ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride 2017 -viikon huipennus: pride-kulkue ja puistojuhla

Sami Mollgren • 01.07.2017 12:58 • päivitetty: 01.07.2017 17:35 • 12 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Pride 2017 -viikon huipennus olivat lauantaina 1. heinäkuuta järjestetty Helsingin keskustan läpi edennyt pride-kulkue ja Kaivopuistossa järjestetty ulkoilmatapahtuma.

Pride-kulkue alkoi järjestäytyä Kansalaistorilla puoliltapäivin. Kello 13 pride-kulkue nousi kokoontumis- ja lähtöpaikkana toimineelta Kansalaistorilta Töölönlahdenkatua eduskuntatalon edustalle Mannerheimintielle ja lähti etenemään katua etelään. Ruotsalaisen teatterin jälkeen kulkue kääntyi Eteläesplanadille, ja Kauppatorilta reitti jatkui Laivasillankatua ja Isoa puistotietä Kaivopuistoon, puistojuhlapaikalle.

Poliisin Twitterissä julkaiseman tiedon mukaan kulkueessa oli noin 35 000 osallistujaa. Mannerheimintien ja Eteläesplanadin varrella oli lisäksi tuhansia kulkuetta katsomaan tulleita.

Puistojuhlaan osallistuneet levittäytyivät nurmikentälle, kalliorinteelle sekä puiston puiden katveeseen. Puistojuhlan ohjelma alkoi musiikin merkeissä kahden jälkeen. Kolmen jälkeen olivat vuorossa viralliset puheet: Seta jakoi perinteiset tunnustuksensa, tapahtuman suojelija Nasima Razmyar piti puheen, samoin tapahtuman järjestäneen HeSetan puheenjohtaja Hassen Hnini.

Pääaiheet: translainsäädännön kehno nykytila ja hlbti-vähemmistöihin kuuluvien pakolaisten asema

Merkittävimmät esillä olleet aiheet olivat Suomen translainsäädännön kehno nykytila ja uuden translain tarve sekä hlbti-vähemmistöihin kuuluvien pakolaisten tukala asema.

Myös vitkaan etenevä äitiyslaki oli esillä.

Pridessä kuitenkin iloittiin siitä, että tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan Suomessa viimein 1. maaliskuuta 2017, samoin siitä, että yritysmaailma antoi merkittävästi aiempaa laajemman tuen pride-tapahtumalle.

Setan Asiallisen tiedon omenat ja Kunniarotta

Valtakunnallinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusjärjestö Seta jakoi lauantaina 1.7. Helsinki Priden puistojuhlassa kolme Asiallisen tiedon omena -palkintoa. Asiallisen tiedon omenalla palkittiin Näkymätön sukupuoli -projekti, Sukupuolena ihminen -projekti ja vloggari Henry Harjusola. Kunniarotta-antipalkinnon sai Tšetšeniaa johtava Ramzan Kadyrov, jonka johdolla keväällä 2017 maasta kantautuneiden tietojen mukaan oli käynnissä laajamittainen homomiehiin kohdistunut vaino.

Kulkueessa tai puistojuhlassa olleita poliitikkoja

Sosialidemokraatit: kansanedustajat Antti Lindtman, Antti Rinne, Tuula Haatainen ja Ilmari Nurminen sekä tapahtuman suojelija, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja apulaispormestari Nasima Razmyar.

RKP: kansanedustaja Stefan Wallin.

Keskusta: Kimmo Tiilikainen ja Antti Kaikkonen.

Vasemmistoliitto: puolueen puheenjohtaja Li Andersson, europarlamentaarikko ja presidenttiehdokas Merja Kyllönen sekä kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Vihreät: puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Kaisa Hernberg, puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, kansanedustaja Ozan Yanar, vihreistä nuorista Iiris Suomela, kansanedustajat Ville Niinistö ja Emma Kari. Osmo Soininvaara Helsinigin kaupunginvaltuutosta on eturivissä, samoin Bella Forsgren Jyväskylän kaupunginvaltuustosta. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto oli vain osan matkaa kulkueessa mutta siirtyi odottelemaan kulkuetta Kaivopuistoon.

Kokoomus: ministerit Sanni Grahn-Laasonen ja Kai Mykkänen. Kansanedustajat Sari Multala ja Juhana Vartiainen. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori oli kulkueen viranomaisrekassa.

HeSetan järjestämän pride-viikon teema on ollut "vapaus ja vastuu".

Kulkueen onnistumisen kannalta sää oli riittävän hyvä, vaikka Suomen suvi ei parastaan näyttänytkään. Pilvinen mutta poutainen, tuulinen ja viileähkö sää sai suurimman osan pukeutumaan muihin kuin aivan kesäisimpiin vaatteisiin. Toisaalta monina vuosina tuttua auringossa palamista ei tarvinnut pelätä. Heikko sade alkoi vasta varsinaisen ohjelman päätyttyä.

Poliisin mukaan päivällä Musiikkitalon lähellä osoitettiin mieltä pridea vastaan parinkymmenen hengen voimin. Yksi henkilö otettiin kiinni. Hänen hallussaan oli ulostetta muovipussissa. Myös pari muusta pienemmästä kulkueeseen kohdistuneesta häirintätapauksesta on ilmoitettu.

Kuvagalleria tulossa myöhemmin.

Kulkue valmistautumassa lähtöön Kansalaistorilla klo 12.30.
HeSetan nuoria
Kaupungintalolla on sateenkaariluputus.
Pride-kulkueen kärjessä olivat HeSetan puheenjohtaja Hassen Hnini ja priden suojelija Nasima Razmyar (kuva: HB)
Kulkue Leivasillankadulla, Makasiiniterminaalin kohdalla.
Kulkue on saapunut Kaivopuistoon.
Ensi kertaa pridessä olivat mukana nuorisoseurat. Ne tarjoavat kulttuurisia harrastuksia kaikenikäisille. On tanssia, teatteria, sirkusta, musiikkia ja taidetta. (kuva: Vaeltaja2006)
Laulavien nuorisoseuran ryhmä lauleli pride-kulkueessa vanhaa kansanmusiikkia (tallenne: Vaeltaja2006
Laulavia nuorisoseuralaisia (kuva: Vaeltaja2006)
Sitku esiintyy klo 14.35.
Kaivarin kalliot alkavat täyttyä.
Poliisitarkastaja Måns Enqvist edusti Helsinki Pride 2017 -tapahtumassa poliisia. Poliisi oli nyt mukana ensimmäistä kertaa virallisesti pridessa. Aiemmin poliisi on turvannut kulkuetta, kuten se toki tänäkin vuonna teki.
Sää on viileä mutta sateeton. Kaivopuistossa on kello 16 kymmeniä tuhansia ihmisiä.
Paleface esiintyy klo 17.10
Kansainvälistä mainetta niittänyt Alma oli mukana. Illalla hänet nähdään Priden pääjuhlassa.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Helsinki Pride 2017 -kulkue ja puistojuhla oli monilta osiltaan hieno kokonaisuus. Alun kulkueen järjestäytyminen Kansalaistorille oli suorastaan elämys; väkeä lappasi paikalle jatkuvana virtana - tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Itse kulkue oli värikäs, äänekäs ja ennätyksellisen pitkä. Kulkueen matkassa oli tärkeitä kannanottoja sisältäviä kylttejä.

Väki mahtui puistojuhlapaikkaan, vaikka Kaivopuistossakin kulkueen saapuminen tuntui kestävän loputtoman kauan ja paikalle tulevan ihmisiä vain lisää ja lisää. Kaikille oli lopulta tilaa, mutta silti joka paikkaan alueella riitti väkeä, minne tiiviimmin ja minne väljemmin. Erilaisten toimijoiden edustajia oli tavattavissa. Ruokaa ja juomaa oli saatavilla, vessoja oli ainakin suhteellisen (jonoakin oli havaittavissa) riittävästi. Yleisesti näytti siltä, että väellä oli hyvä fiilis. Toki ensiapuakin tarvittiin. Hyvä, että sitäkin oli saatavissa ja muutenkin turvallisuuteen oli ilmiselvästi panostettu.

Ohjelmasisältöhän on aina makuasia. Sitä oli ja monen makuun varmasti löytyi ainakin jotain.

Itselleni tärkeitä ovat olleet ne puheenvuorot, joissa nostetaan korjaamista vaativia asioita ja ilon aiheita esiin. Tällaisiin kuului esimerkiksi Setan Asiallisen tiedon omenoihin ja Kunniarottaan liittyvä osuus. Samoin tapahtuman suojelijan Nasima Razmyarin puheessa oli esillä tärkeitä asioita. Myös HeSetan puheenjohtajan Hassen Hninin puheessa oli tärkeitä asioita - mutta lähden kyllä siitä, että nämä puheet pitäisi pitää Suomessa kotimaisilla kielillä. Toki asiat olivat yhteneväisiä suojelijan puheen kanssa.

Ymmärrän hyvin, että viihteellisen ohjelman toteuttamisessa puhuu raha. Siinä voisi kuitenkin olla hyvä paikka sponsorisopimuksille. Artistin X kohdalla viulut maksaa yritys Y, ja yritys saa sen yhteyteen näkyvyyttä. Win-win.

Ns. hiljaiset hetket ohjelmanumeroiden välillä ovat vähän tylsiä, kun siinä kohdassa yleisön kiinnostus ohjelmaan tuppaa lopahtamaan. Jotain olisi toivonut niiksi hetkiksi, kun lavalla ei tapahtunut mitään ja lavan portaita lakaistiin. Mutta joo, se oli toki pikkuasia.

Se, mistä en todellakaan pitänyt, oli ohjelman lipsahtaminen sen loppupuolella suoranaiseksi aatteelliseksi agitaatioksi. Palefacen musiikillisesta tuotannosta voi pitää tai olla pitämättä - mutta en olisi kaikille tarkoitetussa tapahtumassa halunnut virallisessa ohjelmassa saada kuultavaksi kaikkea sitä vasemmistopropagandaa, mitä saatiin. Kyse ei ollut hlbti-vähemmistöjen asemaa edistävästä poliittisesta toiminnasta, vaan lavan ja mikrofonin luovuttamisesta yhden poliittisen aatesuunnan propagandatorveksi. Ei hyvä.

Mutta...

Kaiken kaikkiaan; 35 000 ihmistä liehuttamassa Helsingissä sateenkaarilippua on paljon. Ne kaikki sateenkaariliput kotikaupungin lippusaloissa olivat hienoa nähtävää. Kertovat asenteiden myönteisestä muutoksesta. Samoin kertovat sosiaalisessa mediassa näkyvät sateenkaariliput. Se on merkki siitä, että yhä useampi näkee esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain hyväksi uudistukseksi - ja merkki siitä, että yhä useampi ymmärtää uuden translain tarpeelliseksi.

Helsinki Pride 2017 toi yhdenvertaisuutta askeleen lähemmäksi ja teki yhdenvertaisuutta sylillisen suuremmaksi.
  smo • 01.07.2017 22:51
Pride-kulkueen lähtöpaikalla ainakin oli jopa läsnä ainakin jokunen persukin, sillä Kiasma-rakennuksen kupeessa lymysi persu"nuorten" pieni ryhmä, jossa oli mukana Sebastian Tynkkynenkin.
Kuljin ohi ja kävin kysymässä, onko persuilla / uusvanhalla suunnalla ihan ryhmä tulossa Pride-kulkueeseen ... ei ollut ... Kysyin että miksei, kun onhan keskustalla ja kokoomuksellakin ryhmät mukana ... noh, Sebastian Tynkkynen vaikutta aika heikosti sanavalmiilta.

Aatteellisesta agitaatiosta, joka lipsahtaa tarpeettomasti Priden ulkopuolelle, Paleface toki sai vähän liian ison sauman, vaikka osoittikin viestinsä sekä Moskovaan että Washingtoniin ja vasemmistoliitto puheenjohtajineen hoki "hallitus alas" -slogania enempi kuin Pride-aihepiiristä sanomaa ... ajattelin minkäkin ensin, mutta sitten tuli heti mieleen että piru vies, miksi kirkkoa ja kristinuskomusta agitoidaan Pridessä, vaikka kirkko yhä änkyröi Suomen avioliittolain arvostamisen suhteen ja vaikka kristinuskomus ei vole vieläkään kyennyt ottamaan armoa vastaan ja pyytämään kunnolla anteeksi harjoittamiaan syntejä hlbtiq-ihmisiä kohtaan. kirkko-rekassa ja uskontoryhmissä oli viety kaappiin koko lailla vaatimus / toive Suomen avioliittolain toteuttamisesta kirkon piirissäki, mikä kummastutti monia. Joten, aatteellisten agitaatioiden sietämiseen Pridessä on monien arveluttavien tahojen osalta kimuranttia rajanvetoa. Vasemmistopolitiikka ja kirkollispiirithän ovat sitä paitsi siinä ihan yhteneviä aarejärjestöjä, että ne molemmat kauppaavat ja agitoivat täysin olematonta utopiaa ihan täysin samoin.

Sitä kohtaan ei voinut kuitenkaan olla pahaa sanottavaa, että mukava ryhmä ihan heteroita turvapaikanhakijoita, ihan maltillisen islaminuskoisia tuli mukaan Pride-kulkueeseen ja toi esiin hlbtiq-turvapaikanhakijoitakin koskettavia kuolemanvaaraongelmia ja turvapaikansaantiongelmia. He myös järjestivät Pride-puistojuhlassa musikki- ja tanssiohjelmaa, mikä oli mukavaa mielihyvää ja fyysistä tanssilämmikettä viileähkössä säässä.

Tuonkin vastakohta oli tänä vuonna Hercules&Manssin kiukuttelu jäädä Pridestä pois, koska eivät tykkää siitä että ovat saaneet kahumiehiltäkin negatiivista palautetta rasistisesta ovipolitiikastaan homo-turvapaikanhakijoita ja -maahanmuuttajia kohtaan.

- - -

Muihinkin Pride-viikon ohjelmiin tuli osallistuttua ja erityisen hyvä kokemus (sekä toisaalta osaksi floppiakin) oli perjantai-illan 1000 ja 1 yön party hotelli Clarionin suuressa tapahtumasalissa. Järjestelyt siellä olivat hyvät. Paikalle tuli runsaasti ihmisiä ja oli ihan koskettavaa nähdä, miten samassa juhlassa oli mukana suomalaisten kanssa palestiinalaisia, israelilaisia, irakilaisia, kurdeja, turkkilaisia, iranilaisia, afgaaneja, ugandalaisia, nigerialaisia, pohjois-afrikkalaisia, venäläisiä ... pakolaisia ja maahanmuuttajia, naisia ja miehiä.

Tuon partyn alkupuoli oli todella hieno. Seillä soitettiin Lähi-idän ja Afrkan party-nykymusiikkia ja dabke-tanssiletkoina ilakoimme tanssia. Tuossa partymusiikissa on sekin hieno puoli, että se ei perustu liian kovaääniseen soittoon ja siinä rytmiä ei luoda kovavolyymisella konemusikkijumputuksella, eli sen miellyttäävä kuultavaa.
Illassa esiintyi myös iranilais-egyptiläis-irakilainen Baghdad Band -yhtye, laulusolistinaan hyvä-ääninen palestiinalaisnainen. He esittivät sekä mukavaa lähi-idän musiikkia että länsimusiikistakin mukavia rakkauslauluja ja Sian tunnetun kappaleenkin. Heidän esityksessään oli mukana myös napatanssijanaisen esitys, mikä lisäksi myös muutamat Lähi-idän miehet, karhumaisetkin, tanssivat aivan loistavasti napatanssi-lantiotanssi-esityksiä, joiden aikana kuulin yleisössä suomalaisnaisten ihastelevan, että "olisia mullakin noin hyvä lantion ja kehon hallinta". - Nuo tanssiesitykset olisivat hyvä ohjelmanumero muulloinkin hlbt-partyissa ja -ravintoloissa.

Mutta sitten, tuon 1000 ja 1 nights -partyn loppupuolisko floppasi. Ilta oli kuulemma suunniteltu niin että siinä edetään musiikillisesti Lähi-idästä ja Afrikasta euroooppamusaan. Ja niin kävikin, eli lavalle nousi La Perse -porukka soittamaan, moneen kertaan soitettuja kappaleita ja soittamaan niin kovalla volyymillä että partysalissa osalla eivät korvat kestäneet (puhelinten äänimittarit näyttivät yli 90 dB ja volyymi oli liikaa). Lisäksi tuon poppoon musa oli niin räikeä vastakohta alkuillan mukavalle ja rytmikkäälle musiikille että osa yleisöstä alkoi lähteä jo pois. Sitten vielä lopuksi dj Mr A astui musapuikkoihin ja överikovavolyyminen konemusa alkoi pauhata. Illlan loppupuolisko oli siis musan suhteen suunniteltu todella epäonnnistuneesti. Siinä olisi vonut soittaa länsimaisesta musastakin muuta, kuin suureen volyymijumputukseen perustuvaa musaa.

Noh, onneksii tun partyn alkupuolikas oli kuitenkin niin superhyvä.

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 10:39
  human • 02.07.2017 17:51
human: "miksi kirkkoa ja kristinuskomusta agitoidaan Pridessä, vaikka kirkko yhä änkyröi Suomen avioliittolain arvostamisen suhteen ja vaikka kristinuskomus ei vole vieläkään kyennyt ottamaan armoa vastaan ja pyytämään kunnolla anteeksi harjoittamiaan syntejä hlbtiq-ihmisiä kohtaan. Joten, aatteellisten agitaatioiden sietämiseen Pridessä on monien arveluttavien tahojen osalta kimuranttia rajanvetoa."

No oliko sinulla munaa käydä keskustelemassa asiasta oikeiden ihmisten kanssa kasvotusten eli Pridessa olevien kirkon edustajien kanssa?

Nämä lässytyksesi täällä on kaikki jo kuulleet miljoona kertaa. Eikö olisi hyödyllisempää puhua asiasta itse oikeiden ihmisten kanssa eikä pelkurimimaisesti räksyttää nimemerkkien turvin homopalstalla ja Hesarissa?
  Zephyr • 02.07.2017 18:12
Zephyr, Tottakai olen keskustellut ihmisten kanssa, koska olen ihmisten kanssa tekemisissä ja olin tässäkin Pridessä mukana. Kävin nytkin kysymässä uskomusporukalta että jokos pian kirkko virallisesti alkaa vihkiä Suomen avioliittolain mukaan ... mitäs Zephyr uskottelet että vastasivat?

Suomen avioliittolain tahtoon yhtyminenhän oli kokolailla lakaistu, piilotettu kappiin kirkon ja uskonnollisten ryhmien banderolleista tämän vuoden Pridessä, mikä kummastutti monia. Tuli vaikutelma että ovat luopuneet toivosta, kivikautisen suuntautumisen suhteen. armo ei tietenkään kuulu kaikille, toivottavasti ei ainakaan, koska elämähän ei ole mitään yhtä latteaa könttä-uskonnollista syntiä.

Sinähän Zephyr itse olet täälläkin arvostellut ja ruotinut erinäisiä juttuja ulkopuolisena, mutta sitten sinulla vinksahtaa punainen vaateraivo päälle, jos uskomuksia arvostellaan niiden harrastamista synneistä. Vaikka sinäkin tiedät että uskomukset ovat se perisynti hlbtiq-fobioiden luomisessa ja elättämisessä.

Minä en tietenkään liity minkään sellaisen uskomus-harrastuken poppooseen, joka palvoo olemattomia ja joka perustuu valehteluun. Kyllä sellaisten uskomusten pitää ihan itse siivota humpuukinsa - tai kestää niiden arvostelu, eikä olla niin halpamaisia että vaativat muita muka vaikenemaan niiden humpuukien arvostelusta.

Mutta toki Zephyr, jos sinulla on takapiruna tietoa uskomusten tervehenkistymis-suunnitelmista, niin kerro meille ihmeessä, äläkä pihtaa.

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 10:44
  human • 02.07.2017 18:26
Vihreiltä oli myös Outi Alanko-Kahiluoto.
  Eräs (ei rekisteröitynyt) • 02.07.2017 18:56
Eli humanilla ei ollut munaa puhua uskomuksista ja humpuukista kirkkoporukoille? Olet siis pelkkä munaton nettitrolli siis. Kuka tahansa voi mennä kysymään käytännön asioista kuten kirkkovihkimisestä mutta sinä lässytät väsyneitä juttujasi täällä kerrasta toiseen mutta et niitä sano niille joita ne koskee.

Minua ei kiinnosta uskonnot pätkääkään, enkä niistä halua lukea joka paikassa, en itseasiassa missään.

Tiedän että olet sairas human ja sinulla on asiaan paha pakkomielle ( www.hs.fi , laitan pimppaneuvoja-humanin uuden nimimerkin kun ehdin lukea hesaria taas). Valitettavasti kaltaisesi ihmiset sairastavat(=trollit) netissä nykyään mikä myrkyttää muiden ihmisten mielenkiintoiset keskustelut. Ihminen voi kantansa kerran kertoa, se on normaalia ja hyvää keskustelua mutta saman asian samoilla fraaseilla jankkaaminen joka keskustelussa on sairasta, sen näkee hesarin kirjoituksistasikin, joka päivä monta kirjoitusta uskonnoista, pitää olla hihhuli tai pakkomielteisen sairas että velloo 24/7 jossain asiassa mitä vihaa. Kiihkouskovaisilla se on homot ja hullu- hesarissa naisille yhdyntöneuvoja antavalle humanilla se on uskonto.

Kommenttia muokattu: 02.07.2017 klo 20:37
  Zephyr • 02.07.2017 20:16
Vihreiden johtoryhmä näytti olevan mukana, kuva 5
www.is.fi
ja demarien
demokraatti.fi

Pietarista tullut Anna kertoo sikäläisestä tilanteesta
www.iltalehti.fi

Kommenttia muokattu: 03.07.2017 klo 01:19
  Havainnoija • 03.07.2017 01:18
Huomasitko human, että kirkko ja uskonto olivat pridessa ihan nätisti "omissa karsinoissaan". Samoin oli puoluekenttää laajalti. KD ja PS/UV olivat poissa. Paikalla olleet poliittiset puolueet "vasemmalta oikealle" ja muut aatteelliset järjestöt olivat nekin omissa karsinoissaan, kuten kuuluukin. Jokaisella tapahtumaan osallistuneella oli mahdollisuutensa valita, halusiko olla tekemisissä läsnä olevien toimijoiden kanssa henkilökohtaisesti vaiko ei. Sinänsä näistä toimijoista kukaan ei "tuputtanut" aatemaailmaansa muille.

On tyystin eri asia antaa priden esiintymislava ja/tai muut puitteet yrityksille "kasvattaa" ihmisiä hlbti-aihepiiriin liittymättömissä kysymyksissä; oli kyse poliittisesta aatesuunnasta, kasvissyönnistä tai muusta. Sellainen ei kuulu sateenkaarilipun alle.
  smo • 03.07.2017 14:30
smo, itsekään en pitänyt noista uskomuksellisten tai poliittisten tahojen itsekkäistä agitaatioista, mutta muistelen myös että sinä smo käyttäydyt mielenilmaisuissasi ristiriitaisesti. Eli alkuvuodesta et mitenkään kritiikillä reagoinut siihen että Gay gaalan lavalle tuotiin uskomuksen piispa, joka puhui lavalla uskomukseensa liittyvistä jutuista (samassa määrin kuin paleface tuolla Pridessä) ... mutta nyt sitten ristiriitaisesti enempi paheksuit palefacen lavallemenoa (minkä politiikkaosasta en itsekään lämmennyt, kuten jo kerroinkin), vaikka hänenkin osuudessaan oli HLBTIQ-turvapaikanhakijatemantiikkaan liittyviä asioita aika paljon.
Tuon paheksumisesihan poistit myöhemmin uutistekstistä, mutta et kerro uutisessa lainkaan Priden puistojuhlassakin esillä ollutta HLBTIQ-turvapaikanhakijoiden puolesta kannanottoa - mikä on muutenkin ollut tosi vähän esillä Ranneliikkeen uutisoinneissa.

Itse lähden reilusti siitä että niin kauan kuin eräiden uskomusten ideologiakirjaset ja opit sisältävät vihapuhetta seksuaalivähemmistöjen rakkautta kohtaan ja kirjasten sepustajien mielipideteksteillä pitävät sitä yllä, niin kauan niitä on pelkästään hyvä muistuttaa siitä ja arvostella sitä pahuutta, mitä ne haluavat pitää yllä, kun eivät siivoa kirjasiaan vihapuheistaan. puolueohjelmia sentään jopa muutetaan, mutta miksi uskomukset ovat niin kyvyttömä uskonpuhdistamaan mielipidekirjoituskirjasiaan? Onko sinulla smo näkemystä siihen, miksi uskomukset ovat niin haluttomia ja kyvyttömiä?

Itse kerron aina myös ns. islaminuskoisista maista lähtöisin oleville tuttavilleni että itse en ole uskovainen ja heistä tähän mennessä ainakaan yksikään ei ole asiasta mieltään pahoittanut, vaan asiasta on kyetty ihan hyvin keskustelemaankin ja heistäkin aika moni vaikuttaa olevan mukavasti maallistuneita - eivätkä vedä herneitä litrakaupalla neniinsä uskontokritiikistä nimim. Zephyrin krooniseen tyyliin.
  human • 04.07.2017 11:05
Gay Gaalassa lavalle toviksi pyydetty evlut-kirkon piispa toki puhui asioista ja sivusi myös omaan vakaumukseensa liittyviä kysymyksiä. Tämän ei kuitenkaan voi ajatella julistaneen tai pyrkineen kiihottamaan yleisöä, vaan lähinnä maltillisesti ilmaisseen näkökantojaan - joka taas toivottavasti lisää yhteiskunnallista vuoropuhelua. Piispalla ei gaalassa ollut omaa "showta", vaan tämä oli selkeästi vieraan asemassa.

Priden puistojuhlassa sen sijaan Palefacen kymmenien minuuttien mittainen setti sisälsi suoranaista poliittista palopuhetta.

Humanille vielä huomio: En tietääkseni ole mitään paheksumisiani poistanut uutisteksteistä, koska en ikinä enkä missään tilanteissa esitä mielipiteitäni kirjoittamissani uutisteksteissä alkujaankaan. En muista tällaista paheksuntaani sen paremmin poistaneeni mistään näkökulmakirjoituksestanikaan. Mistäköhän siis mahtaa olla kyse?
  smo • 04.07.2017 11:56
Olikos siellä täysiverisiä enää ollenkaan. Onko ptidesta tullut vain eri poliittisten tahojen kaksinaismoralistinen näyttämö.
  homo vaan (ei rekisteröitynyt) • 28.07.2017 14:52
Human: alatyylinen kirjoittelu uskonnoista ei ole kritiikkiä, vaan alatyylistä kirjoittelua uskonnosta. Rasistiset ja pilkkaavat kirjoittelusi eivät ole missään muodossaan kritiikkiä. Tämä koskee myös kirjoitteluusi koskien muita seksuaali ja sukupuolivähemmistöjä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 29.07.2017 18:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy