ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Euroviisut nähdään USA:ssa hlbti-vähemmistöjen TV-kanavalla

Sami Mollgren • 02.05.2016 20:26 • 10 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Eurovision 61. laulukilpailu järjestetään Tukholmassa. Kilpailun semifinaalit järjestetään 10. sekä 12. toukokuuta ja finaali 14. toukokuuta 2016. (kuva: Eurovision)
Yhdysvalloissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle suunnattu televisiokanava Logo näyttää lauantain 14. toukokuuta Tukholmassa järjestettävän Euroviisujen finaalin.

Eurovision laulukilpailu nähdään ensimmäistä kertaa USA:ssa suorana lähetyksenä. Euroopan yleisradiounioni EBU on allekirjoittanut Viacom-mediayhtiöön kuuluvan televisiokanavan kanssa lähetystä koskevan sopimuksen.

Logo-televisiokanava on saatavilla lähes 50 miljoonassa taloudessa. Suomen aikaa kello 22 alkavan lähetyksen hetkellä kello on USA:n itärannikolla 15.

- Olemme innoissamme, että maailman suurin viihdeohjelma lähetätään yhdelle suurimmista television markkina-alueille ensimmäistä kertaa, sanoo EBU:n euroviisujohtaja Jon Ola Sand.

- Euroviisut ovat nyt oikeasti kansainvälinen ilmiö, ja olemme erittäin iloisia siitä, että USA:n katsojat voivat kokea yhdessä eurooppalaisten, australialaisten ja aasialaisten kanssa maailman pitkäikäisimmän television musiikkikilpailun.

Viacomin omistuksessa ovat Logo-kanavan lisäksi muun muassa Paramount Pictures, DreamWorks, Nickelodeon, Music Television, VH1 ja Comedy Central. Logo aloitti toimintansa vuonna 2005.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Euroviisut, se alkuperäinen tv idoli kisa, alkoi vuonna 1956.
Nyt vihdoinkin näkyvissä USA:ssa :)
www.eurovision.tv
  Valoa ikkunassa (ei rekisteröitynyt) • 03.05.2016 04:50
Yhdysvaltalaismedialla tuli kiire, kun Kiinan toiseksi suosituin tv-kanava, yli 40% katsojaosuuden omaava Hunan Television ja myös Kanadalainen tv-kanava näyttivät Euroviisut suorina lähetyksinä jo viime vuonna 2015. Sitten Kiinan Hunan Television teki sopimuksen myös ainakin 2018 asti Euroviisujen suorasta lähetyksestä. Viime vuonna Hunan Television ilmoitti myös olevansa kiinnostunut osallistumaankin Euroviisuihin vierailevana maana, Australian tapaan, mutta perui sitten kuitenkin aikeensa toistaiseksi.
Kiinassahan suosituin tv-kanava CCTV näytti Euroviisut viiveellä jo 2013.

Saattaa olla myös että tuo Kiinan Hunan Television ehkä näytti Euroviisut suorana viime vuonnakin myös Yhdysvalloissa, sillä se on satelliittikanava, joka toimii Kiinan lisäksi muissakin Aasian maissa, sekä myös Yhdysvallossa ja Euroopassakin. Eli Euroviisut ehkä näkyivät myös sen yhdysvaltalaiskatsojillekin.

Lisäksihän Euroviisut on televisioitu suorana lähetyksenä myös Australian ja Uuden-Seelannin televisiokanavalla.

Noilla, kisaan ei-osallstuneilla mailla, Kanadalla, Uudella-Seelannilla ja Kiinalla oli myös jo viime vuonna omat selostajansa Euroviisukisapaikalla ja myös tänä vuonna ja Logo tv:n kommentaattoritiimi tulee Globeniin nyt mukaan myös.

Kommenttia muokattu: 03.05.2016 klo 21:45
  human • 03.05.2016 21:42
Eilen maanantainahan "vuoti" youtubeen Euroviisujen harjoituksista Venäjän koko lavaesitys www.youtube.com
Showssa tuntuu olevan Venäjän 2päisen vaakunakotkan siipien havinaa - ja Conchitan fenix-siipiäkin, kuinka vaan, sekä Ruotsin viimevuotisesta videovuorovaikutuksestakin vaikutteita.

Moskova on tehnyt Venäjän kisaedustajasta hlbt-kansalla "kuuman perunan", sillä venäläiset hlbt-ihmiset ovat jo vuosia huhunneet Sergey Lazarevin olevan ehta homo ja hän on Venäjän yksi suosituimmista artisteista ja on esiintynyt moneenkin otteeseen Venäjällä Central Station hlbt-yökerhossa ja vaikuttanut olevan siellä hehkeimmillään, kuten tässäkin viime vuoden joulukuulta: www.youtube.com

Mutta sitten kun on tuo Venäjän, Moskovan vallanpitäjien tunnettu nuiva asenne hlbt-ihmisoikeuksia kohtaan. Noh, kappale ei sinällään (ainakaan omasta mielestäni) ole kisan parhain. Lazarevin esittämä kappalehan on kahden säveltäjän (Sakis Rouvaksellekin useamman albumin säveltäneen kreikkalaisen ja armenialais-bulgarialaisen), sekä Ace of Base -biisien sanoituksista valtaosan tehneen skotti-göteborgilais -sanoittajan käsialaa.

Kommenttia muokattu: 05.05.2016 klo 20:25
  human • 03.05.2016 21:56
Kaikki ihan samasta tuutista.
Kuka hullu äänestää Venäjää? Pitäis taas buuata kovaa.
Minä katsoin et missä olisi hyvännäköisiä miehiä: no Ranskalla, sitten oli se pitkähiuksinen parrakas mies Armenialla. Ivan oli myös hauska androgyyninen. Sitten oli se tumma mies siinä vesitankissa. Kaikkea en jaksanut katsoa. Kyllä se Armenian mies oli komea. Venäjän laulajasta en sano yhtään mitään, koska boikotoin, vaikka tulisi kuinka komeita...noup!
  Kolmoisritti • 04.05.2016 03:30
Kiitos tilannepäivityksestä, Kolmoisritti. Minä hölmö kun olen aina luullut, että Euroviisuissa on kysymyksessä kilpailu parhaasta laulusta, ei kivoimmasta maasta tai komeimmasta laulajasta...
  Public eye • 04.05.2016 11:11
Eikös kukin saa kotikatsomossaan (tai muuallakin) arvottaa esitykset omien kriteerien mukaan? :)
  smo • 04.05.2016 12:12
Omien kriteerien mukaan ehdottomasti :)

Minun kriteerini, ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä:

- maa on homomyönteinen
- esiintyjä on homomyönteinen ja tuo sen esille, on homokielteisestä maasta
- hyvä biisi
- komea miespuolinen esiintyjä
- jotain conchitawurstimaisuutta
- ok biisi ja parempi esitys

Ja kriteerit elää tarpeen mukaan.
  JAMPPA • 04.05.2016 17:42
No Jamppa, ilmankos Euroviisut voittikin homoMies jo 1961

www.youtube.com

Homorakkauden sallineista maista (ranskalainen laulaja edusti Luxemburgia),
homomies (joka taisteli 2. maailmansodassa ääri-krisittyjä natseja vastaan rintamallakin) lauloi homorakkaus-laulun,
aikansa musiikissa hyvä kappale,
komea homomies (aikansa elokuvaStarakin),
onneksi ei conchita-transuilua.

Tuota paremmaksi ei Euroviisuissa hlbt-kaartissa panna.

Muut hlbt-edustajat ovat sitten tulleet perässäpäin ; )

Joo, tämänvuotisissa edustajissa se Ranskaa edustava tunisialais-marokkolais-espanjalais-ranskalainen, osin juutalainen on ihan komea.
Harmi vaan että se kappale-esitys on videolla ihan hyvä, mutta lavaesiintymisissä kaveri ei ole oikein onnistunut hehkumaan laululla, vaikka siinä mukavasti ranskan kieltäkin on.

Suomen edustuskappaleen lavaesitys on saanut Pressi-ennakoissa mediaväeltä nuivia kommentteja, joten jouduttaneen jännittämään, päästäänkö finaaliin mukaan. Sandhjan esitystä pitäisi jonkun hyvän laulutanssi-koreografin ohjastaa, sillä yleisö on vaan pakko ottaa, eikä vetää kappaletta juostenkustusti.

Kommenttia muokattu: 05.05.2016 klo 20:40
  human • 05.05.2016 20:38
Voi kun Japani olisi kutsuvieraana mukana Euroviisuissa.

Jo yksistään tämä yhtye sieltä ottais viisuista kolmoisvoiton, helposti.
Euroviisu-hittimateriaalia monenmonta kappaletta; hyvät melodiat ja lyriikat. 2007 aloittanut bändinelikko Saori, Fukase, Nakajin ja DJ Love:

Globenissa tunnelma räjähtäis kattoon tällä: www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

Espanjakaan ei ole lainkaan tajunnut hyödyntää akustista kitaraa näin
www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

Ja balladi-sarjassakin noi olis kärkikastia www.youtube.com
www.youtube.com
  human • 05.05.2016 21:10
Viisuja höhlämpi ilmiö on viisufanitus. Kuvittelin sen olevan jotenkin huonon maun ironinen ilmentymä, mutta kysessää onkin vain huonoa huonoa makua. Ilman mitään itseironiaa.

0 points
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 07.05.2016 18:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy