ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

HeSetan Together-työ etsii kotimajoituksen tarjoajia pääkaupunkiseudulta

Sami Mollgren • 17.10.2017 07:45 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

HeSetan Together-työ palvelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia turvapaikanhakijoita ja pakolaisia.
HeSetan piirissä toimiva turvapaikanhakijoita ja -pakolaistaustaisia palveleva Together-työ etsii akuutisti kotimajoituksen tarjoajia pääkaupunkiseudulta, koska useitaHeSetan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten Together-vertaistukitoiminnan jäseniä uhkaa siirto Helsingistä muualle Suomeen.

- Siirto pois pääkaupunkiseudulta riistää erityisen haavoittuvassa asemassa olevilta ihmisiltä mahdollisuuden kohdennettuun tukitoimintaan ja verkostoihin, joita heille ei ole tarjolla muualla Suomessa, kerrotaan Facebookissa 11. lokakuuta julkaistussa tiedotteessa.

- HeSeta on ollut asiasta yhteydessä niin Migriin kuin Helsingin kaupunkiin jo yli vuoden ajan, mutta lhbtiq-turvapaikanhakijoiden tuen ja turvan takaaminen vaikuttaa olevan helposti sivuutettavissa, pahoittelee HeSeta.

HeSetan tiedotteessa kerrotaan, että siirtopäätöksiä tehdessään Migri ja vastaanottokeskukset ovat vedonneet jopa siihen, että myös muilla paikkakunnilla sijaitsee Setan jäsenjärjestöjä, joiden toimintaan turvapaikanhakijat voivat osallistua.

- Tähän olemme vastanneet ja toivomme laajemminkin tiedostettavan, että vaikka olemme yksi monista valtakunnallisen Setan jäsenjärjestöistä, ei HeSetan toiminnan muotoja ja muita pääkaupunkiseudun tukipalvelumahdollisuuksia voi verrata muiden paikkakuntien tarjoamiin palveluihin, todetaan HeSetan tiedotteessa.

HeSetan mukaan Together-toiminta on ainoa laatuaan Suomessa. Syyskaudella 2017 kerrotaan järjestettävän ainakin seitsemän kohdennettua vertaistukiryhmää hlbtiq-turvapaikanhakijoille ja -pakolaistaustaille. Helsingissä sijaitsee myös useita toimijoita, kuten esimerkiksi Kidutettujen kuntoutuskeskus, joiden palvelut ovat samoille henkilöille tarpeellisia.

Järjestön rajallisista resursseista johtuen sekä palvelun piiriin hakeutuneiden tarpeiden laajuuden vuoksi ei järjestö ole aiemmin pystynyt koordinoimaan yksityismajoituksia systemaattisesti.

Maahanmuuttovirasto Migri on saanut arvostelua toiminnastaan

Esimerkiksi yhdenvertaisuusvaltuutettu, Seta ja HeSeta ovat nostaneet esille ongelmia, joita hlbti-vähemmistöihin kuuluvat turvapaikanhakijat turvapaikkaprosessin aikana kohtaavat. Näitä ovat hakijan identiteetin uskottavuuden arviointi, vastaanottokeskuksissa ja muualla ilmenevä väkivallan uhka sekä hlbtiq-sensitiivisen tuen puute.

Facebookissa julkaistussa tiedotteessaan HeSeta muistuttaa, että yksityisihmisten mahdollisen avun ei myöskään tulisi korvata palveluja, jotka kunta/kunnat ja Migri ovat laissa velvoitettu toteuttamaan.

Maahanmuuttovirasto Migri perui kesällä osallistumisensa Helsinki Pride 2017 -kulkueeseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten kohtelun perusteella saamansa kritiikin vuoksi. Viraston oli tarkoitus osallistua kulkueeseen Yhdenvertaisuusvaltuutetun kutsumana viranomaisten yhteisessä kulkuneuvossa, jossa mukana on esimerkiksi poliisi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy