ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homovastainen muslimisaarnaaja aikoo Suomeen

Sami Mollgren • 08.03.2014 00:02 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Muslimisaarnaaja Bilal Philips aikoo saapua puhumaan Helsinkiin maaliskuun lopussa. Vierailun järjestää Helsingin muslimit -yhdistys. Radikaalina pidetyn saarnaajan mahdollisesti toteutuva vierailu on kirvoittanut vaatimuksia myös maahanpääsyn estämisestä.

Ilta-Sanomien mukaan Philipsin puhetilaisuuden tarkempi tapahtumapaikka on määrä ilmoittaa myöhemmin vain lipun puhetilaisuuteen lunastaneille. Yhdistyksen sivuilla olevan tekstin mukaan "rasistiset liikkeet ovat häirinneet tilaisuuden järjestämistä". Philipsin Suomen-vierailun ajankohdaksi kerrotaan 29.-30. maaliskuuta.

Philips opettaa homoseksuaalisuuden olevan on kuolemansynti. Hän on kutsunut homoseksuaalisuutta "pahaksi", "vaaralliseksi" ja "poikkeavaksi elämäntavaksi". Hän on myös väittänyt aidsin olevan Jumalan langettama rangaistus. Vuonna 2006 hän kirjoitti, että "profeetta kirosi naisia matkivat miehet ja miehiä matkivat naiset. Läntinen muotiteollisuus on homoseksuaalien ohjailemaa, ja nämä pyrkivät hämärtää naisten ja miesten eroja, jotta heidän oma käyttäytymisensä näyttäisi hyväksyttävämmältä".

Jamaikalaissyntyinen ja Kanadassa kasvanut Philips sai keväällä 2011 Frankfurtissa pitämänsä esiintymisen jälkeen vuoden mittaisen karkotuksen Saksasta. Karkotuksen taustalla olivat Philipsin esittämät näkemykset homoseksuaalisuudesta.

Philips levittää oppejaan esimerkiksi puhumalla yleisötilaisuuksissa, kirjoituksillaan ja videoilla. Verkossa julkaistuissa videoissa hän kutsuu homoseksuaalisuutta "aivan normaaliksi kuolemansynniksi". Hänen mukaansa homot uhkaavat perhettä elintärkeänä yhteiskunnan rakenteena, ja sen vuoksi Jumalan homoseksuaalisuudestaantama kuolemantuomio on siis perusteltua ja ihmiskunnan säilymiselle tärkeää.


Kotimaa24-verkkosivuston mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on vaatinut sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd) Philippsin maahantulon estämistä. Immonen katsoo Phillipsin kutsumisen olevan merkki suomalaisten muslimien radikalisoitumisesta.

Sisäministeri Räsänen kertoo Kotimaa24:lle luottavansa viranomaisten arvioon ja toimenpiteisiin. Räsänen kuitenkin toteaa radikaalin islamin olevan turvallisuusuhka, vaikkakin hänen mukaansa väkivaltainen ääri-islam on Suomessa yksilötason ilmiö. Räsänen sanoo Kotimaa24:ssä, että riski organisoituneen radikaali-islamistisen ryhmän tekemästä terroriteosta on pieni.

Helsingin Sanomat kertoo suojelupoliisin olevan tietoinen Bilal Philipsin tulevasta vierailusta.

- Tehtävänämme on tunnistaa tämän kaltaiset tilanteet ja arvioida, aiheutuuko maahantulijoista vaaraa valtion turvallisuudelle, sanoo suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Helsingin Sanomille.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoo, että Portaankorvan mukaan radikaaleihin saarnamiehiin kiinnitetään huomiota "silloin, kun se on tarpeellista". Supo ei ota kantaa siihen, aiheuttaako Philipsin mahdollinen vierailu erityisiä toimenpiteitä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pitäisi joukon poliiseja mennä tilaisuuteen ja jos tulee vihapuhetta niin sitten pidätetään ja tuomitaan oikeudessa.

Vihapuhe heikommassa asemassa olevia kohtaa(esim syrjitty seksuaalivähemmistöt) ei kuulu sananvapauteen.
  puppeliassi • 08.03.2014 11:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy