ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Heteronaisten ja homomiesten ystävyyden erityislaadun taustalla parisuhdeneuvot

Sami Mollgren • 25.02.2013 18:50 • 4 kommenttia. UUTISET: YLEISET

Tutkimuksen mukaan homomiehen ja heteronaisen ystävyyden taustalla on seksuaalisen intohimon loistaminen poissaolollaan ja rehelliset parisuhdeneuvot.
Homomiesten ja heteronaisten läheisistä ystävyyssuhteista on käyty keskustelua maailman sivu. Toisinaan tällaisten suhteiden erityislaatuisuutta on pidetty kaupunkitarinoina, mutta ilmiöön uskoviakin on ollut paljon.

Texasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan heteronaisen ja homomiehen välisen ystävyyden erityislaadun taustalla on se, että he pystyvät antamaan toisilleen rehellisiä parisuhdeneuvoja.

Evolutionary Psychology -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta kertoi Iltalehti.

Tutkimusryhmää vetänyt psykologi-tutkija Eric Russell sanoo, että heteronaisen ja homomiesten on helpompi olla keskenään rehellisiä, sillä he eivät tunne seksuaalista mielenkiintoa toisiaan kohtaan. He eivät myöskään kilpaile samoista kumppaneista. Monissa muissa ystävyyssuhteissa nämä asiat voivat aiheuttaa ylimääräistä jännitteitä.

Tutkimus tehtiin yhteisöpalvelu Facebookookin avulla. Naisryhmälle ja miesryhmälle esiteltiin Facebook-profiili, joka kuului henkilölle nimeltä Jordan. Jordanin profiilit esitettiin eri ihmisille muuten keskenään samanlaisina, mutta Jordanin sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen vaihtelivat. Koehenkilön piti kuvitella tilanne, jossa Jordan antaa heille parisuhdeneuvoja ja heidän piti arvioida, luottaisivatko he tämän neuvoihin.

Tulosten mukaan heteronaiset katsoivat homomiehen antamat neuvot luotettavemmiksi kuin heteronaisen tai -miehen neuvot. Homomiehet puolestaan pitivät heteronaisten neuvoja luotettavimpina.

Tutkijaryhmä arvelee naisten kokevan etujensa olevan ristiriidassa toisten naisten tai heteromiesten etujen kanssa: muut naiset ovat mahdollisia kilpailijoita ja heteromiehet taas pelaavat peliä saadakseen naisen itselleen. Arveluiden mukaan homomiesten kohdalla samanlaisia eturistiriitoja ei ole näköpiirissä, joten neuvot koettaisiin siksi luotettavimpina.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"heteronaisen ja homomiesten on helpompi olla keskenään rehellisiä, sillä he eivät tunne seksuaalista mielenkiintoa toisiaan kohtaan. "

Taas on psykologi vetänyt mutkat suoriksi. Homomies ei tunne vetoa naista kohtaan. Heteronaisella voi sitten olla vaikka minkälaisia fantasioita homomiestä kohtaan.
  AAA (ei rekisteröitynyt) • 26.02.2013 17:59
Niin ja sittenhän on sekin tosiasia, että homomiehistä ei ole heteromiehille yhtään mitään eturistiriitaa - homomiehet kun eivät ole vielämässä heteromiehiltä naisia :P

Tuo uutisoitu tutkimus myös selittänee sen, miksi sekä heterot että homot / lesbot kokevat biseksuaalit kaikkein epäluotettavimpina, joka suuntaan "vain omaa peliään pelaavina".

Kommenttia muokattu: 26.02.2013 klo 18:38
  human • 26.02.2013 18:35
Hei, eivät kaikki koe biseksuaaleja epäluotettaviksi! Ihan oman pään sisällänne tuollaiset jutut ovat.
  draconfly • 26.02.2013 21:29
Olen kyllä samaa mieltä tuosta rehellisyydestä. Oman heteronaisbestikseni kanssa klikkaa mukavasti noissa miesasioissa. Toisaalta enemmistö ystävistäni on kyllä miespuolisia, joista lähimpien kanssa olen yhtä avoimena. Joten kyllä heteromiehistäkin löytyy erittäin hyviä ja avarakatseisia ystäviä. :)
  Homopallero • 26.02.2013 22:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy