ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ex-gay-terapiat menossa "saattohoitoon"

JuhaniV • 05.08.2014 07:30 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa yhdeksän nk. ex-gay-terapiaa käyttäneiden orgranisaatioiden johtajaa tai aktivistia on liittynyt mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on kieltää ex-gay-terapiat lailla kokonaan.

Lesbojärjestö National Center for Lesbian Rights - NCLR on käynnistänyt kampanjan nimeltään #BornPerfect (Syntynyt Virheettömänä). Kampanjan tavoitteena on muuttaa viiden vuoden kuluessa lakeja niin, että nk. eheyttäminen (ex-gay-terapiat) tulevat kielletyiksi kokonaan.

Kampanjaa tukemaan on lähtenyt yhdeksän aiemmin ex-gay-terapioita käyttäneiden järjestöjen, kuten Exodus International, johtajaa ja aktivistia. He julkaisivat avoimen kirjeen, jossa eheytysterapiat tuomitaan vaarallisina. He kertovat kukin kulkeneensa pitkän ja vaikean taipaleen todetakseen lopulta, että eheytysterapiat ovat toimimattomia ja vahingollisia erityisesti HLBT-nuorille. Terapioiden seuraukset noille henkilöille ovat saattaneet olla katastrofaalisia.

- Aiemmin ex-gay-johtajina toimineina olemme nähneet sen merkittävän vahingon mitä on seurannut yrityksistä muuttaa seksuaalista suuntautumista taikka sukupuoli-identiteettiä. Olemme lähteneet liikkeelle yhdessä vaatimaan eheytysterapioitten kieltämistä. Meidän vakaa näkemyksemme on se, että paljon hyödyllisempää on tukea, neuvoa ja opastaa HLBT-ihmisiä hyväksymään itsensä juuri sellaisina kuin he ovat, että he voisivat elää onnellista ja tasapainoista elämää. Tuemme täysin #BornPerfect -projektin tavoitteita.

Avoimessa kirjeessään sen allekirjoittajat toteavat myös, että suurin osa näitä "terapioita" käyttävistä toimii vain vähäisellä taikka kokonaan puuttuvalla psykologisella koulutuksella. Sen sijaan he tukeutuvat tiukkoihin uskonnollisiin periaatteisiin, joissa homoseksuaalisuus katsotaan "synniksi".

Lesbojärjestö NCLR on työskennellyt parinkymmenen vuoden ajan saadakseen HLBT-nuorille suojaa vahingollisilta terapeuttisilta käytännöiltä. Kaliforniassa eheytysterapiat nuorille kieltävä laki saatiin voiman vuonna 2012. Seuraavana vuonna vastaava laki saatiin voimaan New Jerseyssä. Tällä hetkellä saman kaltaisia lakeja koetetaan saada voimaan useissa osavaltioissa.

NCLR:n toiminnanjohtaja Kate Kendell toteaa: "Kaikki tärkeimmät mielenterveysorganisaatiot ovat tuominneet nämä [eheytys-] käytännöt. Siitäkin huolimatta vielä joka päivä nuorten ihmisten elämiä tuhotaan [näillä käytännöillä]. Tavoitteemme on lopettaa tuollaiset toiminnat kerralla ja kokonaan".


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy