ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Indonesian Aceh: homoseksistä julkinen ruoskinta

Sami Mollgren • 27.09.2014 11:49 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Indonesian Acehin maakunnan perjantaina hyväksytyn lain mukaan samaa sukupuolta olevien välisestä sukupuoliyhteydestä voi saada rangaistukseksi sata ruoskaniskua ohuella rottinkipiiskalla. Vaihtoehtoisesti rangaistus on sata kuukautta vankilassa tai kultakilon arvoinen sakko.

Ihmisoikeusaktivistit ovat vaatineet lain välitöntä kumoamista. Amnesty on huolissaan siitä, että uudella lainsäädännöllä pahennetaan Acehissa jo nyt vallallaolevaa homofobian, pelon ja häirinnän ilmapiiriä. Lakia kuvataan valtavaksi iskuksi yhdenvertaisuudelle Indonesiassa ja valtavaksi askeleeksi taaksepäin.

Laissa erityisesti kielletään miesten välinen anaaliseksi ja naisten välinen stimuloiva ruumiinosien hankaaminen. Uusi laki koskee myös muita kuin muslimeja sekä ulkomaalaisia.

Indonesian sisäministeriön pitää vielä vahvistaa laki ennen sen voimaanastumista, ja se voi halutessaan estää lain voimaantulon. Laille on kuitenkin sisäministeriössäkin näytetty vihreää valoa. Muslimienemmistöisen Indonesian muissa osissa samaa sukupuolta olevien väliset seksuaaliset kontaktit eivät ole kiellettyjä.

Acehin maakunta sai laajan itsehallinnon vuonna 2001. Itsehallinnon antamisella haluttiin rauhoittaa maakunnan separatistiliikettä. Itsehallinnon myötä konservatiivisessa Acehissa on yhä enemmän otettu käyttöön sharia-lakia. Acehin edustajan mukaan lain myötä sharia tulee maakunnassa entistä kattavammaksi.

Julkinen ruoskinta on voitu tuomita maakunnassa aiemmin esimerkiksi uhkapeleistä, alkoholin juomisesta ja avioliiton ulkopuolisista vastakkaisten sukupuolten välisistä hellyydenosoituksista.

Julkisen ruoskintarangaistuksen päämääränä on paremminkin nöyryyttää kuin aiheuttaa fyysistä kipua.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy