ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Evankelikaaninen poliitikko johtamaan Brasilian ihmisoikeuskomissiota

Lassijuhani • 03.04.2013 20:36 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Brasiliassa on syntynyt vastalauseiden myrsky maan kongressin edustajainhuoneen nimitettyä homofobisen evankelikaanisen poliitikon johtamaan maan ihmisoikeus- ja vähemmistökomissiota.

Virkaan valittu Marco Feliciano väitti aikaisemmin aidsia homosyöväksi ja afrikkalaisia kirotuiksi. Uutistoimisto Latin American Bureau lainaa hänen sanojaan: ”Noakin langettama kirous pojanpojalleen Kanaanille kituuttaa Afrikassa johtaen nälkään, tauteihin, etnisiin sotiin.”

Toisessa lausunnossa hän kirjoitti, että ”homotunteiden rutto johtaa vihaan, rikoksiin, hylkäämiseen”.

Brasilialaiset aktivistit ovat järjestäneet vastalauseita ja mielenosoituksia nimityksen johdosta. Eräs kampanja on kerännyt 450,000 allekirjoitusta hänen eroamisekseen.

BBC:n mukaan hän olisi aikaisemmissa lausunnoissaan kieltänyt olevansa ennakkoluuloinen homoja kohtaan, mutta sanoi vastustavansa heidän ”elämäntapaansa, heidän riettauttaan”. Feliciano torjui myös väitteet rasismista sanoen, että hänen äitinsä ja isäpuolensa ovat mustia.

Brasiliassa tehdään edelleen eniten sateenkaariväestöön kuuluvien ihmisten murhia maailmassa. Vuonna 2012 maassa murhattiin 338 seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa ihmistä, eli joka 26 tunti yksi sateenkaari-ihminen murhattiin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy