ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hollantilaispuolue etsii äänestäjiä Grindr-mobiilideittisovelluksella

Sami Mollgren • 21.03.2014 22:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

D66-puolueen logo.
Hollantilainen Democraten 66 -puolue (D66) etsii äänestäjiä homomiehille suunnatussa Grindr-mobiilideittisovelluksessa.

Jan-Bert Vroege D66-puoluesta kertoo, että idea käyttää online-deittipalvelua kampanjointiin syntyi sattumalta. Eräälle Amsterdamin seudulla järjestetylle homokysymyksiin liittyvälle tapahtumalle piti saada huomiota, ja keksittiin käyttää Grindr-palvelua ihmisten tavoittamiseksi. Vroegella on profiili palvelussa, ja hän vaihtoi profiilikuvakseen D66-puolueen logon ja vaihtoi otsikon muotoon “Treffatkaamme 19. maaliskuuta”.

Vroegen mukaan puolue pyrkii etsimään jatkuvasti uusia viestinvaihtokanavia kansalaisten kanssa keskusteluun, ja hänen mukaansa Grindr on paras väline siihen juuri tällä hetkellä. Vice-nettilehden haastattelussa Vroege kertoo, että Grindr poikii päivittäin 30-50 viestiä. Vroegen mukaan hän ei itse lähettele viestejä, mutta vastaa saamiinsa viesteihin.

Puolue on Vroegen mukaan ollut liikkeellä kuudella homolla ehdokkaalla Amsterdamin paikallisvaaleissa.

Vuonna 1966 perustettu sosiaaliliberaalinen Politieke Partij Democraten 66 on toiminut näkyvästi hlbti-kysymyksissä usean vuosikymmenen ajan. Se oli ensimmisiä poliittisia ryhmittymiä, jotka ajoivat samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta.

Puolue sai vuoden 2006 parlamenttivaaleissa 2 prosentin äänimäärällä 3 edustajaa 150-jäsenisen parlamentin toiseen huoneeseen ja 3 edustajaa 75-jäseniseen ensimmäiseen huoneeseen. Vuoden 2004 eurovaaleissa puolue sai 4,2 prosentin äänisaaliilla yhden paika Hollannin 27 paikasta. D66 kuuluu Liberal Internationaliin (liberaalipuolueiden kansainvälinen kattojärjestö) ja Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään (ALDE).

Grindr on keväällä 2009 avattu mobiilideittisovellus, joka on tarkoitettu homo- ja biseksuaalisille sekä bi-kokeilunhaluisille miehille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Minusta on tosi hyvä että netissä pystyy pienelläkin budjetilla saada paljon näkyvyyttä, jotta ei olisi aina samoja puolueita vallassa joilla rahaa on perinteiseen mainontaan.
  puppeliassi • 22.03.2014 20:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy