ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Gayteatteri kiertueelle: näytelmänä Viinakortti

Sami Mollgren • 10.04.2014 09:27 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Urho (Simo Karhula) ja Toivo (Juha Ukkola) Kalliosaaressa. Kuva: Juhani Rummakko.
Helsingin Gayteatteri HGT tekee toukokuussa neljään kaupunkiin ulottuvan kiertueen. Helsingin lisäksi Sami Hilvon esikoisromaaniin perustuva näytelmä Viinakortti nähdään Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella.

Esitykset nähdään Helsingissä Valtimonteatterissa (7.5. ja 8.5.), Turussa Ylioppilasteatterissa (10.5. ja 11.5.), Jyväskylän Open Stage Ilokivessä (13.5. ja 14.5) sekä Tampereen Tukkateatterissa (16.5. ja 17.5.).

- HGT:n tuotantoja on usein toivottu nähtäväksi myös Helsingin ulkopuolella. Maakuntien kutsuihin on nyt päätetty vastata ja HGT lähteekin toukokuussa historiansa ensimmäiselle, viikon pituiselle kiertueelle, kerrotaan HGT:n tiedotteessa.

Kiertuenäytelmäksi on valittu Sami Hilvon esikoisromaani Viinakortti.

- Hilvon teos on kahdesta näkökulmasta, isoisän ja pojanpojan, kerrottu kuvaus kahden miehen sodan aikana syntyneestä rakkaudesta. Suku vaikenee vaikeaksi koetusta asiasta. Urhon pojanpojalle Mikaelille isoisän ja tämän rakastetun Toivon menneisyys valkenee isoäidin hautajaisissa. Mikael huomaa jakavansa isoisän kanssa muutakin kuin isoisän virkapaidan taskusta löytyneen viinakortin..., kerrotaan näytelmän esittelytekstissä.

- Sota-aikana rintamalla taistelivat ja maan puolustamiseen osallistuivat rinta rinnan niin homot kuin heterotkin. HGT haluaa näytelmällään tuoda esiin myös tämän tosiseikan, josta ei juurikaan ääneen ole puhuttu.

Viinakortin Suomen kantaesitys oli Helsingissä marraskuussa 2013. Näytelmän on dramatisoinut Ari Murto yhdessä Sami Hilvon kanssa ja sen on ohjannut Eero Enqvist.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno kulttuuriteko : )
  human • 10.04.2014 16:50
Kerrankin Helsingissä edes joku taho ymmärtää pidemmälle kuin sen tavallisen "täällä kaikki tapahtuu totta kai te kaikki matkustatte tänne" -ajatuksen.

Jäi Viinakortti kokematta (näytelmänä) aiemman esitysaikataulun puitteissa, mutta nyt sitten toukokuussa, varmasti -!

Kommenttia muokattu: 14.04.2014 klo 17:24
  Rokkihomo • 14.04.2014 17:24
Milloin Ouluun?
  oulu (ei rekisteröitynyt) • 05.05.2014 22:04
Laitanpa palautetta tänne kun en ole naamakirjassa ja eilen näytöksen jälkeen oli kiire junalle..

Kiitokset eilisestä elämyksestä. Parissa kohtaa meinasi oikeasti tirahtaa kyynel: Älä unhoita minua- laulun soidessa sekä Toivon hautajaiskohtauksessa. Muutenkin kirjasta joka ei etene kronologisesti, oli saatu luotua uskottava, kipeä ja elämänmakuinen näytelmä aikaan.
  Markus (ei rekisteröitynyt) • 08.05.2014 13:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy