ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eduskunta kaatoi Aito avioliitto -aloiteeseen liittyneet lausumaehdotukset

Sami Mollgren • 22.02.2017 16:31 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunnan perjantaina hylkäämän Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toisessa käsittelyssä äänestettiin keskiviikkona vielä adoptioon ja kirkkovihkimiseen liittyvistä lausumaehdotuksesta, jotka eduskunta hylkäsi.

Lisäksi eduskunta pysyi ensimmäisessä käsittelyssä tekemässään päätöksessä kansalaisaloitteeseen KAA 2/2016 vp sisältyvän lakiehdotuksen hylkäämisestä.

Antero Laukkasen (kd) lausumaehdotus kaatui äänin 91-65. Siinä esitettiin, että "eduskunta edellyttää, että hallitus selvittää, edellyttääkö voimaantuleva avioliittolain sääntely lainsäädännön täsmentämistä, jotta kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhdyskuntien autonomia vihkimiskäytäntöjen osalta voidaan turvata".

Päivi Räsäsen (kd) lausumaehdotus kaatui äänin 96-53, kuusi tyhjää. Siinä esitettiin, että "eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, joka turvaa adoptioon luovuttavien tahojen oikeuden vaikuttaa lapsen sijoituksessa perhemuodon valintaan".

Lausumaehdotuksista äänestämisen jälkeen Aito avioliitto -aloitteen käsittely todettiin päättyneeksi.

Ns. Aito avioliitto -kansalaisaloite "Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta" pyrki kumoamaan joulukuussa 2014 hyväksytyn samaa sukupuolta olevien avioliitot sallivan avioliittolain uudistuksen, joka astuu voimaan keskiviikkona 1. maaliskuuta 2017.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä, että nämäkin kaatuivat. Varsinkin Räsäsen ponnen läpimeno olisi ollut ikävää, koska uskonnolliset yhteisöt olisivat varmasti lähteneet kampanjoimaan homoparien adoptioita vastaan, mikäli ponsi olisi aikanaan johtanut lakiin. Homoparit olisi edelleen leimattu huonommiksi kasvattajina kuin heteroparit. Epätasa-arvo olisi säilynyt. Adoptioissa on paras antaa vastuu parhaimman perheen löytämisestä adoptioista vastaaville viranomaisille ja lapsen etu on aina tärkein.
  MiccoK (ei rekisteröitynyt) • 22.02.2017 19:26
Aivan loistavaa ja vihdoinkin viimeisetkin mahdolliset esteet on raivattu pois!
  JAMPPA • 22.02.2017 19:55
JII-HAA!
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 22.02.2017 21:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy