ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride 2017 -viikon ohjelma julkistettu

Sami Mollgren • 14.06.2017 14:08 • 5 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Pride -viikkoa vietetään 26.6.-2.7.2017. Tapahtuman järjestää HeSeta ry.
Helsinki Pride -viikkoa vietetään 26.6.-2.7.2017, juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tapahtumaviikon koko ohjelmisto on julkaistu Helsinki Priden verkkosivuilla.

Pride-viikon ajan tapahtuman järjestävän HeSeta ry:n ylläpitämä Pride info & shop on päivittäin avoinna Helsingin keskustassa Luckanin tiloissa, osoitteessa Simonkatu 8. Pisteessä on myös myytävänä pride-tuotteita.

Pride-viikon aikana on käynnissä erilaisia näyttelyitä: I Want to Break Free -sarjakuvanäyttely, Vapaus olla -maalausnäyttely, Masks we wore -yhteisötaideprojektin näyttely, Tasa-arvoinen avioliittolaki -näyttely sekä Minä: omakuva arjessa -näyttely. Tiistaina ja perjantaina on mahdollisuus tutustua maksutta opastetusti Tove Janssonin näyttelyyn.

Myös Nuorten pride -otsikon alla on ohjelmaa ja toimintaa koko viikon ajan, Helsingin Kaapelitehtaalla.

Tiistaista sunnuntaihin Elokuvateatteri Orionissa esitetään Pride-elokuvasarjaa. Tiistaina ja torstaina elokuvia on mahdollista katsa myös Euphoria Borealiksen lyhytelokuvaillassa Harjun nuorisotalolla.

Torstaina Checkpoint järjestää Anonyymin ja maksuttoman hiv-pikatestauksen HLBTIQ-ihmisille, ja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina on hiv-testausta miehille, joilla on seksiä misten kanssa.

Maanantaina 26.6. esimerkiksi julkistetaan Queerkätkö-tilateos, järjestetään uskontojen uhrien tuki ry:n vertaistapaaminen ja opitaan sateenkaariparitanssia.

Tiistaina 27.6. on mahdollisuus muistella Sateenkaari-Helsinkiä 1970- ja 1980-luvuilla ja seurata paneelikeskustelua yhdenvertaisesta työpaikasta.

Keskiviikkona 28.6. voi tavata kansanedustajien hlbti-verkostoon kuuluvia ja esittää kysymyksiä heille. Taiteesta kiinnostuneille on keskustelutilaisuus sukupuolen moninaisuudesta suomalaisessa taiteessa. Illalla on perinteisen mallin Lavatanssit Tavastialla, ja dtm:ssä valitaan finalistien joukosta Miss Gay Finland.

Torstaina 29.6. voi valmistautua lauantain pride-kulkueeseen kylttitalkoissa HeSetan toimistolla. Taiteesta kiinnostuneille on queer-opastus Suomen taiteen tarina -näyttelyyn. Torstaina esiintyy myös lesbokuoro Kaupungin Naiset, ja Piispa Irja Askola, pääsihteeri Tuija Brax ja Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola keskustelevat ihmisoikeuksista. Illalla dtm:ssä valitaan finalistien joukosta Mr. Gay Finland.

Perjantaina 30.6. on esimerkiksi Respect Pride -jalkapalloturnaus ja pikadeittailua. Perjantai-illan kosteampaan ohjelmaan kuuluvat naistenbileet Kaivohuoneella sekä dtm:n vaahtobileet.

Lauantaina 1.7. pride-viikko myös huipentuu pride-kulkueeseen ja sen jälkeiseen puistojuhlaan Helsingin Kaivopuistossa. Pride-kulkue lähtee liikkeelle Kansalaistorilta kello 13. Ennen kulkuetta ja puistojuhlaa on perhepiknik. Helsinki Pride 2017 -tapahtuman päätösbileitä vietetään jo lauantai-iltana Nosturilla, vaikka vielä sunnuntaina onkin erilaisia tapahtumia. Pride-viikon lauantai-iltana Helsingin sateenkaaribaarit ovat perinteisesti olleet täynnä, Tämän lisäksi fetissihenkisille on tarjolla omat bileet.

Sunnuntaina 2.7. järjestetään esimerkiksi sateenkaariperheille perheretki Falkullan kotieläintilalle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
hohhoijaa, kukahan noi verkkosivut on koodannut? ohjelmiston selaaminen tosi rasittavaa: jos vaikka katsoo perjantain ohjelmaa ja klikkaa jotain yksittäistä tapahtumaa tarkemmin ja sen jälkeen haluaisi katsoa, mitä muuta perjantaina on tarjolla, niin takaisinpalatessa palaa täysin alkuun eli koko viikon ohjelmaan ja taas pitää erikseen valita ensin perjantai ja sitten useiden 'lataa lisää' -klikkausten jälkeen pääsee lopulta takaisin siihen kohtaan, mistä edelliseen yksittäistapahtumaan klikkasi ja voi jatkaa muiden pe-tapahtumien katselua....

toivottavasti infosta saa paperiversion, muuten jäi tapahtumien läpikäyminen tähän. mutta onhan tää ihan syvästä, jos tänä päivänä ei nettisivu perusominaisuuksiltaan toimi millään tavoin edes auttavasti!
  nyt meni hermot (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2017 11:26
Kritisoidaan sivun rakennetta lisää kun aloitettiin. Yläreunassa on kielenvaihtonapit, siitä huolimatta lähes kaikkia asiat on kolmella kielellä/everything is in three languages/allt är på tre språk kielivalinnasta huolimatta. Suuriman osan sivun pinta-alasta syö valtavat logot, joita ei voi edes kuviksi sanoa.

Saanko pyytää pikakorjauksena 90-luvun tyylillä ja tekniikalla tehty sivu tilalle, josta pystyisi lukemaan priden ohjelman ja muut tiedotteet.
  Käytettävyydelläkin voi olla m (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2017 16:47
"Saanko pyytää pikakorjauksena 90-luvun tyylillä ja tekniikalla tehty sivu tilalle..." Tuskin tulee, sillä ainakin viime vuonna kaikki muutokset ja päivitykset tapahtumiin tehtiin vain facebookiin, eikä tätä edes kerrottu missään nettisivuilla.... eli jos nettisivulta löydät (=jaksat avata jokaisen tapahtuman 113 uuteen välilehteen hiiren oik.näppäimellä, sillä tämä on ainut tapa estää tuossa ekassa kommentissa mainittu raivostuttava 'ominaisuus' palata alkuun) jotain mielenkiintoista, niin etsi jostain facebookista vastaava tapahtuma ja tarkista onko sisältö vielä sama!! Eikä nettisivuilta tietenkään ole edes suoraa linkkiä vastaavaan facebook-tapahtumaan.....

HeSetan facebook-sivuilla luki: "Hurraa! Helsinki Priden upo uudet verkkosivut on nyt julkaistu osoitteessa www.helsinkipride.fi Verkkosivu-uudistus on toteutettu yhteistyössä Helsinki Priden pääyhteistyökumppanin Futuricen kanssa. Helsingistä kansainväliseksi yritykseksi laajentunut Futurice rakentaa digitaalisia palveluita ja parhaansa mukaan myös parempaa maailmaa." Eipä ole häävi esimerkki firman osaamisesta.
  pekka.punavuori • 17.06.2017 11:38
Mistähän syystä uutisjutussa on jätetty mainitsematta Pride-viikon yksi suurista tapahtumista, eli perjantaina 30.6. klo 21-04 järjestettävä 1000 ja 1 yön party, joka tarjoaa ensi kertaa Prideen musiikki- ja tanssikulttuurien moninaisuutta maailmalta, HLBTIQ-maahanmuuttajiemme ja -pakolaisten kulttuurimaista ja muualtakin.

helsinkipride.fi

Tuo party järjestetään Ruoholahdessa olevan Clarion-tornihotellin (joka valaisi tornihotellin ikkunaseinustan sateenkaarivaloin helmikuulla, kun yhdenvertainen avioliitto astui Suomessa voimaan) osana olevassa, vanhan ison satamamakasiinin yläosaan tehdyssä suuressa Bysa-tapahtumasalissa, jonne mahtuu 600 - 900 ihmistä. Tuolloin samana perjantai-iltanahan on Prideviikon ohjelmassa myös naisten bileet, joten tuo 1000 ja 1 yön party on varmasti varsin miehekäs siltäkin kannalta. Partyn tuotto menee HLBTIQ-pakolaisten ja -turvapaikanhakijoiden tukitoimintaan, eli HeSeta:n Together-ryhmän toimintaan. Kuulin että turvapaikanhakijoina nyt olevia pyritään tukemaan osallistumismahdollisuuksissa tuonne - ja hyvä niin. Turvapaikanhijoistahan useimmat saattavat voida osallistua noin ensimmäistä kertaa elämässään Prideen, mikä on heille varmasti varsin koskettava asia ja elämänkokemus.

Tässä Bysa-tapahtumasalin yleisesittelykuva, joten tuossa Partyssä erinäköisenä:
www.nordicchoicehotels.fi

Ja me kaikki pääsemme (halujemme ja kykyjemme mukaan) nauttimaan muunkin maailman (tanssi)musiikkitarjonnasta ja tanssikulttuurista. Pakolaismaissahan, Afrikkaa, Lähi-itää, Karibiiaa, Venäjää myöten on hienoa musiikkikulttuuria.
Siitä esimerkkinä uudehkot hittikappaleet Ugandasta ja Nigeriasta
www.youtube.com
www.youtube.com
nigerialais-muusikoiltahan (ja ghanalaisiltakin) on hittejä pukannut tavan takaa, vaikkakin lyriikat ja etenkin kappalevideot ovat, noitten maiden laeista ja asenteista johtuen "hetskumaisia"
www.youtube.com
www.youtube.com

sekä esimerkkiä täkäläistä sosiaalisemmasta, ihmisläheisemmästä tanssikuttuurista Lähdi-idästä
www.youtube.com
Katsotaan, pannaanko tuolla Priden 1000 ja 1 yön partyssä halay-piiri pystyyn - ainakin se olisi miehekkään homoisan spontaanin mukavaa
www.youtube.com
www.youtube.com

afgaanien qarsak ainakin on super-kivaa ja helpon spontaaniakin tanssi-irrottelua
www.youtube.com
www.youtube.com
välillä vaikea käsittää että Afganistanissa homoja vainotaan, kun tanssikulttuuri on näin superhyvää
www.youtube.com
ja qarsak-musaa löytyy vaikka miten
www.youtube.com
www.youtube.com

drag-trans-väki toki voisi koettaa afgaanien attan- ja qarsak tansseja myös
www.youtube.com

- - -
Muista tuon viikon "tapahtumista" näytti olevan että gayclub Hercules julkistaa perjantaina 30.6. Tom of Finland punaviinin.
Toukokuulahan jo julkistettiin suomalaisvalmisteinen Tom of Finland vodka shakerlehti.fi
Vaikkakin sitten Touko Laaksonen oli kuulemma lähinnä viskin ystävä.

Kommenttia muokattu: 17.06.2017 klo 18:25
  human • 17.06.2017 17:17
HELSINKI PRIDE -VIIKKO KALLION KIRKOSSA
Julkaistu: 16.6.2017

kallionseurakunta.fi

Kallion kirkossa Helsinki Pride -viikon torstaina 29.6. tarjolla nopeaa pop-in-perheneuvontaa kävele-sisään- istu-alas-menetelmällä. Klo 19 Kolme viisasta naista keskustelee ihmisoikeuksista . Perjantaina perinteinen Sateenkaarimessu. Osallistumme myös Pride -kulkueeseen ja puistojuhlaan yhdessä muiden seurakuntien kanssa la 1.7.

Tule mukaan tasa-arvon juhlaan! #kirkkoprideillaPOP-IN PERHENEUVONTAA KAIKILLE PAREILLE TO 29.6. KLO 17-19

Ongelmia parisuhteessa? Neljä perheneuvojaa paikalla nopeaa käyntiä varten.YHTEYS-LIIKKEEN VIIKKOMESSU TO 29.6. KLO 18

Saarna Arja Penttinen. Järj. Yhteysliike.

KOLME VIISASTA NAISTA – KESKUSTELU IHMISOIKEUKSISTA TO 29.6. KLO 19

Kolme viisasta naista ovat piispa Irja Askola, pääsihteeri Tuija Brax ja Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola. Tilaisuuden vetäjänä toimii Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä.SATEENKAARIMESSU PE 30.6. KLO 18

Samuli Korkalainen, saarna ja liturgia. Jaakko Hyttinen ja Jaana Partti. Avustajina Veronica Saarela, Jarmo Lahti ja Jukka Vesa.

Kanttori Kimmo Puunenä. Mukana Ääniset-kuoro. joht. Ruut Karhula.MALKUS-ILTAPÄIVÄ PE 30.6. KLO 16–18

Vapaamuotoinen Malkus-iltapäivä Seurakuntakodilla. Tule tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja. Järj. Helsingin Malkus-ryhmä ja Sateenkaariyhdistys Malkus.PIKADEITTI SINKUILLE PE 30.6. KLO 20.30

Löytäisitkö täältä kumppanin? Ohjatussa pikadeitissä tapaat ihmisiä livenä ja päihteettömästi. Samaa sukupuolta olevat osallistujat keskustelevat pareittain lyhyesti. Deitti myös kaikille sukupuolille.

Järj. Malkus ja Kallion srk.HELSINKI PRIDE -KULKUE JA -PUISTOJUHLA LA 1.7.

Olemme mukana Helsingin ja Vantaan seurakuntien kanssa #kirkkoprideilla
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 19.06.2017 21:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy