ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

HS: Piispa Askola peräänkuuluttaa yhdenvertaista lainsäädäntöä

Sami Mollgren • 15.03.2014 20:48 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin piispa Irja Askola sanoo Helsingin Sanomien Studio Kulmapöydän haastattelussa olevansa sitä mieltä, kansanedustajien pitää muuttaa lakia, jos se ei kohtele kansalaisia yhdenvertaisesti.

Askola kannattaa avioliiton sallimista samaa sukupuolta oleville pareille. Hänen mielestään kansanedustajien pitää kuunnella kansaa, jonka enemmistö kokee avioliittolain olevan epäoikeudenmukainen.

Askola sanoo, ettei ymmärrä näkemystä, että homoavioliitot uhkaisivat naisen ja miehen välistä avioliittoa. Hänen mukaansa avioliitto ei ole mikään muuttumaton instituutio ja muistuttaa että naisen asema avioliitossa on muuttunut vuosisatojen kuluessa huimasti.

Askolan mukan Raamattu ei tunne nykyaikaista avioliittoa, joten sen vuoksi Raamatusta ei voi suoraan tehdä johtopäätöksiä avioliittoon liittyen.

- Ihmiset vetävät Raamatusta erilaisia johtopäätöksiä, mutta sen tärkein viesti on rakkauden, armon ja oikeudenmukaisuuden idea, sanoo Askola Helsingin Sanomille.

Askola pitää kristityn velvollisuutena pohtia yhteiskunnallisia kysymyksiä ihmisen näkökulmasta.

- Kristityn ja yleensä humaanin ihmisen tehtävänä on huolehtia siitä, että kun säädämme lakeja ja budjetteja, me puutumme jonkun ihmisen elämään ja jätämme tunnejäljen, ja pitää ihmisen ja ihmisoikeuksien puolta, sanoo Askola Helsingin Sanomille.

Askola pohti myös kirkolla edessä olevaa keskustelua, mikäli eduskunta sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot. Askola toteaa, että laki ei ota kantaa kirkon toimintaan. Sen sijaan hänen mukaansa kirkon pitää ottaa koppi asiasta ja pohtia vaihtoehtoja. Askola kertoo odottavansa mielenkiintoista keskustelua.

Askola ilmaisee myös pitävänsä ongelmallisena sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) roolia kirkkoasioista vastaavana. Hän myös korostaa sitä, että Räsänen ei puhu kirkkoinstituution suulla, vaan Räsäsen tehtävä liittyy valtioneuvoston sisäiseen työnjakoon. Perinteisesti kirkollisia asioita on hoitanut opetus- ja kulttuuriministeri.

Askola ottaa esiin sen, että hänellä on mielipide-eroja Räsäsen kanssa, mutta muistuttaa samalla Räsäselläkin olevan oikeuden omaan vakaumukseensa. Askola ei myöskään kommentoi suoranaisesti Räsäsen työtä tai ministeriön nykyistä työnjakoa. Silti Askola ilmaisi HS:n haastattelussa harminsa sitä, että uskontoa ja Raamattua käytetään puoluepoliittisiin tarkoitusperiin. Askola sanoo, että kristittyjä on kaikissa puolueissa, eikä yksi puolue voi omia itselleen kristinuskon sanomaa.

Askola kertoi haastattelussa pitävänä todennäköisenä, että avioliittolain uudistus toteutuu eduskunnan päätöksellä joko tällä vaalikaudella tai seuraavalla. Askolan mukaan se "liittäisi meidät osaksi läntistä perinnettä".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuntuu, että kirkon uskottavuus Suomessa lepää Irja Askolan harteilla... hän on osoittanut olevansa sydämeltään ja sielultaan Jeesuksen seuraaja. Ei Jeesus tarkoittanut, että palvoisimme häntä, vaan että seuraisimme hänen esimerkkiään siinä, miten meidän tulisi kohdella toisiamme.
Siunausta valotyöhösi, Irja Askola!
  ihmisyys kunniaan (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2014 12:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy