ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hämeenlinnan ensimmäisessä pride-kulkueessa noin 400 osallistujaa

Sami Mollgren • 01.08.2015 19:43 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäinen pride-paraati lauantaina 1.8.2015. Osallistujia oli noin 400. (kuva: Mikko Väisänen)
Lauantaina 1. elokuuta järjestettyyn Hämeenlinnan ensimmäiseen pride-kulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä. Tapahtuman teemana oli "me olemme olemassa".

Sää oli suosiollinen ja marssi sujui täysin häiriöttä. Marssille järjestäytyminen alkoi torilla, Raatihuoneenkadun puolella iltapäivällä ennen kolmea, ja Mielenosoitusmarssi yhdenvertaisuuden puolesta lähti Sibeliuksenkatua kohti Linnanpuiston lavaa. Marssia veti vapaaehtoisten ryhmä, jota seurasi rumpuryhmät Helsinkiror ja Manseror. Marssin jälkeen käynnistyi puistojuhla ja piknik Linnanpuistossa.

- Päivä ylitti kaikki odotukset. Tapahtumassa yhdistettiin sujuvasti ihmisoikeuspuheenvuorot ja iloinen, viihteellinen ohjelma, jolla ylistetään ylpeyttä omasta itsestä, kertoo Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Tervehdyksensä esittivät Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Valtakunnallisen Setan tervehdys esitti Jenni Kemppi ja vasemmistonuorten tervehdyksen varapuheenjohtaja Sophia Leppä. Ohjelmaan kuuluivat myös Hiphip-trio Mansesterin Sateenkaaria-konsertti, Outo Homo -esitys ja Jukka Kurosen drag-esitys. Puistojuhlan juontavat drag-artisti Jukka Kuronen ja Sinuiksi -hankkeen Mikko Väisänen.

Prideä olivat järjestämässä Hämeenlinnan Setan vertaisryhmä, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi, Hämeenlinnan seudun Vasemmistonuoret, Hämeenlinnan Vasemmisto sekä Hämeenlinnan Vihreät. Paikalliset aktiivit olivat Sinuiksi-palvelun tuella Väisäsen mukaan ponnistelleet tapahtuman järjestämiseksi koko kevään ja kesän.

- Liikutuksen kyyneet nousivat järjestäjien silmiin kun he näkivät ihmisten vähitellen kerääntyvän Hämeenlinnan torille valmiina marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta, kertoo Väisänen.

Pride-paraati Hämeenlinnassa lauantaina 1. elokuuta 2015 (kuva: Mikko Väisänen)
Paikalliset vapaaehtoiset tuulettavat: ´me tehtiin se´ (kuva: Mikko Väisänen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy