ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hampurin CSD: Värikkyyden ja moninaisuuden vastakohtana on paljon vihamielisyyttä

vaeltaja2006 • 02.08.2014 08:20 • 6 kommenttia. UUTISET: PRIDE

Lange reihe -katu. Tästä lähtee CSD-paraati.
Tänään Hampurissa on suuri ja värikäs CSD-paraati. Mutta kaupungissa voi kokea myös vihamielisyyttä. Hamburger Morgenpost haastatteli homoja ja keräsi väkivaltatietoa.

Viime sunnuntaina klo 23 jälkeen 17-vuotias mies joutui vihamielisen jengin uhriksi kaupunginpuistossa, joka tunnetaan kohtauspaikkana. Puistoniityllä oli joukko homoja viettämässä iltaa, kun paikalle ryntäsi vihamielisten nuorten joukko taskulamppujen kanssa. Yksi homonuori jäi uhriksi. Häntä hakattiin ja potkittiin. Poliisi otti kiinni yhden 16-vuotiaan hyökkääjän. Poliisin mukaan kyse ei ollut homoihin kohdistuvasta viharikoksesta. Magnus Hirschfeld -instituutissa asia nähdään toisin. Puistossa kokoontuneita nimenomaan haukuttiin homoiksi.


Vihamielisyyttä on

Morgenpost haastatteli Lutz-nimistä 68-vuotiasta miestä St. Georgen "homokaupunginosassa". Hän on asunut siellä 15 vuotta. Koko ajan alla piilee vahva homovihamielisyys. Lutzin mielestä sen vuoksi on tärkeää, että kaikki kimppuunkäynnit selvitetään huolellisesti. Hän itse käy iltaisin ulkona vain koiransa kanssa, ja iso koira pitää häiritsijät etäällä. Mutta hän on huomannut, että toisen ja kolmannen sukupolven saksalais-turkkilaisissa elää vahva vihamielisyys homoja kohtaan. Heitä istuu Danziger Strassen leikkipaikalla, ja usein kuulee kimppuunkäymisistä ja homottelusta.

Meik (20-v) on tullut turistina Dresdenistä ja hän ihmettelee paikallisten puheita väkivallasta. Hän itse ei ole sellaiseen törmännyt. Hän tuli kaapista jo koulun seitsemännellä luokalla. Hänet on alusta asti hyväksytty.

Ronald (52-v) on asunut St. Georgessa kumppaninsa kanssa 25 vuotta. Suurin konfliktien vaara on kahden vierekkäisen alueen, Steindammin ja St. Georgen välillä. Päivällä sitä ei huomaa, mutta illalla kyllä. Paras vaihtaa kadun toiselle puolelle, kun on jokin nuorten miesten joukko tulossa. On mm. huutelua. Kulttuurien ristiriita on olemassa, samoin sosiaalinen eriarvoisuus. Alueelle muuttaa hyvin toimeentulevia homoja, ja se aiheuttaa surkeammin elävissä kateutta. Homot voivat etsiä vikaa myös omasta käyttäytymisestään. Esim. kadulla kävellessä käsi tönnetään syvälle kumppanin housuun.

Jalo (26-v) on elänyt monta vuotta St. Georgessa. Hänen ulko-ovellaan pahoinpideltiin muutama vuosi sitten amerikkalainen pyörätuolissa ollut mies. Tässä liikkuu nuoria miehiä, jotka haukkuvat hintiksi ja perseeseen panijaksi. Kun hän yöllä tulee baarista, lyöttäytyy hän mukaan mahdollisimman miehekkääseen ryhmään, ettei pidettäisi homona. Joitakin katuja on syytä välttää, kuten Helmuth-Hübener-Gang. Vihamielisyys liittyy uskontoon, mutta on siinä kysymys myös koulutustasosta. St. Georgessa voi kävellä käsi kädessä, samoin Eppendorfin kaupunginosassa, mutta Steilshoopissa tai Wilhelmsburgissa ei missään tapauksessa. Ja niihin kaupunginosiin hän ei muuttaisi suurin surminkaan.

Hampurin paraati lähtee liikkeelle klo 13 Suomena aikaa. Lähtöpaikka on St. Georgen "homokaupunginosan" katu Lange Reihe.

Lange Reihe -kadun vanhoja taloja.
Cafe Uhrlaub, suosittu baari
Sivukaduilla on erilaisia, vain yöllä auki olevia baareja
Muutaman sadan metrin päässä on turkkilaisten katu Steindamm. Siellä tarjoillaan vain vettä ja teetä. Olutta on turha kysellä.
Poliisi opastaa: Jos haluatte olutta, menkää Lange Reihe -kadulle. Lange reihe on St. Georgen pääkatu.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hampurissa taitaa kyteä vieläkin kristittyjen natsien homo-vihaideologia.
Hitlerhän oli katolilainen, kuten osa muistakin natsijohtajista ja loput olivat protestantteja.

Saksassa on tankattu raamattua, ihan henkisesti estyneeseen tilaan asti ja Martti Lutherinkin homovihanjulistukset on otettu todesta.
  human • 02.08.2014 13:29
human. Luitko ollenkaan uutista! Homovihamielisiä ovat nimenomaan TURKKILAISET MUSLIMIT. Eivät kristityt.
Sun kristofobias menee sairaalloiselle puolelle. Enemmän mut hyväksyy ihmisistä maltilliset kristityt, kuin machoateistit. Ymmärrätkö puheillasi loukkaavasi ihmisiå?
  Hönötin • 02.08.2014 14:41
Hönötin, eniten meitä hlbt-ihmisiä tässä maailmassamme ovat vainonneet umpi-kristityt - turha sitä on yrittää kaunistella. Noh, valehtelu tosin ei ole kristinuskomuksessa mikään syntikään.

Vihamielisyys homoja kohtaan liittyy abrahamisiin uskomuksiin.

Jos Saksan kristityt hyväksyisivät meidät hlbt-ihmiset, niin meillä olisi siellä yhdenvertaiset ihmisoikeudet - niin ei kuitenkaan ole. Saksassakin sitä eriarvoistamista perustellaan nimenomaan raamatusta kumpuavalla vihalla.

Saksan lähimmäisvihamieliset kristityt eivät tikkua ristiin laittaneet, kun kristityt natsit vainosivat ja joukkosurmasivat maassa vammaisia, romaneja, juutalaisa, homoja. Ja olivatpa nuo joukkosurmaajat kristittyjä.

Toki kristinuskomuksessa on keskeistä syntien tekeminen ja niiden itselleen synnintekijälle armollisesti anteeksi antaminen.

Nykyäänhän umpi-kristityt ovat kärkkäitä leimaamaan, lokeroimaan ja syyttämään muslimeja homovastaisiksi ja umpi-kristityt leikkivät itse muka viatonta.

Saatanalliset säkeet löyvytävä kuitenkin sekä raamatusta että koraanista - ovathan ne samasta luonnottomasta uskomuspuusta veistettyjä. Eikä niistä ole, kiveenkirjoitettuun jämähtäneinä tervehenkistymään kunnolla.

Kommenttia muokattu: 04.08.2014 klo 08:00
  human • 04.08.2014 07:44
Ketkä pistivät homot gulageille Neuvostoliitossa? Ateistit. Ketkä veivät heidät mielisairaaloihin? Ateistit. Ketkä vainoavat eniten minua? Ateistit ja kiihkouskovaiset. Ketkä tukevat minua eniten? Maltilliset uskovaiset.

Myönnän kiihkouskovaisuudeen vaarallisuuden, mutta näyttää kiihkoateismikin olevan hyvin vaarallista. Selvää kristofobiaa ja olisit valmis tekemään kristityille saman tempun, mitä natsit teki homoille? Hanki lääkkeet tuohon kiihkoosi...
  Hönötin • 04.08.2014 08:40
Neuvostoliitto ei ollut ateismia nähnytkään - stalinismi-kommunismihan oli tyypillinen uskonto, ääri-uskonto utopioineen.
Stalininhan kouluttivat ortodoksipapit ja hän lähti vielä pappisseminaariinkin opiskelemaan ... ja loi sitten helvettinsä maan päälle, tuomitsi toisinajattelevat (kuten ääri-uskonnot tyypillisesti tekevät), julisti stalinismi-kommunismia ainoana oikeana paratiisi-utopiana, teki itsestään maanpäällisen, jumalansa edustajan, rakensi uskonnolleen temppeleitä ja niiihin kommunismi-papistonsa kuvia, esitti maailman uskonnollisen mustavalkoisena, harrasti pahoja syntejä ja armahti niistä itseään. Ja kielsi vapaan ajattelun, eli kielsi ateismin - kristillis-ortodoksisuushan sen sijaan oli neukkula-uskonnossa sallittua, mutta nimenomaan ateismi ei.

Ja minähän vain kerron, mitä kaikkea pahaa uskovaiset ja uskonnot ovat tehneet ja tekevät - minä en heitä mihinkään tuomitse, enkä tee heille pahaa, eli en käyttäydy kuten uskovaiset ikävä kyllä tekevät.

Joku on viisaasti sanonut että ajattelun vastakohta on uskominen.

Asiathan ovat parhain päin silloin kun ne ovat aivan uskomattoman hyvin :) (eivätkä ristiriitaisen pahasti)

Ketkä tukevat meitä(kin) parhaiten? Uskonnoista vapaat tervehenkiset ihmiset :)

Kommenttia muokattu: 04.08.2014 klo 18:33
  human • 04.08.2014 18:26
"AIF Petersburg" on päättänyt muistaa homoseksuaalisuuden vainon historiasta Neuvostoliitossa. Tässä artikkelista osa suomennettuna:

"VSFNT:n Rikoslaissa vuodelta 1922 ja 1926 homoseksuaalisuutta ei mainita ... Neuvostoliiton lääkärit ja lakimiehet olivat aluksi hyvin ylpeitä sen edistyksellisestä lainsäädännöstä. Kööpenhaminan "Maailman seksuaalireformien liiton" kongressissa (1928) se oli jopa tulossa esimerkkinä muille maille. Vuonna 1930 Mark Serejskij kirjoitti "Suuressa neuvostolaisessa tietosanakirjassa" että : "Neuvostoliiton lainsäädäntö ei tunne ns. moraalirikoksia. Lainsäädäntömme perustuu yhteiskunnan suojelun periaatteeseen, rangaistaan ​​vain silloin, kun homoseksuaalien kiinnostuksen kohteeksi on tullut alaikäisiä ja ei-täysi-ikäisiä ... "


Rikoslain pykälä numero 121 ("sodomia", lakkautettiin vuonna 1993), ilmestyi rikoslain nojalla erittäin mielenkiintoisissa olosuhteissa. OGPU:n(Valtiollinen poliisi) Varapuheenjohtaja Genrih Jagoda tiedotti olemassaolevista homoseksuaaliyhteisöjen vastavallankumouksellisuudesta ja vakoilusta. Ja hänen muistiossaan Stalinille syksyllä 1933 kirjoitti ryhmien jäsenten pidätyksistä, jotka olivat mukana "verkoston luomiseksi salonkeihin, koteihin, bordelleihin, ryhmät ja muissa järjestäytyneissä ryhmissä pederastit(homot) ovat edelleen muuntamassa näitä yhdistyksiä vakoojasoluiksi."

Joulukuussa 1933 lähettämässään kirjeessä Stalinille Jagoda sanoo: "pederastit (homot) ovat rekrytoineet ja turmelleet täysin terveitä nuoria, sotilaita, merimiehiä ja yksittäisiä korkeakouluopiskelijoita. Lakia jonka mukaan olisi mahdollista jatkaa homoseksuaalien rikosoikeudenkäyntiä, meillä ei ole. Harkitsisi tarpeen antaa asiaa koskevan lain sodomian rikosoikeudellista vastuuta." Ja 7:s maaliskuuta v. 1934 tuli voimaan laki, jonka mukaan homoseksuaalisuus oli rikos kaikissa Neuvostoliiton tasavalloissa. Rangaistus - 5 vuotta. Jos ilmeni väkivaltaa tai on saatavilla todistus yhteydestä alaikäiseen -rangaistus 8 vuotta. Naisia tässä lainsäädännössä jostain syystä ei asetettu syytteeseen.
  Ivan (ei rekisteröitynyt) • 07.08.2014 00:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy