ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eduskunta äänestää keskiviikkona ensimmäisestä liitännäislakipaketista

Sami Mollgren • 16.02.2016 17:47 • päivitetty: 16.02.2016 21:01 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunta keskusteli tiistaina toisessa käsittelyssä avioliittolain uudistukseen liittyvistä lakimuutoksista, eli ns. liitännäislaeista.

Ennen neljää käynnistynyt keskustelu venyi kymmenien puheenvuorojen mittaiseksi, ja kesti lähes kuuteen. Asiaa puitiin usean tunnin ajan myös edellisviikolla, ensimmäisessä käsittelyssä. Lakimuutospakettia vastustavia puheenvuoroja kuultiin useilta kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten kansanedustajilta, kuten myös Keskustan Hannu Hoskoselta. Hallituksen esitystä puolustamassa olivat Sanna Marin (sdp), Tiina Elovaaran (ps), Katja Hänninen (vas) ja Hanna Sarkkinen (vas).

Lakimuutosten vastustajien argumentteina olivat monien aiempien aiempien vastaavien käsittelyjen tapaan esimerkiksi lapsen oikeudet, avioliiton perinteet ja erityishuomion sai lakialoitteeseen liittyvä muutos siitä, että yksinomaisesti äiti ei enää päätä lapsen kuulumista uskonnolliseen yhteisöön. Väitettiin myös, että lakiuudistukseen liittyy halu romuttaa avioliittoinstituutio. Keskustelun aikana Laura Huhtasaari (ps) nosti esiin käsityksen ns. älykkäästä suunnittelusta: "Tässä on taustalla erittäin älykäs suunnitelma siitä, että vain nainen ja mies voivat keskenään saada lapsen, joten taustalla on ajatus siitä, että mies ja nainen on paras roolimalli ja paras kasvattamaan lasta". Kristillisdemokraattien Sari Tanus puolestaan vihjasi, että transsukupuolisuuden taustalla on lapsuuden traumat, jotka pitäisi tunnistaa ja hoitaa. Mika Niikon (ps) mukaan avioliittolain uudistus vie lapselta oikeuden toiseen vanhempaansa. Myös Antero Laukkanen (kd) oli äänessä useita kertoja.

Eduskunnan täysistunnon on määrä äänestää Hallituksen esittämästä liitännäislakipaketista keskiviikkona 17.2. pidettävän täysistunnon alussa. Lakivaliokunnan mietintöön liittyy Antero Laukkasen ja Laura Huhtasaaren vastalause.

Nyt käsittelyssä oleva paketti ei sisällä muutoksia sosiaaliturvaetuuksia tai sosiaali- ja terveyspalveluita koskevaan lainsäädäntöön, vaan niiden osalta tarvittavat muutokset valmistellaan ja käsitellään erillisenä pakettina.

Avioliittolain uudistus tulee voimaan 1. maaliskuuta 2017.

Päivitetty 16.2.2016 klo 21.01: lisätty linkki eduskuntakeskustelun pöytäkirjaan ja lisätty suora lainaus Huhtasaaren kommenttiin ns. älykkäästä suunnittelusta.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siellä raamatussahan sitä älytöntä suunnittelua on, ainakin kymmeneen kertaan insestiä - valtaosaa mitenkään tuomitsematta

Incest in the bible, Specific incestuous relationships in the bible:
en.wikipedia.org
  human • 17.02.2016 00:46
Onneksi olen pelkkä ateisti enkä ääriateisti kuten Human. Mahtaa olla rankkaa.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 01:00
Krisupuolueen ja persupuolueen edustajien hörhöilyistä voi kirjoittaa myöhemmin enemmän, mutta ennen eduskuntaäänestystä voi lukaista Paholaisen Asianajajan tuoreimman, joka käsittelee mm. Laukkasen ja Räsäsen suunavailuja:
paholaisen-asianajaja.blogspot.fi
Blogissa on myös terveiset kirkolle: "Mielestäni on hyvä, jos kirkko pitää kiinni vihkimisen varaamisesta vain heteropareille. Päätöshän on kirkon käsissä. Näin kirkko rajaa itseään entistä sivummalle yhteiskunnan muutoksista. Terveisiä vain sinne piispojen suuntaan."

Kommenttia muokattu: 17.02.2016 klo 14:32
  Havainnoija • 17.02.2016 13:38
En tunne evankelisluterilaista kirkkoa kovin hyvin, koska olen kohta 40 vuotta seurannut sitä vain sivusta.
Minusta kuitenkin tuntuu, että Havainnoijan siteeraamien Paholaisen Asianajajan terveisten kaikkein osuvin kohde eivät ole piispat. Kirkon korkein päättävä elin lienee kirkolliskokous, ja seurakuntalaisilla on suuri päätäntävalta siinä, ketkä kirkon kannnan tuossa kokouksessa vahvistavat.
Valitettavasti vain suuri, hiljainen ja välinpitämätön enemmistö on, kuten niin monesti ennekin historiassa se, joka sallii pahan tapahtua.
  Public eye • 17.02.2016 17:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy