ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Helsingissä lipuntarkastajat eivät uskoneet tunnetun kauneustubettajan sukupuolta

vaeltaja2006 • 15.03.2017 10:51 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Tunnetulta kauneustubettajalta Henry Harjusolalta lipuntarkastajat vaativat sunnuntaina henkilöllisyystodistuksen, koska hän näytti ”rouvashenkilöltä”. Seta vaatii HSL:n matkakortteihin naisen ja miehen lisäksi kaksi muuta sukupuolta.

Kauneustubettajan kannalta tilanne olisi voinut olla kiusallinen. Häneltä vaadittiin henkilöllisyystodistusta, koska hän näytti erilaiselta kuin se sukupuoli, minkä henkilötunnuksen loppuosa kertoo. Henry Harjusola kuitenkin tunsi tilanteen jo ennestään, eikä pahoittanut mieltään, mutta vaati lipuntarkastajille lisää koulusta sukupuolen moninaisuuteen. Ilta-Sanomat käsitteli asiaa maanantaina, samoin Mtv3:n uutiset.

www.is.fi

Helsingin seudun liikenne HSL facebookissa pahoitteli tapahtunutta. Facebookin kautta tuli ainakin 700 paheksumisen ilmausta. HSL lupasi olla yhteydessä Setaan, jotta saataisiin materiaalia moninaisuuskoulutusta varten. Eilen Seta vetosi HSL:een. Setan mukaan tietojärjestelmät, jotka perustuvat kahteen sukupuoleen, ovat haitallisia sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille. HSL:n tulisi tasa-arvolain mukaisesti toimia niin, että ennaltaehkäistään syrjintä sukupuoli-idnetiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella.

Kirjastoissa kirjastokortin hankinnan yhteydessä täytettävässä lomkkeessa tunnustetaan sukupuolet: ”muu” ja ”ei halua määritellä”.

Niille, jotka eivät tunne Henry Harjusolaa, youtubesta löytyy hänen tubetuksiaan. Tubeconissa hänen vloginsa on valittu vuoden kauneuskanavaksi.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eipä tässä voi tarkastajia syyttää millään tavalla. Ihan oikeutettua varmistaa, että ei käytetä jonkun toisen korttia, kun ulkonäön ja nimen ristiriitaisuuden vuoksi on aiheellista niin epäillä.
  Is • 15.03.2017 18:43
Tuokin ongelma olisi helppo ratkaista sillä että vaihtoehtoja sukupuoleen olisi vaikka nuo neljä. Itsellenikin tarkastaja on joskus sanonut että `tää ei oo sun kortti.´ Toisaalta: mitä ihmeen tekemistä sukupuolella on ratikassa matkustamisen kanssa?

Kommenttia muokattu: 16.03.2017 klo 09:54
  Geschwitz • 16.03.2017 09:52
MItä loukkaantumista tuossa on? Harjusola on nähnyt tuntikausia aikaa että näyttää naiselta. Sitten lipuntarkastajat "menevät lankaan" ja luulevat Harjusolaa naiseksi koska tämä näyttää naiselta. Ja Harjusola suuttuu! Eikö päinvastoin tulisi olla iloinen, että meikkaukset yms. maneerit jne eivät olekaan menneet hukkaan. Varmaan lupaava ura drag-kuningattarena.
  Kake 2 (ei rekisteröitynyt) • 21.03.2017 00:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy