luvulla, monet intersukupuoliset ovat löytäneet internetin kautta kohtalotovereita. Monille hoidot ja salailu ovat olleet vaikeita ja satuttavia. Ensimmäiset intersukupuolisten oikeuksia ajavat järjestöt ovat syntyneet ja nyt vaaditaan jo kovaäänisemmin varhaisisista leikkauksista luopumista. Väärän sukupuolen valinta varhaislapsuudessa voi olla myöhemmin hyvin traagista koko elämälle.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy